Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Halloween 2015

Přijměte pozvání Atlasu Česka na oslavy letošního Halloweenu, které Vám nabídnou nekonečné množství strašidelně krásné zábavy, čarodějnicky napínavých her či hrozivě zábavného času. V předvečer svátku všech svatých si již tradičně připomeneme svátek slavený převážně v anglosaských zemích desítkami maškarních rejů spojených s koledami i množstvím netradičních žertíků všeho druhu.

Přijměte pozvání Atlasu Česka na oslavy letošního Halloweenu, které Vám nabídnou nekonečné množství strašidelně krásné zábavy, čarodějnicky napínavých her či hrozivě zábavného času. V předvečer svátku všech svatých si již tradičně připomeneme svátek slavený převážně v anglosaských zemích desítkami maškarních rejů spojených s koledami i množstvím netradičních žertíků všeho druhu.

Praha

Pražské ulice budou v druhé polovině října rozzářeny stovkami plápolajících svíček a rozšklebenými tvářemi pitvořících se dýňových strašidýlek. Z několika zajímavých kulturních a společenských akcí bychom rádi upozornili zvláště na "Halloween International Montessori School of Prague", který připravil pro malé i velké účastníky pozoruhodný celodenní program, apelující na kreativitu a fantazii dětí i jejich rodičů. V pondělí 25. října pak na hřišti v Dlabačově započně "Halloween ve Vinoři", který se mezi širší veřejností vžil pod názvem Dlabání na Dlabačově. Jeho součástí samozřejmě bude čarodějný průvod masek s mnoho soutěží o zajímavé ceny. Závěr pak obstará velkolepý ohňostroj. V předvečer státního svátku pak zveme na "Lampionový průvod v Čakovicích", kde se od zdejší tělocvičné jednoty Sokol koná tradiční lampionový průvod, který rozzáří zdejší říjnový podvečer. Opomenout bychom neměli ani "lampionový průvod v Praze Vinoři", kde se od zdejšího hřbitova vydá špalír lampionů až k Hoffmanově dvoru, kde bude probíhat promítání symbolického filmu Mrtvá nevěsta. Máte rádi běh na čerstvém vzduchu a také Vás trošku vzrušují hororové chvíle plné napětí a strašidel? Pak si nenechte ujít letošní "Zombie Night Run", konající se jako již tradičně v parku na vrchu Vítkov. Poslední říjnový den pak můžete přijmout pozvání na netradiční "Dýňovou party na Sokolu Jahodnice", kde Vás kromě vyřezávání dýní čeká i táborák či vyhlášení soutěže o nejkrásnější dýně s možností vyhrát malý dárek. O den později pak všechny rodiny s dětmi a nejen je zveme na "Lampionový průvod v Praze Slivenci", který započne v 17 hodin pod kaštanem naproti zdejšímu květinářství. Strašidelnou atmosféru s ohnivými pohledy rozmanitých dýní pak nejlépe vychutnáte v rámci "Halloweena v botanické zahradě v Troji, který se koná od 15 do 19 hodin.

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji si na konci října musíte dát pozor na zvýšenou koncentraci strašidel a strašidýlek v okolí místních měst, hradů či vesniček. Zvláště na při "Strašení na hradě Okoři", se dočkáte vystoupení desítek pohádkových bytostí, které žijí v hradě samotném, v podhradí či u vody. Poděkování za jejich připomenutí patří především divadlu Řešeto. Podobně milou atmosféru bude mít i "Strašidelný karneval plný hudby a tance v Rakovníku", který v domě osvěty představí to nejlepší ze současných masek a hudebních hrůzošlágrů. Velkou popularitu si mezi obyvateli Mladé Boleslavi jistě získá akce "Kouzlo českých tradic", která na lidové dušičky přichystala speciální pohádku, soutěže či divadelní představení. Na zámku Loučeň pak zveme na oblíbené "Svatohubertské slavnosti", které budou zvláštní především kompletní přehlídkou jednotlivých typů loveckých psů. Zajímavou a atraktivní akcí pořádanou k příležitosti letošního konce října bude program "A zámeckou kuchyní to zavoní", pořádaným na zámku Žleby.

Jihočeský kraj

Letošní halloween si mnozí z nás spojí s návštěvou některé z kulturních či zábavných akcí, pořádaných v areálech hradů či zámků. Jednou z nejzajímavějších akcí budou bezesporu "Podzimní kouzelné hradní slavnosti" na Nových Hradech", které lákají na čarodějné dílny či magickou atmosféru středověkých rytířských soubojů. Na strakonického hradu se pak odehraje "Dušičkový lampionový průvod ve Strakonicích", který láká na romantickou atmosféru, rozmanité občerstvení či sladkou odměnu pro nejmenší účastníky. Určitým bonbonkem pro všechny milovníky nápaditých žertů pak budiž pozvánka na doslova "děsivý" hudební zážitek v tom nejlepším slova smyslu. V pátek 30. října totiž v jihočeských Prachaticích vystoupí "Michal Hrůza a jeho kapela", kteří svým repertoárem doslova rozzáří zdejší městské muzeum. V rámci "ZOO v Hluboké nad Vltavou" se můžete těšit na hudební skupinu s Pepou Maxou, čarodějnické létání na košťatech či čarovnou stezku odvahy. Jako bonus si pak budete moci vyrobit vlastní strašidlo či si odnést domů vlastní originální fotografii.

Plzeňský kraj

Všichni rozmanití obyvatelé středověkého hradu Velhartic zvou velevážené návštěvníky na pohádkové "Loučení se sezonou ve Velharticích", které bude i letos na halloweena spojeno s Během o hradní klíč, bohatým doprovodným programem a samozřejmě i oblíbeným lampionových průvodem. Pohádkový nádech lze bez obav nalézt i na oblíbené "Dětské pohádkové Superstar v Plzni", která se koná o posledním říjnovém pátku v západočeské metropoli a její největší hvězdou bude populární herečka a moderátorka Iveta Blanarovičová. Velmi atraktivní akcí pro malé i velké návštěvníky bude bezesporu "Halloween na zámku Zbiroh", který nabídne pochod světlušek děsuplným lesem, čarodějnou zámeckou veselici či volbu nejkrásnější halloweenské masky. Hudební fanoušci si strašidelný večer mohou zpříjemnit návštěvou "koncertu kapely Sto zvířat", který se koná poslední říjnový den v Buena Vista Clubu v Plzni.

Karlovarský kraj

Halloweenská tradice sice nepochází svým zrodem z českých luhů a hájů, ale v posledních desítkách let se zde přívětivě uchytila a stále hlouběji proniká do každoročních tradic a širokého povědomí. V Karlovarském kraji její existenci připomene například "Tajuplné divadlo pro děti na hradě Lokti", kde se můžete těšit na pohádkové představení Peklo s Ježibabou či na čiperného průvodce strašidelným děním na hradě v podobě malé Kašpárka. Své potomky pak můžete vzít i na "Halloween v dětském zábavním centru v Karlových Varech", kde se na Vás těší populární DJ David a s ním i Hafík se svým týmem. Magickou atmosféru lze očekávat i od "Halloweenu v Chebu", který láká především na bujarý rej žertovných masek. Zapomenout nesmíme ani na populární "Halloween v Globusu v Karlových Varech", který letos osvěží semifinalista soutěže Československo má talent, kouzelník Magic Alex.

Ústecký kraj

V Ústeckém kraji se můžete o nadcházejících týdnech zúčastnit mnoha zajímavých akcí, které připomenou blížící se oslavy halloweenu. Jedná se především o "Zámek plný kouzel", který zaplní nadšenými návštěvníky prostory zámku v Libochovicích. Pořádné halloweenské řádění si užijí všichni účastníci "Věštírny a dýňodlabání v Děčíně", kde se můžete těšit na astrologa, numerologa, kartáře či soutěž o nejstrašidelnější dýni. Zapomenout bychom neměli ani na "Strašení s Albertíkem", které se v Litoměřicích promění v čas strašení, rejdění, dovádění a převleků. Již tradiční akcí s velkou popularitou je i "Podvečerní strašidelná prohlídka v ZOO Děčín", která jistě přitáhne pozornost desítek návštěvníků. V závěru pak zveme i na "Strašlivě strašidelný ples v Litoměřicích", který má letos svou očekávanou premiéru. Všem strašidýlkům a kouzelným bytostem můžete popřát šťastnou zimu i při "Ukončení zámecké sezóny ve Velkém Březně", které se odehraje o prvním listopadovém dni.


Liberecký kraj

S oslavami halloweenu si již tradičně spojujeme desítky rozzářených dýňových masek a nezaměnitelné lampionové průvody pro malé i velké návštěvníky. V Libereckém kraji si můžete přijít užít strašidelné okamžiky například na "Pohádkové prohlídky zámku Sychrov", které budou odehrávat své děje přímo v zámeckých pokojích. Mezi nejžádanější prohlídkové okruhy bude jistě patřit ty s inscenací pohádky Sůl nad zlato.
Loučení se všemi strašidelnými obyvateli nabídne v poslední říjnový den i "Zakončení sezóny na hradě Grabštejně", kde si při této příležitosti budete moci vyfotografovat i nedávno nalezenou a nově zrekonstruovanou gotickou sochu sv. Barbory z poloviny 15. století. Důkazem o tom, že v pohádkové říši žijí nejen zlá strašidla, ale i neméně potřební strašidelní hrdinové bojující za dobrou věc, bude atraktivní "přednáška s videoprojekcí - Superhrdina", která se u příležitosti letošního halloweenu koná v severočeském Liberci. Na konci října bychom pak všechny milovníky strašení s mírou pozvali na další rok "Strašidelné ZOO v Liberci", která se odehraje během dvou večerů a v obou případech se můžete těšit na lampionový průvod či zvířecí strašidýlka.

Královehradecký kraj

Poslední říjnový den se v malebné oblasti východních Čech konají různorodé akce spojené s oslavami oblíbeného svátku všech strašidel a tajuplných postaviček. Ve stále populárnějších Dětenicích si můžete užít například "Zombie prohlídku zámku", která všechny zájemce provede po tajuplných potemnělých komnatách zdejšího zámku. V Trutnově se můžete těšit na tajuplný večer plných tajemství, strašidel, duchů či návštěvníků z vesmíru, kteří se zúčastní "Večera duchů v Trutnově", konaného u Staré radnice na Krakonošově náměstí. Oživlá monstra a pohádkové duchařské postavičky se dostaví i na "Zmrtvýchstání v Dětenicích", kde způsobí pořádnou paseku veškerému osazenstvu zdejší středověké krčmy. Tajuplnou atmosféru středových kasemat docení i účastníci "Večerních prohlídek zámku Náchoda", které připomenou osobnost knížete Ottavia Piccolominiho.

Pardubický kraj

V okolí krajského města Pardubice se i v průběhu letošního října odehraje mnoho setkání duchů a záhadných postaviček, které si první dostaveníčko dají v rámci "Zámeckého strašení v Medlešicích", nedaleko středověké Chrudimi. Za symbolické vstupné se můžete těšit na hrůzyplnou procházku zámeckých komnat, kde se na Vás chystají malá i velká strašidýlka. Za návštěvu jistě bude stát zábavný program pro všechny nebojsy, plánovaný na poslední dva říjnové dny při "Strašidýlkování na tvrzi Orlice v Letohradu". Jde o poutavou akci pro děti, která je spojena s nocováním v podkroví zdejší tvrze. Těšit se můžete i na soutěž o nejhezčí kostým či tajuplnou cestu s úkoly a pečením strašidelných pochoutek. V objektu měšťanského pivovaru čekají na všechny zájemce o zajímavou alternativu strávení posledního říjnového dne aktéři "Strašidélkování v Ústí nad Orlicí", kteří letos rozhodně potěší i dospělé návštěvníky a to ochutnávkou kvalitně vychlazené Whiskey. Poslední pozvánka pak směřuje na "HOBÉ v Pardubicích", které dle pořadatelů způsobí davové šílenství v ulicích města, přeplní je krví z útrob nevinných obětí a předvede všem návštěvníkům hororovou masakrující show. Tak uvidíme.

Kraj Vysočina

Drsná příroda malebné Vysočiny bývá sama o sobě přirovnávána k tajuplné a záhadné krajině, na jejímž vzniku se bezesporu musely podílet strašidelné a tajemné síly. Bylo-li tak tomu ve skutečnosti se můžete přijít přesvědčit do "Strašidelného bludiště v Jihlavě", které je domovem pohádkových postav, strašidel a strašidýlek, hrdinů z populárních filmů či historických dinosaurů.

 Jihomoravský kraj

Oslavy duchařského svátku Halloween se dobře uchytily i v našich krajích a proto si každoročně na konci října můžeme prohlížet rozsvícená okna zaplněná nádherně vykrajovanými dýněmi či stovkami zářících svíček. Rádi bychom Vás v této souvislosti pozvali na "Dýňovou stezku ve Znojmě", která bude připravena pro všechny odvážné děti na místním Komenského náměstí. V sobotu o posledních říjnovém dni pak nezapomeňte navštívit zoologickou zahradu v Brně, kde se koná další ročník populárního "Halloweenu v ZOO Brno". Můžete se těšit na rozverná zvířátka, kreativní dílničky pro malé tvůrce či stovky dýní připravených k úpravě nadaných dětských výtvarníků. Zveme Vás též na "Halloweenskou stezku odvahy", která Vás ve Znojmě provede potemnělými chodbami místního podzemí, které je bydlištěm mnoha pohádkových strašidel. A nebojte se, každý odvážlivec na závěr stezky obdrží malou pozornost. Z mnoha dalších halloweenských akcí v Jihomoravském kraji upozorňujeme ještě na hudebně laděný "Halloween v Metro Music Baru Brno", údajně nejděsivější originální akci celého zdejšího regionu "Halloween na Dělňáku 2015", srdečný a každoročně hojně vyhledávaný "Halloween v hotelu Myslivna v Brně", legendární párty v největším kulturním centru Brna "Halloween Party v KC Babylon" či na procházku setmělým zooparkem v rámci "Horůrků v zooparku Vyškov".

Olomoucký kraj

Atlas Česka zve všechny nebojácné děti i jejich rodiče na přehlídku poutavých duchařských akcí, které se o letošním říjnu odehrají v nádherné oblasti moravské Hané. První pozvání směřuje k "Strašidelným hrátkám v Přerově", které lákají na lampionový průvod a tajuplnou stezku s ukrytými strašidly, bubáky a děsy. Přitažlivou akcí je jistě i "Dýňové a slámové kouzlení v Náměšti na Hané", které osloví zvláště nádhernou podzimní dekorací, připravenou pro malé i velké návštěvníky. Událost s možná největším ohlasem ve veřejnosti může být "Večer duchů v ZOO Olomouc", představující bohatý program s tajuplnou atmosférou, strašidelnými průvodci, dobrým jídlem a pitím či zívajícími zvířátky. Neradili bychom pak zapomněli na "Halloween v Úsově", kde na zdejším zámku zavoní hřejivý punč i atmosféra strašidelných příběhů z dávné minulosti i každodenní přítomnosti. Chybět nebude ani prohlídka podzemních prostor, strašidelná dílna v hradní kočárovně či atrakce pro dospělé návštěvníky. Poslední říjnový den též zahalí do duchařského hábitu návštěvníky zámku v Náměšti na Hané, které čeká poutavý program se záhadným názvem "Tajemný zámek".

Zlínský kraj

Pokud se rádi bavíte při zdravě strašidelných příbězích, přijmete jistě rádi pozvání na další ročník "Večerních lampionových prohlídek v ZOO Lešná". Těšit se můžete na desítky strašidelných postaviček a nazlobených zvířátek, bohaté a poutavé lampionové putování po areálu mezi klecemi či romanticky osvícený zámek. Velkou popularitu si za posledních šest let trvání získala i "Stezka odvahy Halloweenským lesem", konaná letos 24. října v lesoparku na Jižních Svazích-Podleší. Kromě strašidelného putování si pak rodiče s dětmi budou moci opéct na rozpáleným táborákem chutný špekáček či zaposlouchat se do hudebních rytmů pozvaných hudebníků. Zvláště šikovné děti pak ocení třetí ročník "Zlínského Dýňobraní", které láká na dlabání dýní, výrobu podzimních dekorací, výrobu papírových draků či ukázku stáčení jablečné šťávy.

Moravskoslezský kraj

Přijďte si užít děsivě strašidelné podvečery pro malé i velké návštěvníky do razovitého regionu severní Moravy. O vstřícnosti a nápaditosti místních strašidýlek Vás dozajista přesvědčí například "Halloween v Českém Těšíně", který nabídne desítky rozmanitých úkolů, jejichž splnění bude odměněno sladkou odměnou. Za návštěvu jistě stojí i "Halloween na myslivně v Ostravě", nabízející samostatnou procházku pohádkovým lesem s lampiony, opékání buřtů či soutěžení se strašidly za pozoruhodné odměny. 29. listopadu bychom všechny děti z Karviné a okolí co nejsrdečněji pozvali na "Halloween pro děti", konaný v Obecním domě. Na tom samém místě pak o dva dny později taneční večer pro dospělé v hororovém stylu, skrývající se pod zdánlivě obyčejným označením "Halloween party".





Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

MAJÁLES UTB 2024 - Zlín

03.05.2024 - 03.05.2024
Zlín

Majáles UTB je největší hudební akcí ve Zlínském kraji pořádanou výhradně studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.…

Koncert dětských pěveckých sborů ZU…

03.05.2024 - 03.05.2024
Masarykův kulturní dům…

Koncert

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete