Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na drakiády 2015

Na mnoha místech naší překrásné země se v těchto dnech můžete setkávat se skupinkami nadšených dětí, které pohledem směřujícím k nebi vyhlížejí své okřídlené papírové draky, kroužícími nad krajinou jako ve starobylých bájí. Pokud se k těmto nadšených hloučkům chcete přidat i Vy, přijměte naše pozvání na zajímavé akce spojené s pouštěním draků, které přináší letošní podzim.

Na mnoha místech naší překrásné země se v těchto dnech můžete setkávat se skupinkami nadšených dětí, které pohledem směřujícím k nebi vyhlížejí své okřídlené papírové draky, kroužícími nad krajinou jako ve starobylých bájí. Pokud se k těmto nadšených hloučkům chcete přidat i Vy, přijměte naše pozvání na zajímavé akce spojené s pouštěním draků, které přináší letošní podzim.

Drakiády 2015

Praha pod dohledem dračích křídel

V našem hlavním městě se můžete těšit na několik zajímavých akcí, které připomenou tradice starobylých zvyků, mezi kterými vyčnívá pouštění draků popoháněných říjnovým sílícím větrem. Mezi nejnavštěvovanější patří "Havelská drakiáda", pořádaná zbraslavskými skauty. Těšit se můžete na pouštění draků, šplhání po laně, soutěž v lukostřelbě či výtvarné dílny. Na historickém Žižkově pak upoutá Vaši pozornost "Drakiáda aneb proniknutí do dračího světa", pořádaná kulturním centrem Ulitka. Draky si doporučujeme přinést s sebou, neboť je pro ně přichystáno několik záludných zkoušek i speciální dračí specialitky. Na travnaté ploše před zdejší radnicí se i letos odehraje další ročník "Řepské drakiády", která zaručuje spoustu organizované zábavy včetně soutěže o nejhezčího či nejvýkonnějšího dráčka. Kulturním zpestřením v době klesajících teplot může být i návštěva oblíbeného divadelního představení "Princové jsou na draka", které v aktuálně začínající sezoně připravilo Divadlo Bez zábradlí. Dračí zápolení pak zažijete i při návštěvě dalšího ročníku mezinárodního soutěžního festivalu pro děti i mládež "Podzimní pohádka", který přivítá stovky účinkujících z celého světa.

Drakiáda v Čechách

V tomto článku bychom Vás rádi upozornili na další dračí slavnosti, které můžete navštívit ve všech krajích Čech. Přibližně v polovině října si nenechte ujít "Drakiádu v Českém Brodě", kde se můžete těšit na zábavné soutěžní odpoledne s draky, pořádané Občanským sdružením Leccos a Junák. Milovníky pouštění papírových draků jistě potěší "11. ročník dračích závodů v Chomutově", který přitahuje každoročně pozornost stovek účastníků. Další akcí stejného typu je "Pouštění draků v Rychnově nad Kněžnou", které se odehraje na louce u zdejšího nákupního centra Billa. Originální program si pro všechny účastníky připravili i organizátoři "Drakiády v Hradci Králové", která se koná pod patronátem zdejšího Domu dětí a mládeže. Na louce u panelky z Moravského Předměstí na Nový Hradec Králové se 18. října odehraje přívětivá "Drakiáda pro malé i velké". V historickém městečku Svitavy si nenechte ujít další ročník "Drakiády pro nejmenší", kde se kromě dobré zábavy dočkáte i soutěží o drobné odměny. V ten samý den si můžete i vychutnat "Drakiádu v Pardubicích", která rozzáří prostředí centrálního parku v Dubině. Konečně pak nesmíme zapomenout ani na "22. ročník tradiční populární podzimní soutěže Drakiáda v Jihlavě", která láká všechny zájemce na bohatý program na letišti v Jihlavě - Henčově.

Moravské dračí slavnosti

Atlas Česka zve všechny nadšené milovníky pouštění papírových draků do moravských města a městeček, kde se dle výpisu konaných akcí cítí naši okřídlení papíroví kamarádi jako doma. První pozvánka letí na "Drakiádu s obuví Peddy do Brna", kde se tahle rošťárna pojí s oslavami desátého výročí výše uvedené výrobní značky. Rozmanité soutěže s papírovými draky pak přinese i "Drakiáda v Blansku", která láká na soutěže o nejhezčího, nejrychlejšího či nejvýkonnějšího dráčka. Tradiční akcí je pak "Drakiáda na Kraví hoře", konající se každoročně na konečné tramvaje v Brně. Před nemocnicí na parkovišti ve Vyškově se i letos sejdou účastníci "Vyškovské drakiády", která vyžaduje jen domácího draka, pohodlnou obuv, svačinku a něco k pití.Možnost vyrobit si vlastního papírového draka pak nabízí oblíbená "Drakiáda v Olomouci", konaná u zdejšího Aquaparku. Těšit se můžete i na nezbytnou podzimní dílničku či populární dětský koutek. Kvalitní reklamou na celoroční činnost kroužků Fokus je pak "Drakiáda v Novém Jičíně", která láká na soutěže o ceny, pouštění draků, výtvarné dílničky či společné opékání buřtů.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

JAROVÍN Znojmo 2024

03.05.2024 - 03.05.2024
Znojmo

NEJVĚTŠÍ DEGUSTACE FRIZZANTE A RŮŽOVÝCH VÍN V ČESKÉ REPUBLICE. AKCE SE KONÁ V PŘEDVEČER PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH VÍN VOC…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete