Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na pálení čarodějnic 2016

Atlas Česka by rád všechny své čtenáře pozval na čtvrteční magickou noc, která je ve starobylých tradicích spojována s čárami a kejklemi obávaných i tajuplných čarodějnic. Z nabídky mnoha desítek akcí konaných v našem hlavním městě si jistě vybere každý z Vás.

Atlas Česka by rád všechny své čtenáře pozval na čtvrteční magickou noc, která je ve starobylých tradicích spojována s čárami a kejklemi obávaných i tajuplných čarodějnic. Z nabídky mnoha desítek akcí konaných v našem hlavním městě si jistě vybere každý z Vás.

Kam na pálení čarodějnic 2016

Praha

 

Také po území našeho hlavního města se během Filipojakubské noci budou prohánět na svých létajících košťatech čarodějnice různorodých vzezření, které přinesou zábavu a vzrušení tisícovkám návštěvníků jejich rozmanitých sletů. Jeden takový můžete zažít při "Čarodějnicích na Ladronce", které jsou tradiční kulturně-společenskou akcí pro malé i velké. Srdečně zveme i na "Pálení čarodějnic ve Kbelském parku", které nabídnou zábavu pro děti i dospělé, tématické soutěže, soutěž o nejhezčí masku či čarodějnickou školu. Bohatý program zažijete i při "Čarodějnicích v Horních Počernicích", které nabídnou salon čarodějné krásy, kouzelné pódium či koncert Petry Černocké. Srdečně všechny naše čtenáře zveme i na "Pálení čarodějnic v Praze Dubči", které se uskuteční na víceúčelových plochách za místní prodejnou Tesco.  Osmá pražská část pořádá v sobotu 30. dubna společné opékání buřtů, zpěv za doprovodu kytar a zábavný kulturní program pro malé i velké, schovávající se za jednotným názvem "Čarodějnice v centru Krakov". Všechny naše čtenáře zveme i na "Čarodějnice v lanovém centru", které se odehraje na Libeňském ostrově u slepého ramene Vltavy. Mezi tradiční akce pak patří i "Jarní břevnovské trhy s pálením čarodějnic", které návštěvníkům připravily přehlídku labužnických dobrot, řemeslné stánky, dětský nafukovací hrad či možnost malování na obličej a soutěž o nejhezčí masku. Nenechte si ujít ani "Slet čarodějů a čarodějnic v Cholupicích", které dětem nabízí několik čarodějnických stanovišť se soutěžními úkoly, moderovaný program s hromadnými soutěžemi či hasičskou techniku cholupické jednotky. Mnozí Pražané jistě nepohrdnou ani účastí na "Čarodějnicích v obchodním centru Letňany", které i letos pro všechny své příznivce připravily spoustu netradičních překvapení. Na Chvalském zámku pak prožijete "Čarodějnice v Horních Počernicích", které lákají na úžasný program, dětská hudební i taneční vystoupení, salon krásy či dílny s možností malování na obličej. Jaké by to byly oslavy konce dubna a příchodu května bez tradičního "Pálení čarodějnic v Ďáblicích", které se jako každý rok tak i letos budou konat na travnatém prostranství na rohu ulic Hřenská a Kučerová. Ojedinělou atmosféru bude mít bezesporu i "Pálení čarodějnic v Šáreckém údolí", spojené s tradičním opékáním špekáčků v prostředí romantických skalisek. Nenechte si ujít ani "Slet malých čarodějnic na Stanici přírodovědců", kde na Vás čekají alchymistické dílničky s pokusy, bylinkové lektvary či opékání vlastních donesených buřtů. Zajímavou akcí bude jistě i Čarodějnice v Musée Grévin.

 

 Středočeský kraj

 

Nadcházející konec měsíce dubna je v lidových pranostikách a pověrách neodmyslitelně spojen s magickou Filipojakubskou nocí, kterou letos můžete oslavit například při tradiční připomínce keltského svátku "Beltain 2016". Zažijete zde ukázky dobových řemesel, keltské souboje, ukázku sokolnictví či dětskou archeodílnu. Na svůj svátek se připravují všechny čarodějnice, čarodějové a jejich podřízená strašidla při "Filipojakubské noci na zámku Loučeň"který bude plný čar, kouzel a magie. Rádi bychom Vás pozvali i na "Čarodějnice v Novém Strašecí", které lákají na tradiční soutěže, vyhlášení nejhezčí čarodějnice či možnost opečení si chutného špekáčku. Příznivce sešívaných dresů a červenobílých barev zveme co nejsrdečněji na "Slávistické čarodějnice v Rožďalovicích", které jako každý rok pořádá zdejší skupina odboru přátel SK Slavia. V Zahradní ulici se tak opětovně můžete těšit na desítky zajímavých soutěží, kulturní vystoupení, ukázky historického šermu či výborné občerstvení. Netradiční oslavu posledního dubnového dne můžete zažít při účasti na "Čarodějnicích na kolech v Nymburku", které představují cyklistický závod na kolech či odstrkovadlech pro malé i velké. Svou premiéru pak letos zažije "První kutnohorský majáles", který okoření blížící se svatojakubskou noc a potěší svým programem hudební příznivce i malé děti. Všechny obyvatele Rakovníka pak jistě potěší letošní program oblíbených "Čarodějnic na Tyršáku". Srdečně zveme i na "Čarodějnický rej v areálu na Krásné louce", který zve všechny vyznavače dobré nálady a zábavného program do Mladé Boleslavi. Na moderovaný program s diskotékou a vyhlášením soutěže o čarodějnici roku zve i "Slet čarodějnic v Kolíně", který se koná zahradě restaurace Na Rychtě. 

 

Jihočeský kraj

 

Magickou Filipojakubskou noc si v jižních Čechách užijete ve všech větších vískách, městečkách či městech. Výjimkou samozřejmě nebudou ani České Budějovice, které pro všechny zájemce připravují "Slet čarodějnic"Blížící se svatojakubská noc je v lidové tradici spojena s množstvím pověr a specifických rituálů. O jejich pravdivosti se budete moci přesvědčit na akci "Kouzelný Krumlov", která nabízí zábavné odpoledne pro malé i velké návštěvníky. Pro nejmenší je pak připravena akce "Dětské čarodějnické odpoledne v Českém Krumlově", která nabídne atrakce a hry pro děti, přehlídku čarodějných kostýmů, zvířátka z volnočasového přírodního centra či nápadité tvořivé dílny. Všechny naše čtenáře zveme i na společné "Pálení čarodějnic v mateřském centru Beruška ve Strakonicích", kde se můžete těšit i na speciální dětskou diskotéku DJ Mareše. Magickou atmosféru můžeme garantovat i při "Čarodějnicích v Jindřichově Hradci", jejichž plameny jistě ozáří i třetí největší zámecký areál v naší zemi. 

 
 Kam na pálení čarodějnic 2016

 Plzeňský kraj

Mezi tradiční svatojakubské akce patří i "Rej čarodějnic v Hrádku u Rokycan", kde se před hasičskou zbrojnicí odehraje přátelské setkání s opékáním buřtů, soutěžemi pro děti a společným zpěvem táborových písní. Zapomenout bychom neměli ani na "Čarodějnice ve Volduchách", které na místním hřišti nabídnou společné opékání buřtů, stavění májky či rozveselení ve skákacím hradě. O posledním dubnovém dni pak zveme i na "Pálení čarodějnic na Zbirohu", které je nejlepší navštívit s buřtíkem v kapse a lahví vlastního moku v ruce. Tajuplný čarodějný den lze strávit i návštěvou některé ze zajímavých expozic, které nabízí celý Plzeňský kraj. Jednou z nejzajímavějších tajuplných výstav je "Nelítostný pravěk", který naleznete v Západočeském muzeu v Plzni. 

Karlovarský kraj

 

O posledních dubnovém dni se můžete s Atlasem Česka proletět na nejzajímavější čarodějnické srazy, které se konají napříč všemi kraji naší republiky. V Karlovarském kraji si můžete o následující sobotě vyrazit na "Pálení čarodějnic a lampionový průvod v Sokolově", který v areálu Bohemie potěší i vystoupením skupin UDG, Triton či Griff. Na své si naši nejmenší přijdou i v rámci "Filipojakubské noci v Chebu", která rozzáří historické centrum lampionovým průvodem či slavnostním ohňostrojem. Před návštěvou některého z čarodějnických sletů se můžete inspirovat historickými tradicemi při návštěvě výstavy "Dotkni se historie", kterou naleznete v Krajském muzeu v Chebu. Přiblížit se výhledu čarodějnic na jejich hbitých košťatech můžete i při prohlídce unikátní výstavy "Česko z nebe", která se koná v obchodním centru Fontána v Karlových Varech. 

 

 Ústecký kraj

 V Ústeckém kraji si na pálení čarodějnic můžete vyrazit do několika desítek obcí, která každá jednotlivě připravila atraktivní a originální program. Týká se to i "Čarodějnické noci v Jiříkově", která se jako každý rok koná před místní tělocvičnou.  S oslavou tajuplných čarodějnic bude spojeno i letos "Zahájení kulturní sezóny na Zámku Červený Hrádek", který okoření i koncertní vystoupení Pavlíny Jíšové. Nezaměnitelnou poetiku nabídne letos "Tradiční pálení čarodějnic na Hazmburku", které bude plné plápolajících ohňů a vůně opékaných buřtů. O pořádně žhavý program se zasadí i organizátoři "Pálení čarodějnic na Červeném vrchu u Loun", kteří si jako obvykle dají záležet na obdivuhodných vatrách. Své příznivce si jako každý rok jistě najdou i "Čarodějnice v parku Severní terasa v Ústí nad Labem", kteří zvou na zábavné odpoledne pro celou rodinu. V rámci "Pálení čarodějnic na letním cvičišti v Lounech" prožijete zázračný den s bonusem v podobě prohlídky minipivovaru, fireshow, ukázkou zásahu hasičů či soutěží o nejlepší čarodějnici. Odpoledne plné soutěží, atrakcí pro děti a zábavného programu pro dospělé nabídnou "Čarodějnice v Mostě", startující v 15 hodin. Za Vaši návštěvu jistě stojí i akce "Pálení čarodějnic v Litoměřicích", která se koná o posledním dubnovém dni na Střeleckém ostrově a nabízí bohatý doprovodný program. Bohatý program nabídne i "Pálení čarodějnic v Ústí nad Labem", kde zažijete stavění májky, les plný čarodějnic, ohnivou show či hudební produkci. 

 Liberecký kraj

 

O nadcházejícím lidovém svátku spojeném s tradičním pálením čarodějnic se i v Libereckém kraji koná několik zajímavých akcí, na něž bychom Vás prostřednictvím našeho portálu rádi pozvali. Jedná se například o "Pálení čarodějnic i s historickými jízdami Libercem", které všem zájemcům představí nádherné tramvajové vozy s označením T3M. Mezi hojně navštěvované akce patří každým rokem i "Pálení čarodějnic s Vikýřem", které v Jablonci nad Nisou připraví pásmo her a soutěží pro holky a kluky všech věkových kategorií. Poslední dubnový den osvěží koupaliště v Mimoni "Pálení čarodějnic na koupališti", které láká na soutěže pro děti či zábavný program pod taktovkou klauna Ferdy. Sbor dobrovolných hasičů zve všechny zájemce na "Čarodějnice v Semilech", které se uskuteční na zahradě sboru ve Vysocké ulici a nabídnou živou country hudbu či tradiční podkrkonošské sejkory. V rámci "Pálení čarodějnic v Rokytnici nad Jizerou" si užijete především vyhlášený lampionový průvod s vystoupením mažoretek z DDM Pod Střechou. 

 

 Královehradecký kraj

 

Atlas Česka zve všechny své čtenáře na "Tradiční čarodějnice v déčku v Náchodě", které představují zábavné čarodějnické odpoledne pro celou rodinu. Těšit se můžete na kouzelnický čarodějnický konkurz, salón krásy či možnost malování na obličej. Zveme Vás na zahradu kulturního klubu Mekka v Novém Bydžově, kde se o posledním dubnovém dni koná "Čarodějnický klub v Novém Bydžově", lákající na soutěže, opékání buřtů a bohatý doprovodný program. V malebném prostředí okolí Jiráskovy chaty na Dobrošově se na Vás srdečně těší organizátoři "Pálení čarodějnic v Dobrošově", kteří sázejí na autentickou rodinnou atmosféru a příjemné poklábosení u rozpálených ohňových vater. Zajímavým tipem je i účast na "Sletu čarodějnic v zámeckém parku v Rychnově nad Kněžnou", který nabídne soutěže pro děti, čarodějnou zahrádku, loutkové divadlo, opékání špekáčků či možnost malování na obličej. O blížícím se víkendu pak zveme i na "Pálení čarodějnic v Rokytnici nad Jizerou", které zaujme lampiónovým průvodem či vystoupením mažoretek z DDM Pod Střechou. A pokud v sobotu zavízáte do Starých Hradů na místní zámek a hrad, pak Vás čekají čarodějnice a lekce čarodějného létání na koštěti.

 

 Pardubický kraj

 

Již počtvrté se letos konají "Čarodějnice v areálu Leťák v Chrudimi", lákající na spoustu úkolů, her a workshopů či na bujarou veselici při hořících vatrách po setmění. Poutavý program nabízejí letošní "Čarodějnice v Heřmanově Městci", které můžete navštívit v areálu Domu dětí a mládeže. Těšit se můžete na průvod masek, čarodějnické hry a soutěže, show kouzelníka Karla Pomahače či slavnostní zapálení nezbytného ohně. V městském parku v Přelouči můžete navštívit "Pálení čarodějnic", které letos osvěží průvod městem za doprovodu Kosinovy dechovky či vystoupení skupiny Kapři Kolín. Magická Svatojakubská noc je pak jako stvořená pro "Noční prohlídku zámku Moravská Třebová", která nabídne nezvyklé expozice v čele se středověkou mučírnou či alchymistickou laboratoří. 

 
 

 Kraj Vysočina

 

Srdečně naše čtenáře zveme na "Čarodějnický slet na hradě Lipnice nad Sázavou", který bude tradiční lidovou veselicí na středověkém hradě. Po celý den pak budou všechny návštěvníky strašit i obveselovat "Čarodějnice v divadle Ježek v Jihlavě", které lákají především na společný mumraj tajuplných čarodějnic a pohádkových bytostí. Velkou popularitu si v minulých letech zajistila "Oslava sletu čarodějnic na náměstí v Jihlavě", která v podvečerních hodinách pobaví atraktivních programem pro malé i velké návštěvníky. Mezi nejoblíbenější svatojakubské akce v prostředí Vysočiny patří "Čarodějnický slet na hradě Lipnice nad Sázavou", který i letos láká na soutěže pro malé i velké či opékání buřtíků v prostředí velkolepého středověkého hradu. Za pozornost jistě stojí i "Čarodějnice v Havlíčkově Brodě", které nabízejí čarodějnický rej masek, soutěže o ceny, country kapely či vyhlášení vítěze nejlepší masky. Na své si jistě přijdou i účastníci "Sletu čarodějnic ve Žďáru nad Sázavou", který nabídne bohatý doprovodný program či vyhlášení soutěže Miss čarodějnice. 

 

Jihomoravský kraj

 

Na Slovanském náměstí v Brně si můžete i letos užít "Brněnské pálení čarodějnic", které nabídne program pro děti i dospělé, opékání špekáčků či vystoupení skupiny Cech a Hladolet. Na konci dubna pak užijte i dalšího ročníku multikulturního festivalu "Čarodějáles", který přináší košatý a pestrobarevný program zpěváků z Čech i zahraničí. Velmi autentickou atmosféru zažijete při účasti na "Pálení čarodějnic v Kapucínské zahradě za Vlkovou věží ve Znojmě", kde se o sobotním podvečeru koná zábavný program pro malé i velké. Poslední dubnový den si naplno užijí i všichni návštěvníci "Sletu čarodějnic v ZOO Brno", který zve na hudební koncert, opékání špekáčků či speciální komentovaná krmení. Velkou popularitu si za léta svého trvání vysloužily i "Čarodějnice v Ddm Blansko", nabízející čarodějnou zahradu, celodenní soutěži i bohatou nabídku her pro děti. Skvělou atmosféru s nekonečnou zásobou vína a dobré nálady slibují i letošní "Čarodějnice na Pálavě", které v Blansku potěší malé návštěvníky soutěží o nejhezčí masku a starší pak rockových koncertem. Formátem menší, avšak o to intimnější atmosféru nabízejí "Čarodějnice v Charvatské Nové Vsi u Břeclavi", kde si můžete opéct špekáček mezi příjemnými lidmi a zazpívat si i některou z oblíbených táborových písní. Vydat se s námi můžete i do Břeclavi, kde se koná"Čarodějnický slet" plný strašidelných soutěží, her či rozverného opékání špekáčků. Všechny naše čtenáře pak srdečně zveme na "Pálení čarodějnic v zámeckém parku a letním kině v Miroslavi", kde po skončení podvečerní show organizátoři připravili promítání filmu Tom a Jerry: Halloween. 

 Kam na pálení čarodějnic 2016

 

 Olomoucký kraj

 

I letošní konec dubna na malebném zámku v Úsově bude patřit protřelým čarodějnicím, které letos přichystaly "Kouzelný večer na zámku", který osvěží spoustu soutěží pro malé i velké a bohaté občerstvení, to vše pod patronátem kouzelné Bludimíry. V areálu Plumplovského zámku si můžete užít "Čarovný slet čarodějnic na Plumlov", který v poutavém prostředí nabídne příjemné sobotní odpoledne. V rámci "Čarodejnic v Bludově" můžete navštívit zajímavý program v Pradědově dětském muzeu, kde se i letos koná opékání buřtíků a spousta čarodějnické legrace. Za pozvání jistě stojí i "Hon na čarodějnice v Priessnitzových lázních v Jeseníku", nabízející bohatý doprovodný program i společné opékání buřtů. 

 

Zlínský kraj

 

Filipojakubská noc je plná tajuplných čar a úkazů, které budete moci na vlastní kůži zakusit při "Putování za tajemným zlínským hradem", které se chystá na poslední dubnovou sobotu. Poslední dubnový den si můžete užít i při "Kurzech in line bruslení ve Zlatém Jablku ve Zlíně", které se konají pod dohledem profesionálních instruktorů. K oslavě lidových čarodějnic patří i celodenní rodinný program, který může každý z našich čtenářů trávit rozmanitými způsoby. Zajímavým tipem je návštěva "Řeznického řemesla ve Valašském muzeu v přírodě", které patří k aktuálním tahákům rožnovské expozice. Ani v tento den bychom neměli zapomínat na významné osobnosti, které formovaly dějiny našeho státu. Proto naše pozvánka směřuje k návštěvě "Expozice Karla Kryla", která je otevřena v nádherné Kroměříži. 

 

Moravskoslezský kraj

 

O posledním dubnovém sobotním podvečeru se přijďte spolu se stovkami dalších zájemců pobavit na letošní ročník "Pálení čarodějnic na hradě Starý Jičín", kde na Vás čekají šermířské souboje, mučení čarodějnic inkvizicí či jejich finální upálení. Zveme Vás i na "Slet čarodějnic v Novém Jičíně", které lákají na bohatý kulturní program, soutěž o nejhezčí masku či volbu královny čarodějných masek. Nenechte si ujít ani tradiční "Pálení čarodějnic a vítání jara na Slezkoostravském hradě", které láká na karnevalový rej čarodějnic, hry a soutěže pro děti, živé kapely či stánkový prodej. Nevíte-li kam s dětmi na čarodějnice, zveme Vás na "Pálení čarodějnic v Českém Těšíně", kde si budete moci opéct buřtíky či zažít netradiční oslavu pálení čarodějnic. 

 
 
 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Čeho že se Drobek bojí? - divadlo D…

16.04.2024 - 16.04.2024
Klub Leitnerova…

Inscenace, kde děti ovlivňují děj. Určeno pro děti 3 +.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Moh…

16.04.2024 - 16.04.2024
Mohelnice

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Mohelnici.

Přednáška: Z hlubin oceánu na Azors…

16.04.2024 - 16.04.2024
Dům kultury Milevsko

Vydejte se s námi za krásami Azorských ostrovů.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete