Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Akce na Mikuláše 2017

Společně s našimi čtenáři se již nemůžeme dočkat okouzlujícího období vánočních svátků, které je ohlašováno rozsvícenými stromky napříč celou republikou, všudypřítomnými koledami a samozřejmě i řinčením pekelných řetězů a zpěvem andělských sonát při tradiční Mikulášské nadílce. A právě putování bělovousého muže s andělským i čertovským doprovodem si zaslouží pozvánku do období našeho mládí, které již brzy ožije v předvečer svátku sv. Mikuláše.

Společně s našimi čtenáři se již nemůžeme dočkat okouzlujícího období vánočních svátků, které je ohlašováno rozsvícenými stromky napříč celou republikou, všudypřítomnými koledami a samozřejmě i řinčením pekelných řetězů a zpěvem andělských sonát při tradiční Mikulášské nadílce. A právě putování bělovousého muže s andělským i čertovským doprovodem si zaslouží pozvánku do období našeho mládí, které již brzy ožije v předvečer svátku sv. Mikuláše.

Mikuláš 2017

Praha

Letošní pozvánku na mikulášské oslavy v našem hlavním městě bychom rádi zaměřili na ty méně významné či spíše známé akce, které si však svou atmosférou i nápaditým programem jistě zaslouží Vaši pozornost. Již první prosincový den se na Vás těší organizátoři "Čertovského odpoledne v Domě dětí ve Stodůlkách". O den později pak zveme na "Mikulášskou nadílku v Kyjích", která potěší i divadelním představením pro děti. Originální připomínku svátku sv. Mikuláše si přichystali tvůrci představení "Čert a Káča v Divadle Na Fidlovačce". O prospěšnosti propojení sportu a mikulášských oslav Vás přesvědčí při "Čertovském řádění a vánočním tvoření v Monkeys Gym v Praze". Nadační fond Pečovatel pak pro všechny zájemce připravil "Mikulášský advent pro děti i dospělé". "Adventní neděli v Mikulášem" si pak naplno užijte v Ulitě na Praze 3. Všechny prohřešky i dobré skutky spravedlivě posoudí "Mikuláš v ZOO Praha", který se koná v úterý 5. prosince. Divadelní představení pro celou rodinu přináší "Mikuláš v Národním zemědělském muzeu". V rámci Adventu na Jiřáku pak zveme i na tradičního "Mikuláše na náměstí Jiřího z Poděbrad".


Středočeský kraj

Pro všechny Středočechy si Atlas Česka připravil pozvánku na zábavné odpoledne plné her, čertů či andílků při "Čertování u pana Mikuláše v Kutné Hoře". Pořádné "Mikulášské rejdění" si pak užijí všichni návštěvníci DDM v Rakovníku. Peklo i nebe spolu pod dozorem sv. Mikuláše povedou lítý boj při "Mikuláši na zámku Mníšek pod Brdy", který se započne o první adventní sobotě. Jedinečnou plavbu s čertem, Mikulášem či třeba i svařeným vínem zažijí všichni účastníci "Mikulášské plavby po Vltavě z Prahy do Libčic". Tajuplnou atmosféru i sladké odměny slibuje akce "Čerti a andělé v zámeckém sklepení Konopiště". Bohatý program pak zažijí všichni návštěvníci "Čertů na zámku ve Zruči nad Sázavou" či "Svatomikulášské obchůzky v Muzeu lidových staveb v Kouřimi".

 

Jihočeský kraj

Především ty, kteří mají pro strach uděláno zveme na "Mikulášskou jízdu v Jindřichově Hradci", která všechny odvážlivce zaveze do lesů České Kanady. Vskutku pekelnou atmosféru dokreslí i roztopený kotel stařičké lokomotivy či žhavé jiskry a hustý dým létající z komína. O poznání klidnější atmosféru lze očekávat od "Mikuláše v ZOO Tábor", kde svatý muž zanechal mnoho dárků pro hodné a poslušné děti. Báječný program pro celé rodiny si letos připravili organizátoři "Putování za Mikulášem v ZOO Hluboká nad Vltavou", kde uvidíte čertovskou pohádku, kouzelnickou show či kočár tažený čerty i anděly. Odpoledne plné her, tance a zábavy slibuje "Mikulášská show v Třeboni". V rámci Českobudějovického adventu si pak rozhodně nenechte ujít "Přílet anděla na náměstí v Českých Budějovicích".


Plzeňský kraj

Všechny naše čtenáře co nejsrdečněji zveme na mikulášské oslavy v Plzeňském kraji. Z mnoha zajímavých akcí zde zaujme především "Mikulášský trh s vepřovými hody", který můžete o tomto víkendu zažít v Kladrubech. Báječným prožitkem především pro děti bude "Mikulášský parní vlak Lucius v Rokycanech", který projede ďábelským tempem trasu z Plzně a Rokycan do Holoubkova. Poetickou atmosféru též slibuje "Mikulášská tramvaj v Plzni", která v krajském městě bude projíždět o nadcházející neděli. Mikulášskou nadílku se spoustou čertíků a malých andílků zažijí účastníci "Mikulášské v Olympii Plzeň". V úterý 5. prosince pak zveme na Mikuláše v Tachově či na pohádkové "Mikuláše na zámku Mirošov" či "Mikuláše na zámku Bor".

 

Karlovarský kraj

I na západ Čech zavítá magická trojice rozdávající na počátku prosince radost i varování všem hodným i zlobivým dětem. Na vlastní oči se o tom můžete přijít přesvědčit na "Mikulášskou pohádku s nadílkou v západočeském divadle v Chebu". V rámci Vánočních trhů pak zveme i na zábavné odpoledne nazvané "Mikuláš v Karlových Varech". V úterý 5. prosince zveme na "Čertovský rej na náměstí v Chebu", kde se můžete těšit na soutěže na ledě či vystoupení Yvetty Blanarovičové. Na nádvoří zámku v Sokolově se v ten samý den koná "Sokolský advent s Mikulášem", zvoucí na zábavné pohádkové představení. Druhou adventní neděli pak všechny naše čtenáře potěší "Průvod čertů v Sokolově".

 

Ústecký kraj

Báječnou možností kde potkat trojici Mikuláš, čert, anděl při putování napříč Ústeckým krajem bude i letos "Mikuláš v aquaparku Děčín". Kulturnější vyznění pak lze očekávat při "Mikuláši v divadle Rozmanitosti v Mostě". Mikulášské oslavy spojené s jarmarkem pak zvou k účasti na "Mikuláši v oblastním muzeu v Mostě". Navštívit peklo a projít se mezi čerty nabízí "Čertovský rej v ZOO Děčín". V rámci první adventní neděle pak láká k návštěvě i "Mikulášská v zooparku Chomutov". Mezi hojně navštěvované akce pak jistě bude patřit i "Mikulášská nadílka v Ústí nad Labem" či "Návštěva Mikuláše v Teplicích".

 

Liberecký kraj

Nadcházející období adventu bývá zahájeno rozsvícením vánočního stromu a samozřejmě i Mikulášskou nadílkou. Jedno z nejpoetičtějších akcí tohoto typu v Libereckém kraji je "Mikulášská nadílka v Géčku Liberec". Srdečně naše čtenáře zveme na ranní polední i odpolední "Andělské projížďky v Martinicích v Krkonoších", které osvěží mikulášská nadílka a program vskutku čertovské kapely. První adventní sobotu si pak nenechte ujít "Mikulášské slavnosti v Lomnici nad Popelkou". Stovky natěšených návštěvníků mladšího věku se jistě již nemohou dočkat na "Mikuláše v ZOO Liberec". Ujít byste si neměli nechat "Mikuláše v Turnově", kde se každá zúčastněná rodina setká v soukromí s postavami čerta, Mikuláše a anděla.


Královehradecký kraj

Ve východních Čechách se s oslavami sv. Mikuláše setkáme takřka v každé vesničce, městečku větším městě. Atlas Česka pro Vás z mnoha těchto akcí vybral "Mikulášskou merendu v České Skalici", které se zde koná již o nadcházejícím pátku. "Mikulášská nadílka aneb Slavnosti perníku" lákají již podruhé na malebný zámek Potštejn. O nadcházejícím víkendu jistě zaujmou i "Čerti a čertice ze Starohradských pohádek na Starých Hradech". Pravou lidovou zábavu s ohňostrojem pak slibuje "Mikuláš na náměstí v Opočně". Velkou popularitu si mezi našimi čtenáři získala i "Mikulášská nadílka na zámku Dětenicích" či "Velké čertovské dovádění v Rychnově nad Kněžnou". Ujít byste si neměli ani "Čertovskou nadílku v Městských lázní Hradec Králové" či "Mikulášský trolejbus v Hradci Králové". 5. prosincový den pak potěší i oblíbeným "Mikulášem na náměstí v Hořovicích".


Pardubický kraj

Vskutku ďábelskou zábavu spojenou s rozdáváním dárků i skládáním účtů z proběhnuvšího roku lze očekávat při "Pekelném Mikuláši ve Svitavách". Srdečně zveme i na letošní ročník "Mikulášských jízd aneb plnou parou přijíždí Mikuláš do Letohradu". Pekelnou atmosféru lze očekávat při "Krampus čerti v Ústí nad Orlicí", kde se odehraje přehlídka dětských i Krampužských čertů na prostranství před místní školou. Ani letos pak nechybí pozvánka na "Mikulášskou nadílku" před budovou městského muzea v Letohradu. Především děti a mládež zveme na další ročník "Mikuláše v České Třebové". Zřejmě největšímu zájmu našich čtenářů se pak bude těšit "Mikuláš na náměstí v Pardubicích", který má letos podtitul Zelenobranské čertoviny.

 

Kraj Vysočina

K divoké přírodě na Vysočině se z pohádkové trojice rozdávající radost i hrůzu zřejmě nejlépe hodí čertisko a pytel plný brambor, ale přeci jen Vás zveme i na radovánky spojené spíše s Mikulášem a jeho andělským doprovodem. Tradiční akcí budiž "Mikulášské peklo v podzemí Jihlava", které láká i děsí malé i velké návštěvníky. Tradičnější formát pak budou mít "Mikuláš v Telči" či "Mikulášská besídka v Polné". Vskutku jako v ráji se budou cítit všichni účastníci "Mikuláše a Vánoc na Edenu v Bystřici nad Pernštejnem". V Domě dětí a mládeže pak při "Mikulášské besídce v Třebíči" potěší i rozsvěcení vánočního stromu či punč a koledy. Velkou a hojnou návštěvu třeba očekávat i při "Mikuláši na náměstí v Jihlavě", konajícím se na Masarykově náměstí. V Havlíčkově Brodě pak zase zveme na "Slet čertů, Mikulášů a andělů".


Jihomoravský kraj

Také na Moravě se tradice příchodu sv. Mikuláše s jeho ctěným doprovodem každoročně připomíná velmi intenzivně a s velkým očekáváním. O variabilitě připomínky svátku sv. Mikuláše se můžete přesvědčit při "Mikulášském pochodu v Blansku", který se koná již o nadcházejícím pátku. O den později se můžete zúčastnit oblíbených "Kulišáren v ZOOparku ve Vyškově". Mikulášské řádění plné her, zábavy a tvoření zažijete při "Mikuláši na Lesné v Brně" či "Tradiční Mikulášské nadílce v Rosicích". Vypečené čertovské odpoledne pak láká k účasti na "Čertovském reji v domečku Kyjov". Malé i velké návštěvníky zveme na "Čertoviny na náměstí ve Vyškově". Opravdovým bonbonkem je pak pozvánka na "Mikluáše na náměstí Svobody v Brně", který se zde objeví v úterý 5. prosince.

 

Olomoucký kraj

Na různorodé Hané Vás v rámci mikulášských oslav srdečně zveme na "Mikulášské koupání do termálů ve Velkých Losinách". Originální program i letos přinese "Mikuláš v divadle Šumperk", a to včetně originální divadelní hry. Na místním náměstí se odehraje oblíbený "Zlatohorský Mikuláš" pro děti i dospělé v malebných Zlatých Horách. Nápaditý program pro zvídavé návštěvníky přináší "Čertoviny v biologické stanici Přerov". Populární možnost k individuální návštěvě Mikulášské družiny přináší program "Mikuláš do rodin v Uničově". Možná nejhojněji navštěvovanou akcí bude pak "Mikuláš na náměstí v Olomouci". Pořádnou akci kombinovanou s hudebně zábavnou show přináší "XI. Slet čertů, Mikulášů a andělů v Litoveli".

 

Zlínský kraj

Z mnoha desítek akcí spojených s příchodem sv. Mikuláše do Zlínského kraje jsme pro naše čtenáře vybrali "Mikulášský den ve Vsetíně", který si naplno užijete již o nadcházejícím pátku. Příchuť pravého a nefalšovaného "Valašského mikulášského jarmarku" přináší další ročník této akce konané ve Valašských Kloboukách. Mezi lákadla počátku adventu bude patřit i "Mikulášské bruslení v Hustěnovicích" či "Mikuláš na ledě v Rožnově pod Radhoštěm". Zavzpomínat na autentické tradice a obyčeje našich předků můžete při "Mikulášském podvečeru ve Valašském muzeu v přírodě", který se koná o nadcházejícím úterý. Zvláštní pozornost si zaslouží i "Mikulášský rej v Uherském Hradišti s Ježíškovou dílnou" či populární "Mikulášské odpoledne ve Zlíně".


Moravskoslezský kraj

Přivážíme Vám nadílku mikulášských akcí konaných v Moravskoslezském kraji. Mnohé návštěvníky očekávejte na "Vyhlídkových mikulášských jízdách v Ostravě". Obdobně nabité vagóny plné natěšených dětí přivážejí i "Mikulášské jízdy v Novém Jičíně". V hraničním Jablunkově nezapomeňte navštívit "Celoměstského Mikuláše". Možnost nakoupit některý z posledních vánočních dárků přináší i "Mikulášský jarmark v Třinci". Zúčastníte-li se "Mikuláše na věži v Ostravě", můžete zde potkat Mikuláše s čertem i krásným andělem. Na závěr si pak nenechte ujít možná největší mikulášské akce v kraji, kterými jsou letos "Mikuláš na náměstí v Havířově" či "Mikuláš na náměstí v Ostravě".



Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete