Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na novoroční a silvestrovské ohňostroje 2014

K nejkrásnějším okamžikům přicházejícího roku patří již tradičně velkolepá podívaná plná barev a světelných efektů, kterou každoročně přinášejí novoroční ohňostroje. Pojďte se spolu s Atlasem Česka seznámit s těmi nejkrásnějšími oslavami plánovanými na první den roku 2014.

Fotogalerie k článku

K nejkrásnějším okamžikům přicházejícího roku patří již tradičně velkolepá podívaná plná barev a světelných efektů, kterou každoročně přinášejí novoroční ohňostroje. Pojďte se spolu s Atlasem Česka seznámit s těmi nejkrásnějšími oslavami plánovanými na první den roku 2014.

Novoroční ohňostroj v Praze
Krásný výhled na pražský ohňostroj bude z paluby parníku

 Praha

Pražané a návštěvníci Prahy se mohou těšit v podvečer 1. ledna na velkolepě ozářené nebe nad naším hlavním městem. Od 18 hodin a jedné minuty se z prostor Letenských sadů vychrlí stovky barevných třaskavin vstříc potemnělé obloze, aby uvítali nově příchozí rok a popřály mu hodně štěstí. Všem zájemcům o sledování této jedinečné show doporučujeme některých z pražských mostů přes Vltavu (Karlův, Mánesův, Legií či Čechův), vrch Petřín, samotnou Letnou či Smetanovo či Dvořákovo nábřeží. Krásné výhledy nabídne na ohňostroj paluba parníku.Občasné opozdilce upozorňujeme na skutečnost, že ohňostroj v Praze se bude skládat z deseti částí a potrvá pouhých 900 vteřin.

 Středočeský kraj

Světelná show plná barev a třaskavého veselí ozáří na několik minut i města ve Středočeském kraji. Od 18 hodin se na něj mohou těšit obyvatelé Nymburka, kde bude odpalován z parku Na Ostrově. Na Mírovém náměstí v Jesenici pak přímo na Silvestra zažijí ohňostrojovou show všichni diváci v 19:30. Od 20 hodin se všichni účastnici Silvestrovské show v Mladé Boleslavi mohou těšit na hudební vystoupení, taneční kreace, spoustu zábavy a samozřejmě i sváteční ohňostroj. Tradiční novoroční ohňostroj se uskuteční první lednový den i v Kralupech nad Vltavou a první výstřel můžete očekávat půl hodiny po půlnoci. Od 17 hodin pak nevynechejte ani novoroční ohňostroj v Kutné Hoře, kde si první lednový den oslaví všichni obyvatelé na Havlíčkově náměstí.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Jihočeský kraj

Přinášíme pozvánku i na ohňostroje konané na zajímavých místech Jihočeského kraje. V Milevsku si místní občané užijí silvestrovský večer v doprovodu rytmické diskotéky, společného odpočítávání roku a následného novoročního ohňostroje. Přesně o půlnoci pak do nového roku světelnou show vykročí i obyvatelé Plané nad Lužnicí. Půl hodiny po půlnoci se můžete těšit na barevně osvícenou oblohu při ohňostroji v Písku, který bude odpálen na Nábřeží 1. máje. O šesté hodině večerní pak si pak náruživí vyznavači světelných efektů přijdou na své i při novoročním ohňostroji ve Strakonicích, který svými barvami rozzáří oblohu nad celým městem. 1. ledna v 17. hodin se pak silvestrovské oslavy definitivně uzavřou slavnostním ohňostrojem v Jindřichově Hradci. O hodinu později a o pár desítek kilometrů dál si pak užijí přivítání nového roku všichni diváci velkolepého ohňostroje v Třeboni.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Plzeňský kraj

Tradiční přivítání nového roku si užijí všichni obyvatelé malebného západočeského městečka Klatov, kde je 1. ledna od 17 hodin přichystán oblíbený novoroční ohňostroj. O hodinu později vypuká novoroční ohňostroj i na náměstí v nedalekém městě Kladruby. V ten samý čas ozáří desítky petard a světlic i nebe nad náměstím v Domažlicích. Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé města Holýšova, kteří se na novoroční ohňostroj mohou těšit také v první den nového roku. Hned dva ohňostroje zažijí obyvatelé krajského města Plzně. Ten první ochromí všechny diváky hned v prvních minutách nového roku, druhý pak rozzáří oblohu nad Plzní v 17 hodin odpoledne.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Karlovarský kraj

Všichni kdo se rozhodli strávit silvestrovské veselí ve Františkových Lázních rozhodně nemusí litovat. Je pro ně totiž připraven velkolepý zábavný program s tradiční streetparty na pěší zóně pod fontánou, který bude zakončen oblíbeným novoročním ohňostrojem. Ve středu 1. ledna pak přijměte pozvání na novoroční setkání s ohňostrojem v Horním Slavkově, které propukne v 19 hodin. Velkolepou podívanou kombinující světelné efekty s podmanivou hudbou nabídne letos i historické město Kraslice. Zdejší novoroční ohňostroj vypukne první den nového roku úderem 18. hodiny.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Ústecký kraj

Na zajímavý silvestrovský program korunovaný novoročním ohňostrojem se mohou těšit i obyvatelé Ústeckého kraje. Na náměstí v Litvínově se v poslední den roku koná velkolepá show s představením více než 10 metrového draka, po jehož uvedení bude následovat i neméně zajímavý silvestrovský ohňostroj. Příchod nového roku oslaví jako již tradičně nádherným ohňostrojem i obyvatelé historického městečka Lovosice. Silvestrovské setkání občanů v Třebenicích se rozloučí se starým rokem na Paříkově náměstí, které bude svědkem i půlnočního světelného ohňostroje. První den nového roku si užijí i obyvatelé romantického Duchcova, který láká od 18 hodina na barevný ohňostroj na rybníkem Barbora.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

Liberecký kraj

V Libereckém kraji se místní obyvatelé dočkají jen několika málo novoročních ohňostrojů. Týká se to například města Turnova, kde v první den nového roku zaříjí ohnivé galapředstavení všichni návštěvníci prostoru za autobusovým nádražím. Již půl hodiny po půlnoci propukne světelná show v turisticky oblíbených Doksech - Starých Splavech. Na 18. hodinu zve všechny zájemce o novoroční ohňostroj i nevelké městečko Zákupy, nacházející se nedaleko od České Lípy.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Královehradecký kraj

Rádi bychom Vás pozvali  do některého z mnoha měst Královehradeckého kraje, kde se odehrají půlnoční či novoroční slavnostní ohňostroje. V krajském městě Hradec Králové se v rámci akce "První den spolu" můžete těšit nejen na bohatý a atraktivní program, ale především na světelnou show, která ozáří nebe nad tímto malebným městem. Čtvrt hodiny před půlnocí se uskuteční tradiční silvestrovský ohňostroj na Krakonošově náměstí v Trutnově. Patnáct minut po půlnoci se uskuteční malebný ohňostroj i v Lázních Bělohrad. Nový rok oslaví všichni obyvatelé České Skalice, pro které město připravilo od 18 hodin komponovaný ohňostroj s hudebním doprovodem.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Pardubický kraj

Oslavte příchod nového roku v některém z krásných měst malebného Pardubického kraje. 1. ledna od 18 hodin se rozzáří nebe nad historickou Přeloučí, kde se uskuteční novoroční ohňostroj. O hodinu dříve se na světelnou show v Klášterních zahradách mohou těšit obyvatelé Chrudimi. U sochy Bedřicha Smetany v Litomyšli se v poslední den letošního roku uskuteční slavnostní ohňostroj, předcházený přípitkem s čelními představiteli města. V podobném duchu se budou odehrávat i oslavy spojené s koncem roku v Ústí nad Orlicí, které zve na Silvestrovský ohňostroj na Mírovém náměstí.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 Kraj Vysočina

Česko – moravské pomezí je ideálním místem ke strávení posledních dní letošního roku, ke kterým již neodmyslitelně patří i slavnostní silvestrovské a novoroční ohňostroje. Přijměte proto naše pozvání na novoroční ohňostroj v Jaroměřicích nad Rokytnou, novoroční ohňostroj v Želetavě, novoroční ohňostroj v Třebíčí na Karlově náměstí, novoroční ohňostroj na náměstí v Telči, novoroční ohňostroj ve Velké Bíteši, slavnostní novoroční ohňostroj v Jihlavě či novoroční ohňostroj na náměstí Republiky ve Žďáru nad Sázavou.

Další novoroční ohňostroje v kraji zde

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete