Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na Mikuláše 2018

Vydejte se spolu s naším průvodcem do desítek českých a moravským měst za pekelným blekotáním čertů a čertíků, konejšivým úsměvem noblesních andělů a moudrou a štědrou tváří sv. Mikuláše s vždy otevřenou náručí. Letošní Mikulášská nadílka slibuje opravdové zimní počasí, které Vás snad dostatečně naladí na kouzelnou adventní atmosféru blížících se svátku vánočních.

Fotogalerie k článku

Praha

V našem hlavním městě bude již příští týden opět po roce slyšet řinkot čertích želízek a třepot andělských křídel, doprovázejících slovutnou postavu sv. Mikuláše. Těšit se Pražané mohou zvláště na "Mikulášské jízdy v Praze", které se konají již o tomto víkendu a jejichž centrem bude jako obvykle nádraží Praha-Smíchov. V prosinci se otevřou dveře "Mikulášské výtopny na Zlíchově", kde se můžete těšit na výstavu parních lokomotiv, provozní parní válec či tramvajový vůz Ringhoffer. Obyvatelé třetí pražské části pak jistě ocení "Adventní neděli s Mikulášem", která zve do Domova dětí a mládeže Ulita Na Balkáně. Novinkou v letošní mikulášské nabídce budou "Speciální Mikulášské exkurze na letišti Praha", které potěší fotokoutkem i možností nahlédnout do samotného pekla. Největší popularitu si i tak zřejmě uchová legendární "Setkání Mikulášů na Staroměstském náměstí v Praze".


Středočeský kraj

Atlas Česka zve všechny své čtenáře na akce spojené se svátkem svatého Mikuláše, které se každým dnem blíží. Pobavit se s hodným Mikulášem, krásným andělem a ďábelským čertem můžete při "Benefičním Mikulášském koncertu a večírku v Psárech", díky němuž podpoříte i integrace mentálně znevýhodněných spoluobčanů. Začátek prosince je pak pochopitelně spojen i s "Čertovskými jízdami na Kolínské řepařské drážce", která odjíždí již o tomto víkendu. Zapomenout bychom neměli ani na "Svatomikulášskou obchůzku v Muzeu lidových staveb v Kouřimi", lákající na dílny na pečení figurálního perníku, jarmark či sv. Ruprechta. Zábavu pro nejmenší pak slibuje "Představení pro děti: Přijde letos Mikuláš", které společně zažijete při vystoupení divadelního spolku Nové divadlo Mělník.



Jihočeský kraj

V rovinatém jihočeském kraji si kromě tajuplného vládce šumavských hvozdů jistě vychutnají i příjezd jiného vousatého a tajemného muže, kterým je na začátku prosince sv. Mikuláš. Setkat se s ním můžete v rámci "Adventu a Vánocích v Českém Krumlově", kde zažijete nejen Mikulášskou nadílku, ale i rozsvícení vánočního stromu či Ježíškovu poštu s příjezdem Bílé paní. Mikuláš s andělsko - čertovským doprovodem potkáte i na "Rozsvícení třeboňského vánočního stromku", které se o nadcházejícím víkendu koná na místním Masarykově náměstí. Mezi vyhlášené akce spojené s počátkem adventu se řadí i "Cesta Mikulášským vlakem po Bechyňce do Tábora", při níž zažijete i betlém či modelové kolejiště.


Plzeňský kraj

Se stoprocentní jistotou se letos setkáte s Mikulášem a jeho bájnou kompanií při návštěvě programu "Nebe a peklíčko na hradě Rábí", nabízejícím pohádková zastavení v nebi plném andílků či pekelně zapeklité úkoly v začouzeném sídle samotného Lucifera. Zakoupit některý z chybějících dárků spolu s návštěvou hojné nadílky můžete při účasti na "Mikulášské nadílce v obchodním centru Plzeň". Velkou popularitu si za dobu svého konání zajistilo i "Čertování v Tachově", které se koná na Náměstí Republiky. Všechny naše čtenáře pak zveme i na "Mikuláše na zámku Mirošov", který se dostaví spolu se svými čertími i andělskými pomocníky.

 

Karlovarský kraj

Pojďte se spolu s námi vydat za zajímavými adventními akcemi, které se letos odehrají v Karlovarském kraji. V rámci "Rozsvícení vánočního stromu s Mikulášem v Horním Slavkově" si užijete spoustu zábavy a možná i sladkou odměnu. Mezi zdejší tradiční akce na počátku adventu patří i "Mikulášská jízda na hrad Hartenberg", která přivítá čertiska a pekelníky ze všech blízkých i dalekých koutů. Poklidnější atmosféru zažijete při "Mikuláši v divadle Cheb", který se koná od pondělí do středy. Příběh jako z pohádky pak nabídne "Mikulášská nadílka na zámku v Sokolově", který bude plný dárků a odměn.



Ústecký kraj

Počínající advent je v Ústeckém kraji neodmyslitelně spjat s příchodem slovutného Mikuláše a jeho pohádkového doprovodu. Jeho příjezd můžete zažít například při "Mikuláši v Domečku Chomutov", který bude spravedlivě odměňovat hodné děti a trestat ty zlobivé. V nefalšované peklo se pak promění ZOO v Děčíně při "Čertovském reji", kde na Vás čeká spousta pekelných bytostí. Opravdový nadílka a jako bonus soutěže a diskotéka přináší "Mikuláš v pivovaru Millénium", konaný jako již tradičně v Ústí nad Labem. Spoustu zábavy pro malé i velké dobráky i zlobidla slibuje "Mikuláš v Olympii Teplice", který přináší i možnost nakoupit některý z chybějících vánočních dárků.

 

Liberecký kraj

A po roce je tu opět období slavnostního adventu, které bývá spojeno s desítkami poutavých akcí pro děti i jejich rodiče. V Libereckém kraji zveme na "Mikuláše pro děti na hradě Houska", kde se návštěvníci budou moci vydat do útrob samotného pekla. Již tuto středu si naplno užijete i "Mikuláše v muzeu Česká Lípa", který potěší i premiérovou pohádkou. V rámci "Mikuláše na náměstí v Jilemnici" pak potěší hudební vystoupení či rozdávání drobných dárků. Třeskuté veselení spolu s mikulášskou nadílkou a stylovými předvánočními trhy pak slibuje letošní "Mikuláš na náměstí v Liberci".



Královehradecký kraj

Již na konci listopadu se můžete zcela výjimečně setkat s postavou sv. Mikuláše, který bude vyvolávat spolu se svými pomocníky strach i naději v tvářích hodných i zlobivých dítek. V Královehradeckém kraji se můžete přijít podívat na "Čertovskou olympiádu v Hostinném", která zaručuje poutavý zábavný program plný čertovských her. Velkou popularitu si za dobu svého působení získal i "Mikulášský trolejbus v Hradci Králové", který se do ulic tohoto východočeského města vypraví již tuto středu. Všechny naše čtenáře rádi zveme i na "Mikuláše na rynku v Novém Bydžově", který bude jako tradičně spojen s rozsvěcením velkého vánočního stromu. V pohádkovém městě Jičíně pak "Mikulášská nadílka" potěší i premiérou pohádky Čertí brko, která na zábavný program bezprostředně navazuje.



Pardubický kraj

Také v Pardubickém kraji se můžete těšit na několik zajímavých akcí spojených s blížícím se Mikulášem. Týká se to především "Mikulášské jízdy historickým vlakem z Letohradu", která je překvapivě nejstarší akcí na tratích Českých drah v naší republice. Jedinečnou zážitkovou cestu pro celou rodinu pak připravili organizátoři "Pekelného Mikuláše ve Svitavách". Především mladí chlapci jistě ocení unikátní možnost projížďky "Mikulášským trolejbusem po Pardubicích". Již tuto středu pak započne bohatý program "Mikuláše na náměstí v Pardubicích", kde na Vás čekají kromě tradiční nadílky i Zelenobranské čertoviny či Vánoční kino.

 

Kraj Vysočina

Přijeďte si letos odpočinout se svými ratolestmi na některou z mnoha mikulášských akcí, které se konají v kraji Vysočina. Platí to zvláště o "Rozsvícení vánočního stromu s Mikulášem", které se tento víkend koná v Telči na náměstí Zachariáše z Hradce. Rádi naše čtenáře zveme i na "Mikulášskou nadílku v Třebíči", která nabídne možnost setkání s Mikulášem, andělem a jejich pekelnými pomocníky.

 

Jihomoravský kraj

A je tu další Mikuláš a s ním i rozpustilá parta plná veselých čertíků a noblesních andělů. Naše pozvánka proto směřuje na "Ďábelský výpustek v Křtinách", který se ve zdejší jeskyni koná o nadcházejícím víkendu. Pokud jste nevěděli, že čert, Mikuláš a anděl mohou jezdit tramvají, přijďte se přesvědčit na vlastní oči na "Mikulášskou tramvaj do Brna". Zábavný program pro všechny účastníky nabídnou "Mikulášoviny na radnici v Brně", kde si v rukodělných dílnách můžete vyrobit hezké dárky. Pestrý program pro děti a dospělé pak nabízí "Mikuláš v Mikulově". Na malé i velké návštěvníky se nedočkavě těšíme na "Mikuláši na zámku Moravský Krumlov". Bohatý program se sladkými odměnami láká i na "Mikuláše na náměstí v Bučovicích".




Olomoucký kraj

Malí a velcí zlobílkové i vzorní princové a princezny se již dozajista připravují na mikulášskou nadílku, která snad po právu zhodnotí jejich celoroční chování. V Olomouckém kraji se Mikuláš a jeho pomocníci z řad čertů a andělů zastaví na "Mikuláši dětem v Jeseníku", kam letos zamíří i sám Lucifer se svou čertovskou kompanií. V rámci "Sv. Mikuláše ve Velké Bystřici" zaujme především příjezd slovutného oslavence na voze taženém koňmi. Spoustu zábavy a poučení pak nabídne i "Mikulášský den v muzeu Šumperk".


Zlínský kraj

Z velkého počtu mikulášských akcí připadajících na letošní prosinec jsme pro naše čtenáře vybrali především "Valašský mikulášský jarmark ve Valašských Kloboucích", který láká na staročeský jarmark či připomínku lidových tradic patřících neodmyslitelně k adventu. Se svou početnou družinou zavítá o nadcházejícím víkendu i "Mikuláš na led na zimní stadion v Rožnově pod Radhoštěm". Romantickou atmosféru blížících se Vánoc slibuje i "Mikulášský rej na náměstí v Uherském Hradišti". V rámci celoměsíčního programu Adventní Zlín pak srdečně zveme na "Čerty na náměstí", kteří se zde rozdovádí již příští středu.

 

Moravskoslezský kraj

I na Moravu přijíždějí o letošním adventu sv. Mikuláš a jeho pomocníci odměnit ty hodné a poškádlit ty zlobivější. Zajímavou akcí pro každého bude "Mikulášský jarmark s rozsvícením vánočního stromu v Bílovci", který stylově zavítá do parčíku u kostela sv. Mikuláše. Příjemné sváteční svezení pak nabídnou "Mikulášské motoráčky po Ostravě", které mají nástupní stanici v Ostravě-Střed. Všechny děti i jejich rodiče zveme na tradiční "Mikulášskou jízdu a rozsvícení vánočního stromu v Příboře", konané na náměstí Sigmunda Freuda. Velkým lákadlem pak jistě bude "Mikulášská nadílka v Domě knihy v Ostravě", kde budou hodné děti odměněny poutavými dárky.





Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete