Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam v Praze o víkendu?

Hlavní město žije! Přinášíme vám tipy, co v naší metropoli dělat o víkendu.

Fotogalerie k článku

Gastro akce

Rádi zkoušíte nová jídla nebo ujíždíte na fine diningu? Tak to by vám neměl ujít týden kanadských humrů v restauraci Bruxx. Vařený humr s champagne omáčkou, pošírovaný humr s madagaskarskou vanilkou nebo grilovaný humr s malajsijskou laksou. Zní to skvěle? To je jen krátká ochutnávka toho, co vás čeká během gastronomické akce v týdnu od 24. do 30. listopadu v restauraci Bruxx, kam můžete přijít tuto mořskou delikatesu ochutnat.

V Hard Rock Cafe Praha již tradičně můžete oslavit nejoblíbenější americký svátek Den díkůvzdání. Tento svátek vždy Američané slaví každý čtvrtý čtvrtek v listopadu a je oslavou první úrody, o kterou se dělili první američtí osadníci s původními obyvateli Ameriky. Letos tento den připadá na 25. listopadu. V Hard Rock Cafe Praha budou od čtvrtka 25. 11. do neděle 28. 11. servírovat limitovanou nabídku Thanksgiving menu zahrnující typické jídlo tohoto svátku – krocana s brusinkovou omáčkou se sladkými šťouchanými brambory a dýňový koláč. Nebude chybět ani oblíbené Espresso Martini.

 

Společenské akce

Nejen Prahu, ale také Olomouc a České Budějovice rozpálí temperament španělského flamenka. Od 24. do 28. listopadu se jako hlavní hvězdy festivalu Den flamenka neboli Día del Flamenco představí špičkový tanečník mladé generace Ivan Vargas, jenž nás se svými muzikanty pozve do rodné Granady, španělská tanečnice Virginia Delgado s premiérou nového programu s názvem Zahrada či vynikající flamenkový zpěvák Andrés de Jerez, jenž nás přenese do andaluského města Jerez de la Frontera. 

V rámci akce Krampus show proběhne v sobotu 27. listopadu ve večerních hodinách průvod děsivých čertů pro dospělé. Návštěvníci se můžou těšit na děsivou show od více než 80 čertů. Uvidí i ohňovou show a na ten pravý hardcore je naladí DJ.

Společenská intervence, kolektivní akce nebo taneční inscenace? Vstupte do našeho tvůrčího obýváku a staňte se součástí dobrodružné proměny z běžného člověka v bdělé, inteligentní a plastické tělo, bryskně jednající na hlasové instrukce choreografa. Choreograf se naopak zredukuje v pouhou vůli, hlas motivující na dálku všechny zúčastněné v reálném čase a prostoru. Přijďte osvobodit svou fantazii na Možnosti Spříznění

 

Divadlo 

Králova řeč - hra, která je předchůdkyní slavného stejnojmenného filmu, začala vznikat v osmdesátých letech minulého století na motivy vzpomínek svérázného "královského logopeda" Lionela Logua. Protože však nesměly na základě přísného zákazu Alžběty (Královny matky) autorovi během jejího života vydány Loguovy deníky dotýkající se jednoho z nejcitlivějších momentů moderních britských dějin, mohla být dokončena až po roce 2002, kdy zemřela. Přijďte se na tuto hru inspirovanou historií podívat do divadla Pod Palmovkou.

 

Přednáška 

Sychravé počasí, tříštící se vlny a silný vítr. Tak nás vítá severní Atlantik. Zklidní se teprve v hlubokých tmavě modrých fjordech, kde plachetnice pomalu proplouvá mezi útesy a domečky rozsetými po pobřeží. Spatřete Norsko novýma očima. Zajímavá přednáška Norsko - Ztraceni mezi Fjordy se uskuteční v sobotu 27. listopadu ve 14:15 na festivalu Kolem světa – PVA EXPO v Letňanech, přednáškový sál v Hale 2D.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete