Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Novoměstská radnice

01.12.2013 - 31.12.2013 Praha

Rok se s rokem sešel a blíží se opět čas adventu… Během první adventní neděle skončí multimediální výstava Ema Destinnová – Vita Somnium Breve představující nevšední soukromý i profesionální život patrně nejznámější české operní hvězdy. Spolu s ní bude uzavřena na zimu i věž, dominanta Novoměstské radnice a pohled na Nové město z ptačího pohledu si budete moci užít znovu až na jaře, stejně jako…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Novoměstská radnice
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Rok se s rokem sešel a blíží se opět čas adventu… Během první adventní neděle skončí multimediální výstava Ema Destinnová – Vita Somnium Breve představující nevšední soukromý i profesionální život patrně nejznámější české operní hvězdy. Spolu s ní bude uzavřena na zimu i věž, dominanta Novoměstské radnice a pohled na Nové město z ptačího pohledu si budete moci užít znovu až na jaře, stejně jako stálou expozici o historii Nového města v bytě věžníka.

Od podzimu je na nádvoří otevřena  od rána do večera nová kavárna Café Neustadt, kde organizuje zajímavé akce kavárník Ondřej Kobza, známý projektem Piána na ulici. Jedno piáno je umístěno i na nádvoří  radnice a může si na něj kdokoliv zahrát. Radnice pro své návštěvníky připravila na prosinec bohatý program.
 

Rostislav Říha, architekt, malíř a sochař představí v přízemní galerii výstavou App Art: Tabletem do kamene, litografie 21. století zcela novou uměleckou disciplínu, která nemá ve světě zatím obdobu a seznámí veřejnost se způsobem tvorby, na jejímž základě vznikají za pomoci nejmodernějších digitálních technologií (tablet s dotykovým displejem, aplikace, stylus) originální autorské tisky realizované klasickou litografickou metodou starou přes 200 let.
Druhá adventní neděle bude plná nožů. Uvidíte českou, slovenskou, polskou a německou nožířskou elitu v hojném zastoupení na Pražské výstavě nožů, která je ojedinělá účastí mnoha vystavovatelů nabízejících jednu z nejlepších produkcí nožířského umění v Evropě.
V přízemní sekci výstavy bude možné shlédnout a zakoupit produkci sériově vyráběných nožů z cel ého světa.

 Milovníci hudby si budou moci užít Vánoční koncert Základní umělecké školy Ilji Hurníka, který se koná v rámci oslav 60. výročí školy a vystoupí na něm školní soubory, orchestry a sólisté.

Na příznivce literatury čekají během druhého prosincového čtvrtka hned dvě akce. Odpoledne proběhne Slavnostní předání cen vítězům 9. ročníku literární soutěže Cena Waltera Sernera, kterou pořádá Prague Writers Festival. Vítěze zvolí odborná porota složená z učitelů tvůrčího psaní z Literární akademie v Praze.
Večer pak bude v obřadní síni NR při Autorském čtení básníka Jaroslava Holoubka předčítat posluchačům ze svých knížek známý spisovatel a písničkář Jiří Dědeček, který zahraje též pár písniček ze svého CD Zabili trafikantku.

Přesně v polovině měsíce chystá Novoměstská radnice 1. ročník Adventního trhu Česká hračka a řemeslo a v rozmanitých prostorách představí to nejlepší z dílen více jak 30 výrobců českých hraček a provozovatelů tradičních řemesel. Součástí programu budou pěvecká, žonglérská nebo kouzelnická vystoupení nejen pro děti. Celá rodina si může užít legraci a vánoční zvyklosti a nebude chybět ani lákavé občerstvení po celé dva dny.
Ihned po vánočních svátcích se bude konat v Recepčních saloncích v 1. patře NR večerní výstava Zjevování. Předvede spojení živého malířského výstupu Patrika Hábla (live painting) a hudební performance Ondřeje Smeykala (live didgeridoo), hráče na australský domorodý nástroj. Zvuk zní, obraz se zjevuje, jedno ovlivňuje druhé….

A kdo ještě nenavštívil dlouhodobou Neviditelnou výstavu ve 2. patře, která ukazuje návštěvníkům svět nevidomých lidí, jaký je život bez smyslu, díky kterému získává člověk nejvíce informací, a to bez zraku, může ji navštívit kdykoliv.

Tým Novoměstské radnice v čele s ředitelem, Albertem Kubištou, přeje všem klidný adventní čas, příjemné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí do nového roku 2014.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete