Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na pálení Čarodějnic na Moravě 2014

Čarodějnický rej vypukne i letos o zázračné Filipojakubské noci a Atlas Česka by Vás rád pozval na některé z nejzajímavějších akcí konaných napříč kraji České republiky.

Fotogalerie k článku

Čarodějnický rej vypukne i letos o zázračné Filipojakubské noci a Atlas Česka by Vás rád pozval na některé z nejzajímavějších akcí konaných napříč kraji České republiky.

Pálení čarodějnic na Moravě

Kraj Vysočina

Hornatá krajina malebné Vysočiny nabízí bezpočet přírodních krás, které nejkrásněji vyniknou ozářené plameny šlehajících ohňů, kterých při Filipojakubské noci rozežhnou místní obyvatelé bezpočet. Báječnou pozvánku budiž například možná návštěva "Telčského čarování", které se koná poslední dubnový den u rybníka Roštejna. Netradiční a zároveň originální oslavy zažijí účastníci "Festivalu keltské kultury Beltine", konajícího se v zámeckých zahradách státního zámku Jaroměřice nad Rokytnou. Přijďte se dobře pobavit i na "Slet čarodějnic na náměstí v Jihlavě", kde se zároveň koná oslava 20 let dělostřelců. Příjemné čarodějné odpoledne zažijete při "Čarodějnických oslavách" v Třebíči. Nenechte si ujít ani oblíbenou čarodějnickou veselici pro malé i velké, spojenou s průvodem města v rámci "Oslav čarodějnického reje v Žatci". Zábavu i povyražení zažijí všichni účastníci lidové veselice lipnických dobrovolných hasičů konané v rámci "Čarodějnic na hradě Lipnice nad Sázavou". U hasičské zbrojnice v Počátkách se letos konají oblíbené "Oslavy pálení čarodějnic", kde si budete moci užít přátelského opékání buřtíků. Letošní premiéru budou mít "Čarodějnice ve Velkém Meziříčí". V rámci "Tradičního pálení čarodějnic v Moravských Budějovicích" se letos bude konat i hudební vystoupení skupiny Duha.

Jihomoravský kraj

V uhrančivé krajině Jihomoravského kraje se v závěru dubna koná několik zajímavých akcí, konaných v souvislosti s Filipojakubskou nocí. Slavení čarodějnic a příchodu jarních týdnů se naplno nasytíte například při "Zalétaných čarodějnicích v Brně", konaných ve Waldorské základní škole. Příjemnou atmosféru jistě nabídne i "Slet čarodějnic u Klokánků v Hodoníně". V areálu brněnského koupaliště Riviéra můžete navštívit populární "Festival Čarodějáles", kde kromě atraktivního programu zažijete i hudební vystoupení populárních zpěváků. Záležet si na letošním ročníku dali i pořadatelé "Čarodějnic ve Znojmě", konaných v hotelu Morava. Na další ročník "Čarodějných oslav" zvou i členové sdružení knínických rybářů. Bohatý zábavný program si naplno užijí malí i velcí návštěvníci "Pálení čarodějnic na Pálavě". Dobré víno a kvalitní uzeniny nenechte napospas zlotřilým čarodějkám v Ivanovicích na Hané, kde se také koná "Pálení čarodějnic". V areálu u Červených domků proběhne i letos "Čarodějný rej v Hodoníně". Závěrem bychom Vás rádi pozvali na populární "Znojemské čarodějnice" s bohatým zábavním programem pro děti.

Olomoucký kraj

Užijte si naplno ty pravé a nefalšované čáry, které se v Olomouckém kraji rozběhnou již následující středu. Zámecký park Tovačov hostí odpoledne plné her a zábavy, zastřešující program "Pálení čarodějnic na zámku Tovačov". Originální zážitek na Vás čeká v rámci "Večerního sletu čarodějnic v ZOO Olomouc", kde bude oheň plápolat především v rozzářených očích těch nejmenších návštěvníků. V rámci "Pálení čarodějnic v Mohelnici" se zase můžete těšit na dětský lunapark, skákací hrad či skluzavku pro děti. Magickou atmosféru poslední dubnové noci zažijete v rámci jedinečného čarodějnického projektu při "Čarodějnicích v Priessnitzových lázních Jeseník". Spolu se zahájením turistické sezóny se ve Zlatých Horách v Jeseníku odehrává slavnostní "Pálení čarodějnic". Na hřišti místní sokolovny si pak můžete naplno užít "Pálení čarodějnic v Litovli". Rozmanité čarodějné rejdy ovládnou atmosféru "Čarodějnických slavností v Korunní pevnůstce v Olomouci".

Zlínský kraj

Atlas Česka láká všechny čtenáře k co nejintenzivnějšímu prožití blížící se Filipojakubské noci. Ve Zlínském kraji si nenechte ujít zábavné kalendárium, které zpříjemní "Čarodějnickou knihovnu v Kroměříži". Pro všechny návštěvníky je připraveno zábavné odpoledne plné čarodějnických úkolů a her. V areálu školního hřiště a zahrady ZŠ Zlín-Štípa se ve středu 30. dubna odehraje "Pálení čarodějnic ve Zlíně", atraktivní odpoledne plné soutěží, her a hudebních vystoupení, okořeněných lahodnými grilovanými klobáskami, rybami či gulášem. Malé čarodějky i velcí čarodějové se v ten samý den slétnou na "Setkání všetkých čarodějnic v Uherském Ostrohu", kde se můžete těšit na táborák či ohňovou show. Během celého středečního odpoledne si pak dospěláci i jejich milovaní potomci mohou zpříjemnit čekání na Filipojakubskou noc účastí na "Pálení čarodějnic v Roštině nedaleko Kroměříže".

Moravskoslezský kraj

Přijměte naše pozvání na čarokrásně prožité oslavy svátku gradujícího jara a Filipojakubské noci. V Moravskoslezském kraji si Vaši pozornost zaslouží především bohatý program při "Pálení čarodějnic v Ostravě-Zábřehu". V objektu hotelu Třebovický mlýn se můžete těšit na špekáčkové hody v rámci "Pálení čarodějnic", které láká i na videodiskotéku pro nejmenší. Možná nejnavštěvovanější akcí spojenou s oslavami předcházejícími prvnímu květnovému dni bude "Pálení čarodějnic aneb Filipojakubská noc na Slezkoostravském hradě". O poznání skromnější avšak o to poetičtější akcí bude "Pálení čarodějnic v Ostravě Nové Vsi". Na ulicích Žerotínova a Dobrovského v Novém Jičíně bude pro všechny zájemce přichystán zajímavý program v rámci "Rejdění čarodějnic". Za pozornost jistě stojí i "Pálení čarodějnic v Ostravě-Klimkovicích", které bude doplněno bohatým doprovodným programem.



Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete