Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Co dělat v Praze poslední lednový týden

Atlas Česka připravil pro své čtenáře výčet těch nejzajímavějších akcí, na které láká návštěvníky o nadcházejícím týdnu kulturní scéna našeho hlavního města.

Fotogalerie k článku

Děti a vysvědční

Jedinečnost Vašeho dítěte znáte nejlépe jistě Vy sami. Chcete-li, aby se jeho silné stránky nejlépe rozvíjely a ty slabší dostatečně kompenzovaly, vydejte se na "Hraní s prvky Montessori", které se koná v rodinném centru Na Slupi. Divadelní představení pro děti pak nabídne oblíbenou "Pohádku o rybáři a rybce", kterou si vychutnají jistě i rodiče. Milovníkům oddechové hudby jistě přijde vhod koncert "Bohemia saxophone quartetu", který láká na unikátní přehlídku umu nadaných muzikantů vynikajících hrou na saxofon. Být připraven na rozmanité nemoci je první cestou k tomu jak se jim vyvarovat. Rádi proto představujeme "Kurz Nejčastější dětské nemoci a jak na ně" v kavárně Králík v rádiu. Tamtéž můžete navštívit i navazující kurz "První pomoc u malých dětí", která se všem rodičům může v budoucnu maximálně hodit. Přehled těch nejzajímavějších online marketingových novinek představí "Smartalk o trendech v online marketingu", kterého se zúčastní přední odborníci z českých reklamních agentur. Příjemný den s čerstvým vysvědčením v ruce můžete strávit v rámci programu "S vysvědčením do Jahody", kde na Vás čeká spousta zábavních soutěží, výtvarný workshop či překvapivý dárek pro každého.

Plesová sezóna v plném proudu

Plesová sezóna se pozvolna začíná rozjíždět a proto nemůže chybět pozvání na "Myslivecký ples v Průhonicích", který potěší nezbytnou bohatou tombolou či vystoupením populární kapely Dynamic Band. O poznání drsnější rytmy čekají na posluchače "Rocksymphony 2019", jehož hlavní hvězdou letos bude známá rockerka Marta Jandová. Sportovní nadšence amerického fotbalu pak srdečně zveme na "The big game živě v Hard Rock Cafe", kde se bude promítat noční přenos finálového zápasu Americké fotbalové ligy. Velkou pozornost našich čtenářů si jistě zaslouží nová výstava "Síla činu - Jan Palach a Jan Zajíc v Museum Kampa", která shrne průnik dvou smutných hrdinů vyhrocených událostí po roce 1968 do rozmanitých uměleckých směrů. Již poněkolikáté se pak v klubu Rock Café odehraje "Konec pololetí 2019", který je hudební přehlídkou mladých nadějných hudebníků různých stylů a žánrů.

Výstava o pražské budoucnosti

Již jen několik týdnů pak máte na návštěvu "Expozice 2x100", která zájemcům představí ty nejvýznamnější a nejzajímavější předměty z historie budovy Národního muzea. Vyznavače futuristické architektury pak jistě zaujme pozoruhodná "Výstava Praha zítra?", která se na konkrétních dílech zamýšlí nad budoucností a rozvojem našeho urbanistické koncepce našeho hlavního města. Především dětské diváky srdečně zveme na pokračování populární záhady hlavolamu, které v divadle Gong můžete navštívit pod známým názvem "Stínadla se bouří". Zájemci a příznivci vážné hudby pak jistě neopomenou workshop pro školy i amatérské nadšence v České filharmonii, kde se koná další populární "Dopoledne s filharmoniky". Nezapomínáme ani na gastropříznivce, které rádi zveme na "Večeři od kosti do Kantýny", která se letos koná s výmluvným podtitulem - Hodně masa, žádná masovka. Obecnou popularitu si mezi širokou veřejností získala výstava "Czech Press Photo", kterou můžete ještě několik málo dní navštívit na Staroměstské radnici. Hudební fajnšmekři ocení sobotní "koncert Andy C - 3H Set", který rozparádí veškeré osazenstvo populárního klubu Roxy. Milovníky asijské kuchyně pak zveme na "Taiwan Street Food", během kterého bistro Hoja pohostí své návštěvníky výběrem autentických tchajwanských pokrmů. Naši čtenáři si často přejí pozvánku na nějakou netradiční akci s pospolitou atmosférou a neobvyklým průběhem. Přesně takovou je "Společné opékání špekáčků na náplavce", které se pro velký úspěch koná i druhý únorový den ve spojení s obvyklými farmářskými trhy.

O prázdninách do ZOO

Těm z našich čtenářů, kteří si raději ve volném čase zajdou do kina doporučujeme "Promítání filmu Roma v kultovním kinu Aero", které můžete se svými blízkými navštívit již první únorovou neděli. Hudebním příznivcům a milovníkům noblesních pražských klubů by pak jistě neměl uniknout "koncert Darewin v okouzlujícím Chapeau Rouge", který zve příznivce živého undegroundu na tuto sobotu. Všichni školáci i jejich rodiče jsou srdečně zváni na oblíbené "Pololetní prázdniny v ZOO", které lákají na tradiční krmení zvířátek i sladké odměny pro úspěšné studenty. O prvním únorovém víkendu pak máte poslední šanci navštívit jedinečnou "Výstavu třešťských Betlémů v Jindřišské věži", která může být symbolickou tečkou za nedávno skončenými vánočními svátky. Osmá městská část pak zve všechny hokejové fanoušky na "Charitativní zápas redaktorů České televize proti Severnímu větru Prahy 8", který se bude konat na kluzišti v areálu hřiště ZŠ Glowackého.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete