Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 20. – 21. května

Fotogalerie k článku

Praha 

Navštivte o víkendu Dyzajn market 2023, největší a nejnavštěvovanější víkendovou událost v Čechách, kde si autorskou tvorbu a design nejen prohlédnete, ale i nakoupíte. Jde o výběrovou prodejní výstavu, kde se navíc dobře najíte a napijete u vyhlášených streetfoodových stánků.

 

Středočeský kraj

neděli se nelení ani v Poděbradech. Poděbradský triatlon představí dne 21. 5. 2023 již 32. ročník, a to po loňské úspěšné premiéře opět pod taktovkou organizačního týmu Topsports! Pro nejúspěšnější závodníky jsou připraveny krásné sportovní ceny od partnerů závodu. Každý závodník se v cíli může těšit na krásnou účastnickou medaili a občerstvení. Tradičně čeká také všechny zúčastněné opravdu nebývale bohatá tombola. Závodním dnem nás provede sympatický sportovec a moderátor David Cihlář, díky kterému máme jistotu, že o zábavu bude postaráno!

 

Vysočina  

Pokud si chcete pořídit něco hezkého, nebo naopak něco hezkého prodat, přijeďte v sobotu na burzu Helos 2023Jihlavě. Burza, bleší veletrh poblíž centra krajského města Jihlava. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým věcem, přebytkům z domácnosti, starožitnostem, sběratelským a raritním věcem.

 

Jihočeský kraj

Písku se tento víkend uskuteční akce s módou a designem. Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Funguje na principech vzájemné pomoci a spolupráce v rámci české designové scény. Koná se v produkci Agentury Verona a je podporován městem Písek.

V jednom kouzelném lese se hned za sedmero borovicemi a starým bukem rozkládá velké království plné pohádkových bytostí. Na trase děti projdou 8 stanovišť, kde číhají 2 – 3 pohádkové bytosti. Děti (případně rodiče) plní u pohádkových bytostí jednoduché úkoly, odměnou jim jsou razítka do hrací karty a na konci sladká odměna.

 

Plzeňský kraj

Milovníci dobré muziky by si jistě neměli nechat ujít Festival Muziq 2023Tachově, který se koná tuto sobotu. Festival Muziq je nový hudební festival bez žánrových mantinelů. Myšlenkou je setkání přátel a milovníků hudby, a zvýšit povědomí o nových, progresivních a zajímavých projektech, kapelách a muzikantech domácí hudební scény.

Svátek gurmánů je zpět! Prima FRESH festival po roce zamíří do Plzně! Letos vám svá menu dovezou i legendy české gastronomie v čele s Café Imperial Zdeňka Pohlreicha! Dorazte za námi užít pátek 19. 5. a sobotu 20. 5. do parku za OC Plzeň Plaza.

 

Karlovarský kraj 

Tuto sobotuKarlových Varech proběhne Mattoni ½ Maraton 2023. Rychlá a rovná trasa vede unikátní lázeňskou kolonádou, která je pro Karlovy Vary typická. Běžci se dále můžou kochat pohledem nejen na světoznámé hotely Thermal a Pupp, ale i další zajímavá místa, díky kterým patří Karlovy Vary právem na seznam památek UNESCO. 

 

Ústecký kraj

Zavítejte na Litoměřickou muzejní noc 2023. V pátek 19. května večer otevře své brány deset známých a vyhledávaných litoměřických muzejních a galerijních institucí a kulturních památek, aby své publikum přivítaly v netradiční podvečerní a noční atmosféře Litoměřické muzejní noci.

 

Liberecký kraj

Sportovně si sobotu můžete užít i v Kamenickém Šenově. sobotu 20.5.2023 se zde totiž uskuteční 23.ročník tradiční turistické a cykloturistické akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova a Lužickými horami.

 

Královéhradecký kraj

sobotu se v Chlumci nad Cidlinou uskuteční 2. ročník Pivní pohody! 7 řemeslných pivovarů, street food a samozřejmě živá hudba! Událost je bez vstupného. Těšit se můžeme například na Pivovar Trautenberg, Pivovar Rampušák, Pivovar Ovipistán a další. Čas akce - 12:00 - 22:00.

V sobotu 20. května se více než po půl roce vrátí MINT Market na Smetanovo nábřeží. Těšit se budete moci na výběr šedesáti značek s autorskou módou, šperky a designem! A navíc se tu zároveň bude konat oblíbený food festival Nábřeží žije jídlem! O důvod víc se stavit a užít si sobotu na náplavce.

 

Pardubický kraj

Přijeďte tuto sobotu zahájit sezónu společně s Průmyslovým muzeem Mladějov na akci S párou za měsíční krajinou. U příležitosti zahájení turistické sezóny 2023 na Mladějovské průmyslové dráze Vás zveme na jedinečný výlet. Svezte se parním vlakem v čele s lokomotivou 423.009 Velký bejček z České Třebové do Mladějova na Moravě, přestupte z normálního na úzký rozchod a pokračujte dalším vlakem až na měsíční krajinu na Hřebči. Akce se koná ve spolupráci s ČD Nostalgie.

 

 

Jihomoravský kraj

Navštivte tuto sobotu obec Šardice, koná se zde již osmý ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín z tzv. PIWI odrůd révy, která je spojena s Místní výstavou vín. Známé bílé PIWI odrůdy jsou Hibernal, Solaris, Johanniter či Merzling. Známé červené PIWI odrůdy jsou Sevar, Laurot, Regent, Cabernet Cortis. K ochutnání budou vína z celé České republiky i zahraničí. Akce se koná souběžně s Místní výstavou vín.

 

Zlínský kraj

Vyrazte s dětmi tuto sobotu do Valašské dědiny na akci Jaro na dědině. Můžete s těšit na Pasekářskou usedlost z Velkých Karlovic – ochutnávka tradičních jídel připravovaných v jarním období, chalupu miškaře ze Študlova – pletení provazů, strouhání šindele, Blinkovu chalupa v Horní Bečvy – svazování březových metel, Mališovu usedlost z Lužné – pletení košíků z vrbového proutí, bělení prádla a mnoho dalšího. K poslechu bude celý den hrát hudecká muzika Souboru písní a tanců Radhošť a gajdoš Petr Sovják.

 

Olomoucký kraj 

Zpříjemněte si sobotu návštěvou zámecký farmářských trhůPlumově. Chutné a lákavé regionální produkty by se ve světě neztratily, natož pak v Plumlově!  Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Sportovci jistě ocení akci s názvem Gorolský triatlon 2023, který se koná tuto sobotuDolních Domaslavicích. Gorolský triatlon - otevřený závod pro širokou veřejnost ve třech disciplínách - 200m plavání, 30km kolo a 10km běh. Pro výherce jsou přichystány ceny a diplomy.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete