Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na rozsvícení vánočních stromků 2019

Sváteční období adventu se nezadržitelně blíží a proto Vám redakce Atlasu Česka připravila pestrou nabídku těch nejzajímavějších akcí, spojených se symbolickým zahájením předvánoční doby a rozsvěcením blyštivých vánočních stromků.

Fotogalerie k článku

Praha 

K zahájení adventu v našem hlavním městě již neodmyslitelně patří i rozsvěcení vybraných vánočních stromků, které poslední roky zdobí již každou samostatnou pražskou část. Z mnoha zajímavých akcí tohoto typu bychom Vás rádi pozvali na "Lampionový průvod s rozsvěcením vánočního stromu na Výstavišti", které láká na kouzelnou atmosféru blížících se svátků a radost dětí z lampionového průvodu. Zřejmě nejsledovanější akcí svého druhu v naší republice bude "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí", které láká všechny Pražany na poslední listopadové odpoledne. První adventní neděle láká i na "Rozsvícení stromu na Chvalské tvrzi", které bude spojeno se zahájením populárním adventních trhů. Pozornost poutá i "Slavnostní rozsvícení Břevnovského vánočního stromu", který bude prvním svého druhu na Praze 6

Středočeský kraj

Všichni naši čtenáři ze Středočeského kraje jistě přivítají pozvánku na "Advent na hradě v Týnci nad Sázavou", který láká na prohlídku hradu, výstavu umělců z Posázaví či slavnostní rozsvěcení vánočního stromku. Opět po roce zveme na "Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Berouně", na které se již teď těší naši malí i velcí čtenáři ze Středočeského kraje. Srdečná pozvánka míří i na "Rozsvícení vánočního stromu v Kolíně", které proběhne jako obvykle na Karlově náměstí. Výjimečnou atmosféru podpořenou vystoupením Kuhnova dětského sboru zažijí účastníci "Rozsvícení vánočního stromu na Kladně". Báječnou předvánoční atmosféru slibuje i "Rozsvěcení vánočního stromu v Mladé Boleslavi", které potěší prodejními trhy, svařákem či koledami. 

Jihočeský kraj

Zářivá očka malých dětí a spokojené úsměvy dospělých přihlížejících. To vše a jistě mnohem více zažijete při "Rozsvícení vánočního stromu v Táboře", které budou jako průvodci letos dozorovat samotní božští andělíčci. V rámci "Rozsvícení vánočního stromu v Dačicích" pak upozorňujeme na Zvonkový průvod, který bude vycházet z Havlíčkova náměstí. Sváteční atmosféru a naladění na vánoční notu slibuje "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Jindřichově Hradci", které oživí svým vystoupením Radka Fišarová. Květnatý program Andělských Vánoc láká k účasti na "Slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Hranicích". 

Plzeňský kraj

Za účasti samotného plzeňského biskupa a starosty města se koná letošní "Rozsvícení vánočního stromku v Klatovech", které láká bohatý společenský program. Slavnostní zahájení zdejších adventních trhů spojené s "Rozsvícením vánočního stromu v Nepomuku" připadá letos na první adventní neděli. Velkou popularitu jistě získá i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Plzni", které bude i letos jednou z nejvýznamnějších akcí západočeského adventu

Karlovarský kraj

O blížících se Vánocích nevypovídají jen všudypřítomné ozdoby ve výlohách obchodů, ale především slavnostní háv, do kterého se oblékají náměstí všech větších i menších městeček. V západních Čechách zveme na "Rozsvícení vánočního stromu v Karlových Varech", které bude jako obvykle spojeno se zahájením adventních prodejních trhů. O posledním listopadovém dni pak zveme i na "Rozsvícení vánočních stromu v Chebu", které proběhne jako obvykle na náměstí Jiřího z Poděbrad. O den později pak zveme na "Rozsvícení vánočního stromu ve Františkových lázních", kde se můžete těšit i na malý adventní trh

Ústecký kraj

Nadcházející víkend bude ve znamení počínajícího adventu a s ním spojeného množství svátečních akcí. Jednou z nejzajímavějších v Ústeckém kraji bude "Rozsvícení vánočního stromu v Bílině", které svou přítomností osvěží zpěvačka Tereza Kerndlová či bohatý ohňostroj. Poslední listopadový den se můžete vydat na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu do Oseku", které potěší ohňovou show či taneční soutěží. Nezaměnitelnou sváteční atmosféru slibuje i "Rozsvícení vánočního stromu v Duchcově", které připadá na první prosincový den. První adventní neděli pak rozzáří i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Ústí nad Labem", které se jako každý rok odehraje na Lidickém náměstí. O posledním listopadovém dni se pak v rámci "Adventu v Kadani" rozzáří nad zdejším městem nádherný vánoční strom. O den později pak zveme na "Rozsvícení vánočního stromu v Mostě", během kterého vystoupí i vítězka Superstar 2018 - Tereza Mašková. 

Liberecký kraj

V severních Čechách letošní advent odstartuje nejdříve při "Slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Liberci", které slibuje bohatý kulturní program pro malé i velké návštěvníky. Na náměstí v Kravařích proběhne letošní "Rozsvícení vánočního stromečku spojené s mikulášskou nadílkou", které se následně přesune do tělocvičny místní základní školy. Zazpívat si koledy a zahájit symbolicky advent můžete při "Rozsvícení vánočního stromu v Rovensku pod Troskami", které připadá na první prosincový den. Slavnostní vánoční strom se v Harrachově rozzáří při "Zahájení adventu se zpíváním koled a ochutnávkou cukroví". Naše pozvání si jistě zaslouží i "Rozsvěcení vánočního stromu na zámku ve Svijanech", které potěší i doprovodným koncertem Elišky Mervartové. 

Královehradecký kraj

Za zvuku cinkajících zvonečků a svitu rozzářených hvězd se o nadcházejícím víkendu odehraje "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v České Skalici". Opravdovou atmosféru Vánoc pak přinesou "Vánoční trhy v Náchodě spojené s rozsvěcením vánočního stromu". Na Masarykově náměstí se můžete zúčastnit "Rozsvícení vánočního stromu v Hradci Králové", které bude spojeno i se zahájením očekávaných adventních trhů. O první adventní neděli zveme i na "Rozsvícení vánočního stromu v Jaroměři", kde nebude chybět ani Ježíškova kancelář či bohatý kulturní program. 

Pardubický kraj

Nefalšovanou předvánoční atmosféru si o nadcházejícím víkendu můžete připomenout při "Vánočním Kujebáckém jarmarku ve Vysokém Mýtu", který bude jako každý rok spojen se slavnostním rozsvícení vysokomýtského vánočního stromku. Za účastni dětských pěveckých sborů se koná letošní "Rozsvícení vánočního stromu v Litomyšli". Bohatý kulturní i společenský program slibuje letošní "Rozsvícení vánočního stromu v Přelouči". Nezapomínáme pochopitelně ani na "Rozsvícení vánočního stromu v Pardubicích", které se koná spolu se zahájením zdejších vánočních trhů

Kraj Vysočina

Málokde má adventní období tak okouzlující a díky divoké přírodě i kontrastní podobu jako na malebné Vysočině. Přesvědčit se o tom můžete při "Zahájení adventu v Třebíči", které bude spojeno s představením Betléma a vánočního stromu. Naše čtenáře srdečně zveme i na "Vánoční trhy s rozsvěcením vánočního stromu do Žďáru nad Sázavou". Chybět nesmí pochopitelně pozvání na "Rozsvícení vánočního stromu v Jihlavě spojené s vánočními trhy", které proběhne o první adventní neděli. Bohatý program s anděly na chůdách či vánočními písněmi slibuje adventní "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Havlíčkově Brodě". Během "Rozsvícení vánočního stromu s Mikulášem v Telči" se můžete těšit na vánoční zpívání dětí u stromečku či vánoční osvětlení města. 

Jihomoravský kraj

Kde jinde začít s pozvánkami na adventní akce než při "Rozsvícení vánočního stromu v Brně", které bude na náměstí Svobody plné hudby a zábavy. Bohatý program s vánoční tématikou lze očekávat při "Slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Břeclavi", které letos stylově připadá na první prosincový den. První prosincovou neděli dojde i k "Tradičnímu rozsvícení vánočního strom v ZOO Brno", který bude zdobit místo u expozice Beringia. Na Palackého náměstí se sejdou o první adventní neděli obyvatelé Slavkova u Brna, aby se zúčastnili "Slavnostního rozsvícení vánočního stromu". Jarmark lidových řemesel bude součástí letošního slavnostního programu spojeného s "Adventním jarmarkem v Perné". 

Olomoucký kraj

Zveme všechny naše čtenáře z Hané a okolí na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromku v Olomouci", které Vás dozajista naladí na adventní období a umožní na vánočních trzích zakoupit i některý chybějících dárků. Vzácný host v podobě Ilony Czsákové zavítá na "Rozsvícení vánočního stromu v Prostějově". V rámci "Slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Kojetíně" pak budete moci obdivovat nádherný Betlém či nakoupit dárek na adventním jarmarku. Do Velké Bystřice pak můžeme rádi pozvat na "Rozsvícení vánočního stromu s Mikulášem", které se odehraje o pátém prosincovém dni. 

Zlínský kraj

K blížícím se Vánocům neodmyslitelně patří i vánoční jarmarky a společenská setkání, která započínají na náměstí velkých měst slavnostním rozsvěcením stromů. Jedním z nejpoetičtějších bude "Rozsvícení vánočního stromu v Kroměříži", které zve na hudebně-taneční doprovodný program. Čas adventu a rozjímání láká na "Rozsvícení vánočního stromu v Uherském Hradišti", které potěší každého milovníka nastávajícím nejkrásnějších svátků v roce. Bohatý doprovodný program, tvořivé dílny pro děti a vzácná sousedská atmosféra bude přichystána i pro všechny zájemce o "Rozsvěcení vánočního stromu v Rožnově pod Radhoštěm". První prosincový den zve všechny obyvatele či návštěvníky Zlína na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu", které se uskuteční na náměstí Míru. První adventní neděli zveme i na "Rozsvícení vánočního stromu v Napajedlech", které okoření  vystoupení zdejšího dětského lidového sboru. 

Moravskoslezský kraj

Společné zahájení adventu můžete zažít i v Moravskoslezském kraji, kde láká k účasti především "Rozsvěcování vánočního stromu ve Frýdku Místku". Mezinárodní charakter a sousedskou vstřícnost bude mít letošní "Rozsvícení vánočního v Jablunkově", které potěší i bohatým doprovodným programem v malebné Dolné Lomné. Krásné zahájení adventu a svátečního období přichází spolu s "Rozsvícením vánočního stromu v Ostravě", které láká i na nestárnoucí hity Pavla Nováka. Tradiční zahájení adventu spojené s "Rozsvícením vánočního stromu v Karviné-Fryštátu" letos osvěží i vystoupení populární skupiny No Name

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete