Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Den dětí 2017

Blížící se svátek dětí připadne letos na čtvrtek, což otevírá rodičům velkou škálu příležitostí k návštěvě zajímavých akcí pro své milované ratolestí o navazujícím víkendu. Atlas Česka pro Vás vybral několik atraktivních tipů, které by mohly potěšit i náročné miláčky z řad Vašich nejbližších. Ve výčtu pozvánek nechybí sportovní aktivity, desítky soutěží a her či pohádková představení pro děti všech věkových kategorií.

Blížící se svátek dětí připadne letos na čtvrtek, což otevírá rodičům velkou škálu příležitostí k návštěvě zajímavých akcí pro své milované ratolestí o navazujícím víkendu. Atlas Česka pro Vás vybral několik atraktivních tipů, které by mohly potěšit i náročné miláčky z řad Vašich nejbližších. Ve výčtu pozvánek nechybí sportovní aktivity, desítky soutěží a her či pohádková představení pro děti všech věkových kategorií.

 Kam na Den dětí 2017

Praha

Velmi rádi představujeme našim čtenářům pozvánku na akci, která je nejen prvoplánově zábavná, ale skrývá v sobě i poučení a hravost zároveň. Přesně takovou zažijí všichni návštěvníci "Zemědělského dne v Národním zemědělském muzeu", který nabídne program pro školky a školy i hravé rodiče a jejich děti. Těšit se můžete například na ukázky starobylých řemesel či naučnou soutěžní stezku. Sportovní fanoušky pak pozveme na další ročník "Pražských primátorek", které se na hladině Vltavy konají již více než 100 let a svou autenticitou a napětím inspirovaly mnohé z dětí a mladistvých k volbě veslování jako vytouženého sportu. První městská část si pro své nejmenší obyvatele připravila i letos "Den dětí na Střeleckém ostrově". Spoustu pohybu, pestré zábavy a zajímavých soutěží zažijete při účasti na "Dni dětí v parku Podvinný mlýn". Zábavné odpoledne pro děti se soutěžemi, hrami a skákacím hradem slibuje "Den dětí v Praze Petrovicích". Oslavy prvního červnového dne zasáhnou i Štěrboholy, kde se můžete zúčastnit "Dne dětí v Europaparku". V rámci "Dne dětí v Riegrových sadech pak potěší pestrá nabídka her, soutěží a zábavných vystoupení. Svlažit své rozpálené tělo můžete se svými nejmenšími i při "Dni dětí v Aquapalace Praha", který naleznete v přidružených Čestlicích.


Středočeský kraj

Letošní den dětí připadá na víkend spojený s unikátní muzejní nocí, pořádanou napříč několika kraji. V tom Středočeském srdečně zveme rodiny s dětmi na "Muzejní noc těžby a zpracování zlata", která letos návštěvníkům přichystá poutavý program pro zástupce všech věkových kategorií. Připomínkou středověkých dějin plných honosných průvodů a rytířské hrdosti bude "Průvod Karla IV.", který si Vaši potomci jistě vychutnají s pomyslně otevřenými ústy. O zajímavostech z umění našich předků pak vkusně a zábavně promluví i speciální akce "Pradědečkův traktor v Muzeu zemědělské techniky v Čáslavi". Chybět nesmí ani pozvánka na "21. ročník festivalu dětských folklorních souborů Polabská vonička", která láká všechny natěšené příznivce zpěvu a písniček po roce opětovně do Nymburku.

 

Jihočeský kraj

V jižních Čechách si blížící se den dětí můžete zpříjemnit návštěvou "Malé muzejní noci ve Vodňanech", která letos nabídne poutavé pásmo písniček a vyprávění pro malé i velké návštěvníky. V rámci "Třeboňské muzejní noci pro děti i dospělé" pak upozorňujeme na komentované prohlídky a workshopy pro návštěvníky všech věkových kategorií. V městském muzeu pak netrpělivě čekají organizátoři "Dačické muzejní noci", která svým kreativním programem pro děti potěší dětské návštěvníky i jejich zvídavé rodiče. Za upoutávku i letos stojí "Den dětí v DDM Prachatice", kde můžete zažít spoustu her i zábavy. Nápaditý program lze očekávat i při "Dni dětí ve Vodňanech", kde uvítají zkušeného kouzelníka či poníky připravené k projížďce.


Plzeňský kraj

Také Vaše děti jistě potěší zajímavý program kulturně-zábavních aktivit, které si pro letošní rok přichystali organizátoři dětského dne a navazujícího víkendu. Zábavu i ponaučení zažijí všichni účastníci "Muzejní noci v muzeu Českého lesa v Tachově", kteří jistě ocení návrat k Cestě do pravěku či bohatý program právě s tématikou dávného pravěku. Poutavý program plný her a hudební zábavy si i pro letošek přichystali organizátoři "Dne dětí v Boru". Třetí červnový den zveme naše čtenáře co nejsrdečněji na "Dětský den v Plzni", kde se můžete těšit na výtvarné dílny, Škodaland či opékání buřtů. Pro malé i velké nadšence do technických novinek je přichystán druhý ročník "Dronfestu v Plzni", který nechá nahlédnout pod pokličku technologie let budoucích. Příjemnou a přátelskou atmosféru pak zažijete při účasti na "Klatovském volňásku", který se jako obvykle koná ve Sportovním areálu ZŠ Planická na Vodojemu.


Karlovarský kraj

Dětský den v Karlovarském kraji můžete strávit rozličnými způsoby. Jednou ze zajímavých alternativ je "Muzejní noc v Krajském muzeu Sokolov", která s ohledem na svátek všech dětí připravila i poutavou pohádku o rytíři Jindřichovi. Ujít si nenechte ani "Den dětí na Horním hradě Hauenštejně", kde se dozvíte Jak správně hospodařit a draka zasytit. V amfiteátru v sadech Míru se i letos uskuteční "Den Dětí v Aši", lákající na ukázky z umění Psí školy či vystoupení Laury a jejích tygrů se zpěvačkou Ilonou Csákovou v hlavní roli. Všechny milovníky tance a zdravého pohybu lákáme na oblíbenou "Tančírnu", která se koná v sokolovském klubu Alfa.

 

Ústecký kraj

Letošní svátek věnovaný našim drahým ratolestem láká v Ústeckém kraji na víkendovou "Muzejní noc ve Františkánském klášteru v Kadani", která upoutá pozornost i těch nejmenších diváků večerní kostýmovanou prohlídkou zdejšího nádherného kláštera. Tradiční oslavy se spoustou zábavy a odměn zažijí všichni návštěvníci "Dne dětí v Ústí nad Labem". Druhý červnový den se můžete těšit na další ročník populárního "Dne dětí v Lovosicích". Speciální program pak bude mít letošní ročník "Dne dětí v Podkrušnohorském technickém muzeu", kde bude letos konáno Slavnostní otevření úzkokolejky a předvede se i krušnohorská dudácká muzika. V rámci "Dne dětí v Aquacentru v Teplicích" se můžete těšit na hry a soutěže ve vodě, malování na obličej či turnaj v minigolfu.

 

Liberecký kraj

Vychováváte-li svého potomka v oblasti Libereckého kraje, můžete si blížící se svátek všech dětí zpříjemnit poučným a zároveň nápaditým "Večerem s Desaterem", během kterého se i Ti nejmenší z nás mohou dozvědět něco u duchovním životě a morálních pravidlech. Oslavu svátku všech dětí můžete navštívit při "Dětském dni v Jablonci nad Nisou", kde na Vás čekají cirkusové, pohádkové i zvířecí bytosti či skákací hrad. Mnoho zábavných atrakcí a soutěžních aktivit očekávejte i od "Dne dětí v městském parku v České Lípě". V rámci "Dětského dne v Loužnici" pak zase organizátoři představí všechna nejznámější loužnická strašidla.

 Kam na Den dětí 2017

Královehradecký kraj

Ať už si z akcí pořádaných u příležitosti dne dětí vyberete hudební koncert či poutavou vernisáž, vždy byste měli mít na zřeteli zábavu a poučení pro Vaši nejdražší. V rámci "Muzejní noci v městském muzeu Loreta" se můžete těšit na prohlídku prostor muzea spojenou s hudebním programem a zábavným představením. Zvláště vysokou míru popularity si udržuje "Speciální program v muzeu betlémů v Třebechovicích", především pak díky zábavnému a atraktivnímu odpoledni, zahrnujícímu i výtvarnou dílničku pro nejmenší. Děti si svůj sváteční den naplno užijí i při "Oslavách dne dětí v Rychnově nad Kněžnou" či při "Dětském dni ve Svobodě nad Úpou". Převážně taneční charakter pak bude mít "Den dětí v Hostinném", který láká na diskotéku či skákací hrad.

 

Pardubický kraj

Také v Pardubickém kraji si nadcházející Den dětí užijete na několika zajímavých akcí, které svým konáním zasahují i do navazujícího víkendu. V rámci "Muzejní noci v muzeu Chrast" si užijete speciální program pro děti prvního základního stupně. Ti nejodvážnější budou moci přespat v zámecké kapli. Mladí dobrodruzi si mohou vychutnat i "Muzejní noc v Moravské Třebové", která všechny účastníky zavede na poutavou cestu kolem světa. O nadcházející středě můžete s gustem oslavit i "Den dětí v Holici", který se odehraje v areálu zdejšího Domu dětí a mládeže. Desítky her, zábavných stanovišť či možnost malování na obličej zažijí všichni návštěvníci "Dne dětí v Žamberku". V rámci "Dne dětí v České Třebové" pak srdečně zveme na poutavý program Honba za pirátským pokladem, jehož trasa startuje u hříbku. Odpoledne zábavy zažijí všechny děti i jejich dospělí rodiče při "Dni dětí v Luži". Za poznáním dávných keltských rodinných zvyků a získáním pěkných pracen se vydají všichni milovníci dobrodružství při "Dni dětí v Archeoskanzenu Nasavrky".


Kraj Vysočina

K blížícímu se období prázdnin patří i červnový Den dětí, který bohatou nabídkou kulturních a zábavních akcí přitahuje pozornost všech našich malých čtenářů. Mladé dobrodruhy jistě přilákáme na "Papu papua aneb za lidojedy", která v městské knihovně seznámí všechny účastníky s exotickým životem divokých kmenů v Nové Guinee. Bohatý kulturní program pro malé návštěvníky i jejich dospělé rodiče přinese "Muzejní noc v Moravských Budějovicích". Poslední květnový den pak zveme všechny rodiče i jejich nápadité potomky na "Den dětí ve Velkém Meziříčí", kde na Vás bude připraveno zábavné odpoledne s maškarním rejem. Speciální program pro nejmenší návštěvníky pak můžete očekávat při "Dni dětí v ZOO Jihlava", který se koná o nacházející sobotě. Za návštěvu jistě bude stát i "Den dětí v Polné", který potěší volejbalovým turnajem, skákacím hradem či soutěžemi o ceny.

 

Jihomoravský kraj

Ve stále více prosluněných městech jižní Moravy se o nadcházejícím víkendu odehraje mnoho zajímavých akcí, které jsou spojeny s blížícím se Dnem dětí. Atlas Česka Vás zve například na "Mikulov Gourmet Festival", který je velkolepou oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny. Stovky příznivců jistě přiláká i "Den Dětí v ZOO Brno", který rozzáří zdejší zahradu plnými barvami, zábavnými postavičkami a rozvernými atrakcemi. Za návštěvu jistě stojí i "Dětský den v Brně na Komíně", který láká na celodenní program pro děti i dospělé. Zajímavým tipem na blížící se sváteční den je návštěva "Dne dětí ve Vida Brno", kde si všichni účastníci užijí odpoledne plné chytré zábavy s hlavolamy. Sportovním nadšencům pak jistě netřeba připomínat další ročník dětského cyklistického závodu "Líšeňský dráček". V neděli 4. června pak nezapomeňte na další ročník kulturní akce "Den dětí s královopolskou radnicí", který pro všechny účastníky chystá dovednostní disciplíny, pohádku či cvičení pro nejmenší.

 

Olomoucký kraj

O nadcházejícím víkendu se naplno rozeběhnou oslavy blížícího se Dne dětí, který přináší mnoho zajímavých akcí i v Olomouckém kraji. Děti i jejich dospělé rodiče zveme na výjimečné "Slavnosti města Šumperka", které budou mít letos svou premiéru a nabídnou divadelní představení pro děti i dospělé či tvořivé dílničky. Celodenní program pro děti i dospělé plný her, zábavy a soutěží přináší další ročník "Víkendu dětí v ZOO Olomouc". Možná nejnavštěvovanější akcí z našich letošních pozvánek bude "Den dětí v termálním parku Velké Losiny", který láká na nově otevřený venkovní areál, kde můžete relaxovat či se kochat krásným výhledem na Jeseníky. Bohatý a především nápaditý program očekávejte při "Dni dětí v Přerově". Za návštěvu jistě stojí i "Den dětí v Javorníku", jehož program zřejmě nejlépe charakterizuje podtitul Pojďte s námi z pohádky do pohádky.

 Kam na Den dětí 2017

Zlínský kraj

Malé návštěvníky i jejich dospělé rodiče bychom rádi co nejsrdečněji pozvali na výčet zajímavých akcí, které můžeme o nadcházejícím víkendu navštívit ve Zlínském kraji. Především pro děti bude určena "Cesta kolem světa v Muzeu v Napajedlech", která nechá nahlédnout do historie i přítomnosti všech kontinentů. Velkou návštěvnost lze očekávat jistě i na divadelním představení "Rákosníček a jeho rybník", které lze shlédnout na nové scéně ve Slušovicích. Velkou společnou oslavu můžete očekávat při "Dni dětí na náměstí v Uherském Hradišti", kam zavítají především milovníci pěkné písničky či kreativních dílniček. Třetí červnový den si pak rodiny s dětmi naplno užijí program "Kdo si hraje nezlobí", konající se ve Zlíně. "Den dětí v Luhačovicích" pak zve na veselý program v zámecké zahradě plný soutěží, her a překážkové dráhy.

 

Moravskoslezský kraj

O nadcházejícím víkendu si můžete v Moravskoslezském kraji zpříjemnit den návštěvou některé z akcí určených primárně dětem a jejich rodičům. Především pro dětské milovníky muzikálové hudby bude určen "Muzikálový večer v Ostravě", který představí to nejlepší z nejslavnějších světových muzikálů. Slavit dětský svátek můžete i při "Dni dětí v galerii výtvarného umění v Ostravě", kde na Vás čeká loutkové představení v podání divadla Líšeň. Celé odpoledne se můžete dobře bavit při "Dni dětí na náměstí v Havířově", kde na Vás čeká kouzelnické vystoupení či pohádková farma. Poetické prostředí pak potěší všechny účastníky "Dne dětí na štramberské trúbě", kde je připraven bohatý doprovodný program. Nejen malí Opavané zažijí "Den dětí v Opavě", kde vystoupí folklorní soubory a uskuteční se i několik kreativních soutěží.



Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete