Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vernisáž Anastasia Kiriazopulosová: Radost ze života s živým koncertem Bob Amedeo Rathan

12.06.2013 Praha

Fokus Praha ve spolupráci s hudební kavárnou Dadap na Praze 9 pořádá výstavu obrazů Anastasie Kiriazopulosové nesoucí název "Radost ze života". Výstavní prostor poskytla kavárna Dadap, která je svým konceptem, duševním rozměrem ale i vybavením pro tuto expozici více než vhodná. V průřezu autorčinou tvorbou, která své velkoformátové obrazy vytváří za použití pastelek, můžeme nalézt…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Fokus Praha ve spolupráci s hudební kavárnou Dadap na Praze 9 pořádá výstavu obrazů Anastasie Kiriazopulosové nesoucí název "Radost ze života". Výstavní prostor poskytla kavárna Dadap, která je svým konceptem, duševním rozměrem ale i vybavením pro tuto expozici více než vhodná.

V průřezu autorčinou tvorbou, která své velkoformátové obrazy vytváří za použití pastelek, můžeme nalézt figurální kresbu, zátiší, portréty a mnoho dalšího. Na první pohled, především u figurálních studií a portrétů, zaujme řemeslná zručnost doplněná osobitou stylistikou. Charakteristický je také cit pro detail i autorský přístup k celku, který se velmi často pohybuje až na hranici pohádkové fantazie, avšak vždy s jasným vztahem ke skutečnosti. To je velmi nápadné u autorčiných barevných obrazů, ale i těch vykreslených bílou tužkou na černý papír. Nicméně právě nebývale hravé a často bezesporu odvážné užívání barev spoludotváří onen hřejivý pohádkový pocit, zatímco námět jejích děl má mnohdy nádech nostalgie. V každém obrazu je vidět nadšení a zápal pro věc, není divu, že některá díla vznikala i týdny.

Vybraná díla Anastasie Kiriazopulosové můžete vidět v hudební kavárně Dadap, kde bude 12. 6. od 18:00 probíhat vernisáž  spojená s živým rock/folkovým vystoupením v podání kytarového umělce Boba Amedea Rathana.

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ



  • altO autorce


Pochází z Javorníku v Jeseníku, kde prožila polovinu svého života než se přistěhovala do Prahy. Kreslit začala v roce 2007, protože chtěla pomoci synovi při talentových zkouškách. Syn měl nakreslit uzel na kapesníku, nedařilo se mu to, tak to místo něho zkusila a byla pochválena  –  to spustilo její chuť ke kreslení. Kreslila vše, nejdříve tužkou na bílý papír a poté si vzpomněla na dětství, kdy kreslila bílou pastelkou na černý papír, a chtěla to zkusit. Pak dostala oranžovou pastelku od malé holčičky a nakreslila s ní svůj první barevný obrázek. Postupně přidávala různé další barvy. Když se do kreslení zabrala, pracovala celé hodiny, jeden obraz tvořila týden, někdy až měsíc. Začínala s malými formáty a v poslední době už kreslí pouze formáty velké. Kreslí to, co jí uchvátí, má ráda čisté rysy a jiné úhly pohledu.

Hudební kavárna Dadap, K Žižkovu 495/8, Praha 9 - Vysočany,

zastávka MHD - Nádraží Libeň

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete