Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Masopustní akce 2015

Středočeský kraj
Masopustní rej letos probíhá samozřejmě i ve Středočeském kraji. Již tuto sobotu se můžete zúčastnit devátého ročníku "Libčického masopustu", jehož lákavé heslo "Masopust u nás tále žije, nasaďte masky plné fantazie" slibuje zábavu a rozveselení pro každého z účastníků. V pavilonu DDM vygraduje letošní ročník "Masopustu v Mladé Boleslavi", který láká na živou hudbu na koňském povozu, tanec a zpěv či tradiční zabijačkové hody. Ujít byste si neměli ani tradiční "Masopust v Bondy centru Mladá Boleslav", který opěvuje kouzlo českých tradic s vyhlášenou zabijačkou a zábavným doprovodným programem. A dostanete-li chuť na čerstvou jitrničku či jelítko zapíjené vynikajícím velkopopovickým kozlem, zaujme Vás jistě další ročník "Ladovských vepřových hodů". Originální program si pro své návštěvníky připravili i organizátoři "Masopustu v Hornickém muzeu Příbram", kteří zvou na sváteční prohlídku zdejších expozic i spoustu dobrého jídla a pití. 

Jihočeský kraj
Masopustní veselí v jižních Čechách Vás i letos bezesporu zahřeje při mrazivých únorových dnech. Názornou ukázkou této skutečnosti budiž populární "Třeboňský masopust", lákající na zábavný program i gastronomické orgie. Na barevný průvod masek a spoustu třaskavé zábavy zvou i organizátoři dalšího ročníku "Píseckých maškar", které sem zavítají v sobotu 21. února. Mnohaletou tradici a spoustu věrných návštěvníků má i populární "Hornoplánský masopust", který zve na průvod bujarých masopustních koledníků a přehršel zabijačkových laskominek. V jihočeském centru Českých Budějovicích si nefalšované masopustní veselí užijete v rámci "Tradiční masopustní koledy", která letos připadá na úterý 3. března. 

Plzeňský kraj
Závěr února bude i letos zasvěcen masopustním veselicím, které přinášejí radost a bujaré veselí do všech krajů naší země. V Plzeňském kraji se můžete těšit především na "Masopust v ZOO Plzeň", který se letos odehraje v neděli 22. února. Účastníci si užijí velký průvod maškar, popravu líného kohouta, souboj jaromilců se zimomilci či hromadné pojídání koblih na čas před radnicí. V Domažlicích se masopustní oslavy soustředí každoročně k "Chodskému bálu", který potěší především vystoupením mužských pěveckých sborů či Domažlické dudácké muziky. O posledním únorovém dni si pak nenechte ujít "Šibřinky v Rokycanech", které lákají na maškarní ples, soutěž o nejhezčí masopustní masku či tombolu s hodnotnými i žertovnými cenami. 

Karlovarský kraj
V malebné oblasti Karlovarského kraje se letošní masopust oslaví na několika různých místech, z jejichž nabídky Vám přinášíme ten nejzajímavější výběr. Za pozvání stojí především "Masopust v krajském muzeu Cheb", který láká na tradiční masopustní průvod městem, organizoavaný herci Západočského divadla v Chebu. V období blížícího se jara se pozvolna loučíme se zimními radovánkami, které si naposledy připomeneme v rámci "Ledových a zmrzlých zimních hrátek na zřícenině hradu Hauenštejn". Těšit se můžete na pohádkově romantickou atmosféru podpořenou putováním za půvabnou Ledovou královnou. Již tuto sobotu si malí i velcí masopustníci mohou přijít užít "Pohádkový maškarní rej v DDM Sova v Chebu". Nezapomeňte si s sebou vzít nápaditou masku, která Vám může zajistit některou ze zajímavých cen. 

Ústecký kraj
O nadcházející sobotě si všichni obyvatelé Ústeckého kraje mohou zpříjemnit dobu mrazivého února návštěvou hřejivé "Masopustní veselice ve Vysoké Peci", která nabídne průvod masek, dětský maškarní bál či masopustní ples pro dospělé v maskách. V ten samý den si v rámci "Masopustu v ZOO Ústí nad Labem" můžete užít zábavný program v pavilonu šelem a jeho okolí. Čeká zde výtvarná dílna, soutěže, malování na obličej, masopustní rej či animační program týmu Dance Mission. V Mostu si pak zdejší obyvatelé mohou vyrazit na "Masopustní rej", který představuje zábavné sobotní odpoledne plné soutěží, tance a soubojů o nejkrásnější masku. 

Liberecký kraj
O této sobotě se veselý "Zákupský masopustní rej" dostaví i do malebného městečka Zákupy, kde po celé odpoledne můžete oslavovat blížící se příchod jara ve společnosti kreativních masek a bujarých hudebníků. V ten samý den se zajímavého žertovného programu můžete zúčastnit v rámci "Dokského a Starosplavského masopustu", probíhajího od ranních hodin. Romantickou atmosféru bude mít bezesporu i "Zámecký masopust na Sychrově", který již pátým rokem láká na netradiční prohlídky či vystoupení folklorních souborů. 

Královehradecký kraj
Přijďte si pochutnat na vynikajících zabijačkových specialitách podávaných v rámci dalšího ročníku "Masopustu v Markvarticích". Zdejší vepřové hody propuknou naplno již v 11 hodin dopoledne. Za návštěvu stojí i "Masopust v Bílé Třemešné", který kromě vepřových hodů nabízí i veselý průvod masek, divadelní a hudební vystoupení či oblíbenou taneční zábavu. Před postním období se je dobře pořádně nasytit, což nejlépe zvládnete při účasti na "Masopustním veselí v Horním Maršově". Vítány jsou masky všeho druhu, pro které je přichystána i speciální soutěž o ceny. 

Pardubický kraj
Období masopustního veselí předchází době křesťanského půstu, což mu dodává velké míry nefalšované radosti a spontálního veselí. Oboje dohromady si rozhodně užijete při návštěvě "Maškarního bálu v Pardubicích", který zve tanečníky v maskách, ale i bez nich. Zúčastnit se můžete soutěže o nejhezčí masku či speciálního tanečního duelu. V prostorách multifunkčního a vzdělávacího centra Farbrika ve Svitavách se i letos sejdou příznivci tance a společenské masopustní zábavy v rámci populárního"Svitavského plesu"

http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/maskarni-bal-pardubice-60757/
http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/svitavsky-ples-53625/

Kraj Vysočina
Speciálně pro nejmenší čtenáře přinášíme pozvánku na další ročník oblíbeného "Dětského maškarního karnevalu v Pelhřimově", který nabízí bohatý program se spoustou zábavy, promenádu masek, zábavné soutěže o sladké odměny či dětskou diskotéku. Zvláštní akcí se speciálním hostem bude letošní ročník "Městského plesu v Pelhřimově", který svou návštěvou poctí dnes již legendární bavič Vladimír Hron. Pro příznivce tvrdší hudby je pak připraven v Havlíčkově Brodě další ročník "Punk Festu", jehož organizátoři uvítají hosty v různorodých masopustních maskách. 

Jihomoravský kraj
Masopustní veselí je v Jihomoravském kraji jako doma, což koresponduje s výčtem mnoha zajímavých akcí, které se zde v únoru odehrávají. 
Za všechny Vás zveme především na "Lázeňský fašank v Hodoníně" či "Městskou zabijačku v zámeckém parku Blansko". Bujarou zábavu a pravé masopustní veselí nabízí i "Masopust ve Velkých Pavlovicích", který zde má dlouholetou tradici. Zřejmě největší akcí tohoto druhu bude "Brněnský fašank 2015", pořádaný slováckým souborem Šafrán. Pro všechny gurmány pak přinášíme informaci o dalším ročníku vyhlášených "Slavností moravského uzeného", konaných na starobylém hradě Veveří. 

Olomoucký kraj
Vydejte se s námi na některou z masopustních akcí, které se letos konají v rámci Olomouckého kraje. Mezi ty nejnavštěvovanější jistě bude patřit další ročník "Hanáckého bálu", který můžete navštívit v malebné Litovli. Pro menší návštěvníky je pak určen oblíbený "Karneval pro děti v Olomouci", který se uskuteční již o následující sobotě. V Domě dětí a mládeže v Olomouci pak můžete navštívit "Maškarní karneval", který pro děti přináší pořádnou porci zábavy se zajímavou soutěží o ceny.


Zlínský kraj
Chcete-li se seznámit s autentickými tradicemi a folklorními zvyklostmi spojenými s masopustním veselím, přijďte se první březnový březen podívat na "Derflanský fašank", konaný i letos v malebném Uherském Hradišti. Budete zde svědky obchůzky masek po dědině, večerní zábavy s pochováváním basy či vystoupení podšablářů. Speciální gastronomickou pochotkou bude účast na "Zvěřinových hodech s cimbálem", které se o prvním březnovém víkendu uskuteční v prostředí středověkého hradu Buchlova. 


Moravskoslezský kraj
Vydejte se spolu s Atlasem Česka za masopustním veselím pořádáným v Moravskoslezském kraji. Již následující sobotu si v malebném Štramberku užijte speciální "Štramberský masopust 2015", který slibuje spoustu zábavy a maskovaného veselí. V sobotu 28. února se koná další ročník "Masopustu v ZOO Ostrava",  který letos vychází od originálního pavilonu opic. Folklorní charakter bude mít i letošní "Staroměstský masopust", který kromě průvodu masek nabízí i dostatek jídla a pití za rozumné ceny. Oslavu starobylých tradic nabídne i "Masopust na Slezkoostravském hradě" v Ostravě, který všem návštěvníkům přiblíží historická řemesla a autenticitu lidových zvyklostí. 





Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete