Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pochod Hrádeček 2018 - Mladé Buky

19.05.2018 Mladé Buky

Na počátku měsíce května si snad každý z nás udělá ve volném času chvilku na výlet do probouzející se přírody, která se zbarvuje kvetoucími lístky různých stromů a keřů. V této kapitole bychom Vám rádi představili oblíbený "Pochod Hrádeček", který zve k návštěvě nádherné oblasti Podkrkonoší. V okolí obce Mladé Buky na Vás čeká zajímavý okruh o výměře 10 kilometrů, který okoření naučná stezka s…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Areál Mladé Buky
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Mladé Buky

Fotogalerie k článku

Na počátku měsíce května si snad každý z nás udělá ve volném času chvilku na výlet do probouzející se přírody, která se zbarvuje kvetoucími lístky různých stromů a keřů. V této kapitole bychom Vám rádi představili oblíbený "Pochod Hrádeček", který zve k návštěvě nádherné oblasti Podkrkonoší. V okolí obce Mladé Buky na Vás čeká zajímavý okruh o výměře 10 kilometrů, který okoření naučná stezka s několika zajímavými zastaveními.

Co zde uvidíte

V mysli každého z nás je Hrádeček nezaměnitelně spojen s životem a dílem prvního českého prezidenta Václava Havla, který zde trávil chvíle zaslouženého odpočinku. I o něm se dozvíte mnohé zajímavé informace, přijedete-li v určený den do areálu v Mladých Bucích, odkud celá akce startuje.

Za startovné třiceti korun se Vám dostane poutavého vyprávění zprostředkovaného zdejším průvodcem a nezapomenutelných zážitků z okouzlující přírody. Pro nejmenší účastníky je pak připravena speciální Čertovská stezka, na které se děti dozvědí o všech zlomyslnostech, které ovládají zdejší čerti. Bonusem pak pro všechny bude zvýhodněné jízdné na místní bobové dráze, které Vám bude vydáno po předložení vstupenky.

Přijeďte a nechte se uchvátit zdejší přírodou, vstřícnými lidmi a zajímavostmi, které zdejší kraj nabízí!

Pochod Hrádeček 2018

Srdečně Vás zveme na již 8. ročník tradičního Pochodu Hrádeček, který vede naučnou stezkou Okolo Pekelského vrchu.

Trasa začíná na parkovišti u Areálu Mladé Buky. Na naučné stezce se dozvíte o historii zdejšího kraje i o dějinných událostech naší republiky, seznámíte se také s historií lyžování v Mladých Bukách nebo s místem pobytu bývalého prezidenta Václava Havla, který je od roku 2010 čestným obyvatelem města Trutnova a byla mu také udělena Kulturní cena města Trutnova. Stezka pokračuje přes zříceninu hradu Břecštejn, Pekelské rybníky a skály nad Peklem až na vrchol Pekelského vrchu, odkud je nádherný výhled na východní Krkonoše s nejvyšším vrcholem Sněžkou.

Start i cíl pochodu bude v Areálu Mladé Buky na parkovišti u bobové dráhy. Startovat se bude od 9 do 11 hodin. Trasa o délce 10,4 km vede okolo Hrádečku Václava Havla. Časová náročnost trasy je 3-4 hodiny.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

TrutnOFF Open Air Festival 2024

22.08.2024 - 25.08.2024
Na bojišti

TrutnOFF ke čtyřicetinám a na Den vrabců vybubnoval orla letošního setkání. Krále alternativního rocku, kultovní The…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete