Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na pálení čarodějnic v Čechách 2014

Čarodějnický rej vypukne i letos o zázračné Filipojakubské noci a Atlas Česka by Vás rád pozval na některé z nejzajímavějších akcí konaných napříč kraji České republiky.

Fotogalerie k článku

Čarodějnický rej vypukne i letos o zázračné Filipojakubské noci a Atlas Česka by Vás rád pozval na některé z nejzajímavějších akcí konaných napříč kraji České republiky.

Pálení čarodějnic v Čechách

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji se můžete již tuto sobotu zúčastnit "Čarodějnického bálu ve Stochově", který přivítá všechny malé čaroděje, čarodějky i jejich dospělé rodiče. O den později si pak nenechte ujít "Čarodějné prohlídky ve Skanzenu v Kouřimi", které přinášejí tématické putování po zdejším muzeu s vyprávěním o lidové magii a pověrách. V pondělí 28. dubna Vás zveme na "Čarodějnický rej v Kutné Hoře", konající se v Domě dětí a mládeže. Hlavní program spojený s čarodějnickými oslavami přichází tradičně až 30. dubna, připadajícího letos na blížící se středu. Řádnou zábavu spojenou s oslavami nejstaršího a nejtradičnějšího sportovního klubu u nás přinášejí "Slávistické čarodějnice v Rožďalovicích". Zajímavý moderovaný program pak nabízí "Slet čarodějnic v Kolíně". Vstřícnou atmosféru u hřejivých ohníčků přináší i letos "Vlašimské pálení čarodějnic". Zábavné odpoledne pro celou rodinu pak přinášejí "Čarodějnice na Krásné louce v Mladé Boleslavi". Megačarodějnickou party s taneční hudbou si pak užijí všichni návštěvníci "Příbramských čarodějnic v Evropské hale".

Jihočeský kraj

V jižních Čechách si oslavu Filipojakubské noci nenechají ujít obyvatelé žádné vesničky ani většího města. Atlas Česka by Vás rád pozval na několik atraktivních akcí, které během příštího týdne můžete navštívit. Již tuto sobotu začínáme "Čarodějnickým rejem v Netolicích", kde se můžete těšit na dílničky pro děti a mnoho soutěžích i pro dospělé. V úterý 29. dubna si nenechte ujít "Maximální čarodějnice v obchodním centru Strakonice". Poslední dubnový den se rozzáří mohutné ohně při "Pálení čarodějnic v Dačicích", "Dětském čarodějnickém odpoledni v Českém Krumlově", "Pálení čarodějnic v Třeboni" či "Pálení čarodějnice a stavění máje v Deštné". Speciální pozornost pak věnujte především unikátnímu "Sletu čarodějnic v Českých Budějovicích", kde se na Vás těší průvodci Hanka a Jana. Zábavné odpoledne s dětskou diskotékou pak potěší účastníky "Pálení čarodějnic v Jindřichově Hradci". Zajímavou akci připravili i organizátoři "Sletu vimperských čarodějnic".

Plzeňský kraj

Pojďte se spolu s námi seznámit s nejzajímavějšími akcemi spojenými s oslavami Filipojakubské noci, které i letošní rok propuknou na mnoha místech Plzeňského kraje. Ve středu 30. dubna se můžete zúčastnit "Českého roku na vsi v ZOO Plzeň", který láká malé i velké návštěvníky na zajímavý program na statku Lüftnerka. Stovky nadšených účastníků jistě přivítá i "Plzeňská májka aneb pálení čarodějnic", které nabídne velké množství her, soutěží či dobrého jídla a pití. Také v Tachově se odehraje "Slet malých čarodějnic a čarodějů", lákající především na čarodějnické soutěže a hry. Pod taktovkou zdejších hasičů se odehraje "Pálení čarodějnic v Nepomuku", kde k dobré náladě přispěje i lahodné grilované prasátko. Zábavu a poučení pak hledejte při "Pálení čarodějnic v muzeu Českého lesa". Populární soutěž o nejstrašidelnější čarodějnici si nenechají ujít všichni milovníci pohádkových podvečerů při "Sletu čarodějnic na Křížovém vrchu ve Stodu".

Karlovarský kraj

Atlas Česka Vás zve na večer plný zážitků předcházející Filipojakubské noci, která na nás čeká již tuto středu. V Karlovarském kraji stojí za Vaši pozornost například "Pálení čarodějnic v Domě dětí a mládeže Karlovy Vary", konající se již v úterý 29. dubna. O den později pak můžete navštívit například "Stavění máje a pálení čarodějnic v Březové u Sokolova", kde se na Vás těší zkušený moderátor Aleš Pokorný. V nedalekém Chodově si pak pořídíte zajímavé dárkové předměty i nějaký ten pamlsek při "Čarodějnickém jarmarku". Atraktivní hudební program na městském koupališti i letos slibuje "Pálení čarodějnic v Sokolově". Lampiónový průvod zakončený ohňostrojem se v ten samý den uskuteční na náměstí Jiřího z Poděbrad v Chebu v rámci "Filipojakubské noci". Na závěr ještě upozorňujeme na tajuplnou stezku hrůzy, kterou si můžete projít při "Pálení čarodějnic v Hranicích u Chebu".

Ústecký kraj

Čarokrásná Filipojakubská noc osvětlí každoročně oblohu stovkami ohňů, voňavého dýmu z opékaných špekáčků a bleskurychlých temp létajících košťat čarodějnic všech tříd. V Ústeckém kraji si můžete užít tuto unikátní atmosféru v romantickém prostředí "Pálení čarodějnic na hradě Hamburk". Také na nedaleké Hoře Svaté Kateřiny nedaleko Mostu se bude o středečním večeru konat "Slet čarodějnic". "Pálení čarodějnic v Duchcově" se letos odehraje na zahradě DDM, kde si zájemci budou moci zakoupit i buřtíky k opečení. Pořádný "Čarodějnický rej" si můžete užít zvláště v Lounech, kde se několik ohňů rozžhne na dvorku knihovny U kulatého kamene. Na Mírovém náměstí v Litoměřicích pak můžete naplno užít zajímavého programu při "Pálení čarodějnic". Společenský rej a mnoho soutěží na Vás čeká při "Pálení čarodějnic v Chomutově". Na prostranství hotelu Panorama v Teplicích si o středečním odpoledni dají dostaveníčko všichni vyznavači létání na košťatech, tanečních vystoupení, salonů krásy a mnoha dalších zajímavostí, účastnící se "Pálení čarodějnic v Teplicích".

Liberecký kraj

Atlas Česka zve všechny milovníky dobré zábavy a příjemné společnosti na letošní čarodějnice reje, které samozřejmě neminou ani Liberecký kraj. Pod dohledem starostlivých hasičů se koná "Pálení čarodějnic v Harrachově", propukající již tuto středu. Podobný zábavný program nabízí i "Pálení čarodějnic v Tanvaldu". Elektrizující atmosféru přináší i "Pálení čarodějnic na hradě Lipý", nacházejícím se nedaleko České Lípy. Pro všechny obyvatele Liberce pak přinášíme pozvání na "Čáry u arény Liberec", které nabízejí spoustu doprovodného programu včetně pohádkového ohňostroje. Své příznivce si letos najdou i "Čarodějnice ve Frýdlantu", startující na náměstí T.G. Masaryka. V nedalekém Jablonci nad Nisou se pak můžete přijít podívat na "Čarodějnice s Vikýřem", které jsou určeny pro malé i velké návštěvníky. Mohutnou vatru můžete vidět i při "Čarodějnicích v Jilemnici", konajících se v areálu u technických služeb.

Královehradecký kraj

Přijďte si spolu se svými blízkými užít pořádnou zábavu na některou z čarodějnických akcí konaných v rámci Filipojakubské noci, připadající již na tuto středu. První květnový den můžete očekávat spolu s desítkami čarodějnic a čarodějů například při "Noci čarodějnic v Dětenicích", kde si zažijete ty pravé oslavy odkazující na středověké tradice. V nedaleké České Skalici se od 18 hodin koná fantazií prodchnutý "Let čarodějnic", lákající na gastronomické pochoutky či bohatý výběr pro malé i velké. Filipojakubskou noc ve velkém stylu zažije ve středu i Hradec Králové, kde se konají "Oslavy Čarodějnic pod širým nebem". Jeden z nejlepších čarodějnických programů zažijí všichni účastníci "Čarodějnic ve Valdštejnské lodžii v Jičíně". Veselé čarodějné kejkle můžete navštívit při "Čarodějnicích v Náchodě". Speciální akcí pro nejmenší připravili organizátoři v Hradci Králové, kde se během středečního odpoledne konají "Čarodějnice pro nejmenší v Hradci Králové". Za zábavou a blyštivými ohni můžete vyrazit i na "Čarodějnice v Jaroměři".

Pardubický kraj

Do kraje perníkářů si i letos najdou cestu stovky čarodějů a čarodějnic, kteří si s velkou parádou oslaví blížící se Filipojakubskou noc. Pokud se těchto slavností chcete účastnit i Vy, nevynechejte například "Čarodějnický majáles ve Skutči", konající se v areálu zdejších městských sportovišť. V Přelouči pod parkem se pak odehrávají "Slavnosti pálení čarodějnic", které zahájí slavnostní průvod městem. Která jiná noc je příznivější pro prohlídku středověkých prostor mučírny či alchymistické laboratoře než ta Filipojakubská. Proto si nenechte ujít "Noční prohlídky zámku v České Třebové". Zvláštní atmosféru i dostatek zábavy pak přináší "Největší pálení čarodějnic ve východních Čechách", odehrávající se ve Starém Hradišti u Pardubic. Poetickou atmosféru pak zažijete v klubu Model, kde se během středečního odpoledne konají "Čarodějnice ve Svitavách". Sbor dobrovolných hasičů pořádá "Pálení čarodějnic v České Třebové". V prostranství centrálního parku Dubina se na Vás těší pořadatelé "Sletu Čarodějnic v Pardubicích".







Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete