Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Jaké akce stihnout před koncem roku?

Nudíte se? Pak tady máme pro vás pár tipů na akce!

Praha

Pokud budete mít chuť, zajděte se podívat na výstavu Tomáše Jetely X–Hyde Star Anciet Rhymes, která potrvá do 30.12.23 a vychází z dlouhodobého horizontu myšlenkových procesů, jež se zabývají rozdvojeností či spíše rozvětveností lidské mysli. 

 

Středočeský kraj

Zastavte se výstavě Markéty VáradiovéKutné Hoře. Sochařka a multimediální umělkyně Markéta Váradiová (1973) se věnuje objektům a instalacím pracujícím s fyzikálními jevy, které využívá pro vytváření specifické vizuality podporující divákovu imaginaci. Prostřednictvím této hry rozkrývá další úrovně prostoru či místa. Pro Experimentální prostor GASK připravuje dvě zdánlivě nesourodé instalace. Jejich společným jmenovatelem je princip ambivalentnosti, nejednoznačného výkladu primární vizuální situace a jejích významových posunů – jedno téma zpracované na dvou místech dvěma odlišnými metodami.

 

Jihočeský kraj

Udělejte si například hezké dopoledne s rodinou a vyrazte na Kouzelné kluziště zámku Blatná. Můžete si zajít například jedinečnou ledovou plochu, která je obklopena dechberoucí architekturou zámku Blatná. 

 

Plzeňský kraj

Plzni se můžete zastavit na výstavě s názvem Plnou parou vpřed. Vnitrozemská plavba v Čechách představuje vděčné a dosud jen málo prozkoumané téma. Ve třech tematických celcích výstava představuje často známé obrazy, jejichž témata jsou poprvé věrohodně identifikována. Nechybí ani legendární parník Primátor Dittrich, jak jej zachytil Josef Šíma. Soubor doplněný kontextuálním materiálem (kresby, karikatury, fotografie) ukazuje vývoj vltavské plavby od 70. let 19. století až po díla Skupiny 42 a jejích současníků. U nově zjištěných námětů zahrnuje výstava fotografickou dokumentaci, která k jejich identifikaci vedla.

 

Karlovarský kraj   

Navštivte tradiční vánoční trhy v Karlových Varech. Ochutnejte dobré cukroví a dejte si vánoční svařák. Trhy nabídnou adventní sortiment, například vánoční ozdoby, řemeslné výrobky, nebo občerstvení.

 

Ústecký kraj

Navoďte si vánoční atmosféru na vánočních trzích v Litoměřicích. Těšit se můžete na kouzelnou vánoční dekoraci, nazdobené slavnostní vstupní brány, dřevěné stánky i světelné dekorace. K výtečnému tradičnímu svařáku přijdou k chuti také například pečené kaštany, pražené mandle, trdelník či vánoční punč. Návštěvníci si budou moci dokoupit drobné dárky pod stromeček i oblíbené skleněné ozdoby.

 

Liberecký kraj

V rámci Libereckého adventu se můžete ještě tuto sobotu těšit na vánoční pohádku Jarmily Enochové O tom, co se možná stalo.

 

Královéhradecký kraj

Vánoce slaví dokonce zvířátka v Zoo Dvůr Králové. Oslavy propojí africkou exotiku s českými tradicemi a řemeslem. Těšit se můžete na umění dvorských výrobců ozdob, koledy, svařené víno i tisíce afrických zvířat. Znovu se rozzáří i netradiční vánoční baobab a safari park prosvětlí i tisíce světel.

 

Jihomoravský kraj

Jste srdečně zváni na výstavu La Muse de Paris Tomáše Jetely v Galerii Graciano, která probíhá v Brně. Tomáš Jetela je etablovaný současný český umělec, který vystudoval ateliér malířství u Michaela Rittsteina na pražské AVU. Výstava La Muse de Paris zve ke speciální ochutnávce jeho tvorby, která byla vystavena v Paříži a Lyonu, a přenese tak kousek Francie i k nám. Jeho tvorba je rozsáhlá a v průběhu let si vytvořil vlastní osobitý rukopis, ve kterém spojil figurativní malbu se silnou expresí, kresbu či kolážovité fragmenty v jeden soudržný celek. Jeho díla jsou komplexní, hravá a mnohovrstevnatá.

 

Olomoucký kraj

Před Štědrým dnes se přijďte ještě posilnit dobrým svařákem na vánoční trhy v Olomouci. Můžete se těšit třeba na Gastro rejdění s portálem rej.cz nebo 24.12. v 22:00 na půlnoční pod otevřeným nebem.

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete