Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Paléní Čarodějnic 2018

Na letošní lidové slavnosti spojené s pálením symbolických čarodějnic připravil Atlas Česka jednu z nejdetailnějších pozvánek na ty nejlákavější akce napříč všemi kraji naší republiky. Mezi desítkami lákavých akcí si jistě i Vy naleznete svého favorita, který umožní báječné prožití nadcházející tajuplné Filipojakubské noc a jí přidružených radovánek pro děti i dospěláky.

Na letošní lidové slavnosti spojené s pálením symbolických čarodějnic připravil Atlas Česka jednu z nejdetailnějších pozvánek na ty nejlákavější akce napříč všemi kraji naší republiky. Mezi desítkami lákavých akcí si jistě i Vy naleznete svého favorita, který umožní báječné prožití nadcházející tajuplné Filipojakubské noc a jí přidružených radovánek pro děti i dospěláky.

Kam na Čarodějnice 2018

Praha

Také v Praze si v posledních letech můžete na stále více místech vychutnat oslavy spojené s magickou Filipojakubskou nocí, při kterých nebe ozařují desítky hořících ohňů a do výši stoupá omamná vůně opékaných uzenin. První letošní pražskou akcí bude "Čarodějnický den v Uhříněvsi", který láká na množství her pro děti a skákací hrad. Mnohá lákadla skýtají i "Čarodějnice na Jižáku", které nabízejí turnaj ve fotbálku, vystoupení kouzelníka či malování na obličej. Zveme Vás i na "Čarodějáles aneb Prožij si své kouzlo", konající se na Slovanském ostrově. Tradiční "Čarodějnice v DDM Monet v Modřanech" poutají pozornost oblíbenými workshopy či skákacím hradem. Mezi populární akce v Praze patří i "Pálení čarodějnic na hřišti v Petrovicích" či pro děti zaměřené "Pálení čarodějnic na Bílé Hoře". Nejen pro obyvatele Prahy 6 jsou určeny "Čarodějnice na Ladronce", které v sobě spojují desítky soutěží pro děti i hudební vystoupení pro dospěláky. Možností zakoupit si nějaký tajuplný předmět budou "Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic". Svou popularitu si postupně vybudovaly i "Žižkovské čarodějnice" či "Čarodějnice na Pankráci u Café Na půl cesty v Praze".


Středočeský kraj

Filipojakubská noc je plná tajuplných čar a úkazů, které budete moci na vlastní kůži zakusit při "Pálení čarodějnic v Poděbradech", které proběhnou již o nadcházejícím pátku. Zábavnou párty s průvodem masek zažijete při "Pálení čarodějnic ve Slaném". Již brzy se všechny probuzené čarodějky chopí svých mocných košťat a vyrazí do "Rodinného centra Chloumek v Mělníku na pořádné Čarodějnice". Za návštěvu jistě stojí i "Čarodějnický rej v Mladé Boleslavi" či "Pálení čarodějnic v Hostivicích u Prahy". Pod taktovkou sdružení dobrovolných hasičů se pak konají letošní "Čarodějnice na Dobříši". Zábavné odpoledne s moderovanou diskotékou pro děti pak přináší "Slet čarodějnic v Kolíně".


Jihočeský kraj

O posledním dubnovém sobotním podvečeru se přijďte spolu se stovkami dalších zájemců pobavit na letošní ročník "Keltských nocí na Housově mlýně aneb Beltine 2018", který je symbolickou oslavou příchodu teplých měsíců. Pro naše nejmenší čtenáře je převážně určeno "Dětské čarodějnické odpoledne v Českém Krumlově", které láká na speciality z místní udírny, vystoupení dětských souborů či společné zdobení a stavění máje. Pro malé i velké návštěvníky je určeno "Pálení čarodějnic v Prachaticích", které můžete navštívit na zdejším Velkém náměstí. Při "Čarodějnicích v Jindřichově Hradci" si na své přijdou milovníci opékání buřtů na ohni a kreativní tvůrci nápaditých kostýmů. Srdečně zveme i na "Pálení čarodějnic na Milevsku", které vyzývá k účasti ve vhodném oblečení a s vlastními špekáčky.


Plzeňský kraj

I na západě Čech vzplanou o nadcházejícím víkendu stovky ohnivých vater, které symbolicky spálí zle dědictví čarodějek a přivítají první teplé týdny. Mnoho z nich budete moci shlédnout při cestě "Čarodějným vlakem", který z Plzně vyráží již příští sobotu. Tradičním rejem čarodějnic a blyštivých bludiček bude prosycen kulturní program "Filipojakubské noci v Tachově". Celodenní zábavný program přináší letošní "Stavění májky v Domažlicích", které jako tradičně vygraduje večerním pálením čarodějnic.



Karlovarský kraj

Blížící se víkend přinese i do Karlovarského kraje nefalšovanou porci strašidelného létání a plápolajících ohňů. Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit například při "Čarodějné noci na hradě Hauenštejně v Ostrově", která slibuje dobrodružnou hru s tématickými úkoly na oslavy příchodu jara. Již potřetí se můžete vydat na "Pálení čarodějnic na Rolavě u Karlových Varů", která potěší i soutěží o nejhezčí masku. Doporučujeme též účast na "Pálení čarodějnic v Habartově" či "Čarodějnický večer na Sokolském vrchu". Celodenní zábavný program pro celou rodinu slibuje letošní "Pálení čarodějnic v Sokolově s barevným lampionovým průvodem". Našim věrným čtenářům pak netřeba připomínat letošní ročník "Filipojakubské noci v Chebu", která poutá pozornost atraktivním lampionovým průvodem zakončeným ohňostrojem.

Kam na Čarodějnice 2018


Ústecký kraj

Ježibaby a čarodějnice si již od dětských let spojujeme s pohádkou O perníkové chaloupce, která obzvláště rezonuje jistě i v prostředí drsného Ústecka. S gustem si proto zdejší obyvatelé užijí letošní "Pálení čarodějnic v Děčíně", které se koná v zahradě DDM Březiny. Pozvánka pro naše čtenáře láká k účasti na "Pálení čarodějnic v Meziboří" či strašidelnému "Pálení čarodějnic v Ústeckém podzemí". Nadcházející neděle přiláká desítky strašidelných postav na "Čarodějnice na zámku v Děčíně". Poslední dubnový den pak láká na "Pálení čarodějnic v Dubí" či "Celoměstské pálení čarodějnic v Roudnici nad Labem". Spolu se zdobením májky spojí letošní ročník účastníci "Pálení čarodějnic v Benešově nad Ploučnicí".


Liberecký kraj

Atlas Česka Vám pomůže zorientovat se v bohaté nabídce čarodějných akcí, které se uskuteční o nadcházejícím víkendu v Libereckém kraji. Hned na úvod bychom Vás rádi pozvali na "Pálení čarodějnic v Turnově", které zde má dlouhou a populární tradici. Poslední dubnový den pak jistě potěší i "Čáry u arény v Liberci", které svou velkolepostí jistě přilákají stovky nadšených návštěvníků. Mystickou atmosféru pak jistě nabídne "Pálení čarodějnic na hradě Lipý u České Lípy", kde letos zásadním způsobem vylepšili cateringovou nabídku. Za pozornost našich čtenářů pak jistě bude stát "Pálení čarodějnic v Tanvaldu" či populární "Pálení čarodějnic v Doksech". Na zdejším koupališti se i letos koná "Pálení čarodějnic v Raspenavě". Diskotéku a kreativní soutěže pro děti přináší letošní ročník "Pálení čarodějnic v Jablonném v Podještědí". Na lampionový průvod či vystoupení mažoretek se mohou těšit všichni návštěvníci "Pálení čarodějnic v Rokytnici nad Jizerou".


Královehradecký kraj

Celodenní strašidelný program zažijí všichni návštěvníci "Čarodějnic věštících zámku Potštejn", které se sem o nadcházející sobotě slétnou snad ze všech koutů světa. Ujít si nenechte ani "Josefovské čarování aneb Oslavu jara", které zve na poutavou hru ve zdejším podzemí. Zajímavou atmosféru letos přinese "Pálení čarodějnic v Teplicích nad Metují", které startuje poslední dubnový den v lesoparku proti poště. S kamarády i přáteli můžete zažít atraktivní "Pálení čarodějnic ve sportovním baru Plechovka v Náchodě". Naše čtenáře velmi rádi zveme na "Čarodějnice v Trutnově", které potěší známými čarodějnickými brlohy, soutěžemi či čarodějnickým ohňostrojem. Originálním programem letošního roku je i "Čarodění v Lodžii", které v prostorách významné barokní památky představí magický svět čarodějných bytostí.


Pardubický kraj

Blížící se slavnosti ohňů a divotvorné noci připadající na přelom dubna a května lákají k účasti i v Pardubickém kraji. Dobré pivo a svižnou hudbu slibují letošní "Čarodějnice v pivovaru Pernštejn". Klidnější a komornější atmosféra pak přinese "Pálení čarodějnic v České Třebové", které láká na opékání buřtů, soutěže pro děti či hudební doprovod. Zajímavý program slibují i letos "Noční čarodějnické prohlídky zámku v Moravské Třebové" či stále populárnější "Pálení čarodějnic v Poliččce". Bohatý doprovodný program si užijí všichni návštěvníci "Pálení čarodějnic v Přelouči", kdes se letos koná i lampionový průvod městem. Na místní fotbalové hřiště pak zvou organizátoři "Pálení čarodějnic v Nasavrkách".


Kraj Vysočina

Mezi drsnými vrcholky Českomoravské vrchoviny budou i letos na přelomu dubna a května poletovat tajuplné bytosti na košťatech, které v dávných staletích budily respekt a dnes jsou spíše vítaným zpestřením v monotónně plynoucím roku. Všechny naše čtenáře bychom například rádi pozvali na "Čarodějnické prohlídky hradu Kámen", které slibují několik speciální úkolů. Příjemnou atmosféru pro rodiny s dětmi pak nabízejí "Čarodějnice v Jihlavě" či "Pálení čarodějnic v Humpolci". Tradičním setkáním místních s kulturním vystoupením uměleckých kroužků slibuje "Čarodějnické odpoledne v Třebíči", které slibuje i možnost opečení vlastních uzenin. Dětským soutěžním podvečerem pro malé i velké bude "Bítešský čarodějnický večer" s lahodným masem na grilu a živou hudbou. Originální program letos slibuje "Pálení čarodějnic v Třešti s lampionovým průvodem" či "Čarodějnický podvečer se soutěží o nejhezčí masku".

Kam na Čarodějnice 2018


Jihomoravský kraj

Pálení čarodějnic je jednou z nejpopulárnějších lidových akcí a svou popularitou přesahuje rámec naší republiky. V Jihomoravském kraji letos můžete zavítat například na "Pálení čarodějnic v Adamově",které láká na tvořivé dílny či soutěž o nejlepší čarodějnický převlek. Symbolickou školou letu, kouzel a tance bude letošní "Pálení čarodějnic v Mikulově". V brněnské metropoli bychom Vás rádi pozvali na "Žabovřeské čarodějnice", které je zábavnou alternativou pro rodiny s dětmi. Poslední dubnový den se můžete těšit na opékání špekáčků a divadelní představení v rámci "ČaroZOO v Brně". Z dalších tradičních filipojakubských veselic zveme na "Pálení čarodějnic na Pálavě", populární "Čarodějnice v Boskovicích" či oblíbený "Slet strašidel v Merlinově světě".


Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji si naši čtenáři mohou vyrazit za desítkami zábavných akcí, které letos stylově připadají na poslední dubnovou neděli. Všechny pak mají společného jmenovatele v podobě ztepilých stařen prohánějících se na oprýskaných košťatech. Spoustu her a soutěží mohou zažíti účastníci "Pálení čarodějnic v Domě dětí v Olomouci". Nadcházející víkend bude patřit i "Čarodějnicím na hradě Bouzově", které Vás naučí létat na koštěti či péct lahodné perníky. K návštěvě lákají i "Čarodějnic v ZOO Olomouc" či podivuhodné "Čarodějnice na zámku Čechy pod Kosířem". Proslulé jsou mezi našimi čtenáři "Čarodějnice na zámku Tovačov" s kouzelnými prohlídkami či "Pálení čarodějnic v Korunní pevnůstce Olomouc". Mezi nejatraktivnější akce v kraji se pak o nadcházejícím víkendu vejde i "Pálení čarodějnic ve Zlatých horách" či "Pálení čarodějnic ve Velké Bystřici".


Zlínský kraj

I letošní konec dubna bude ve Zlínském kraji patřit protřelým čarodějnicím, které se v rámci "Pálení čarodějnic v Otrokovicích" připravují na okouzlujícího moderátora Ondru Soukupa, se kterým zažijí báječná dobrodružství, kouzelnická vystoupení či tématicky laděné hry. Již pošestnácté se můžete zúčastnit "Slet čarodějnic z Vizovic a okolí", který v areálu rybárny potěší zábavným programem, hudebním vystoupením i tanečními kreacemi. Bohatý program pro všechny návštěvníky pak přináší "Pálení čarodějnic v Hulíně", které jako tradičně potěší opékáním buřtů a hudebním doprovodem. A kdo si filipojakubskou noc protáhne až do časných ranních hodin, můžete se vydat na "Prvomájové oslavy do Zlína", které letos lákají na soutěže, atrakce pro děti a bohatý doprovodný program.

 

Moravskoslezský kraj

Atlas Česka přináší několik zaručených tipů na strávení nadcházejícího víkendu, který svým čarodějnickým nádechem láká zvláště na "Karvinské čarodějnice", zaručující show plnou smíchu, písniček a originálních soutěží. V rámci "Pálení čarodějnic v Hlučíně" se můžete těšit na malování na obličej, hodnocení masek či sportovní soutěže. Atraktivní program plný zábavy, vůně opékaných buřtů a praskání pálené dřeva slibují "Pálení čarodějnic v Českém Těšíně" a "Čarodějnice na hradě Starý Jičín". Letošní "Čarodějnice na Andělské hoře" zaujmou i stavěním májky a soutěží o nejhezčí čarodějnou masku. Hojnou účast lze pak očekávat na populárním "Pálení čarodějnic aneb Filipojakubské noci na Slezkoostravském hradě".







Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete