Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pohádková říše Fábula se chystá na novou sezónu

Kraj Vysočina

V červenci to bude rok, co v Kamenici nad Lipou otevřela svou bránu Pohádková říše Fábula. Celé léto a podzim přijížděly do Kamenice rodiny s dětmi, aby se staly součástí pohádkového světa.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V červenci to bude rok, co v Kamenici nad Lipou otevřela svou bránu Pohádková říše Fábula. Celé léto a podzim přijížděly do Kamenice rodiny s dětmi, aby se staly součástí pohádkového světa.

Nová sezona začne 3. května, a to velkou staročeskou poutí. I letos se na vás těší živé pohádkové bytosti, je připravena pohádková cesta, avšak s novým příběhem a indiciemi, které je na cestě potřeba odhalit. Kromě tvořivých dílen a cukrárny se děti i dospělí můžou těšit na úplnou novinku - království hlavolamů.
Komu vyhládne, určitě zavítá do stylového hostince u loupežníka Bambitky, kde v otevřeném krbu praská hořící dřevo a utrmácené pocestné obslouží známé české pohádkové bytosti. A protože Pohádková říše je hlavně pro děti, tak i tady je připravený dětský koutek a v blízkosti letní zahrádky venkovní dětské hřiště, aby se caparti nenudili.

Více informací o Pohádkové říši naleznete na webových stránkách www.pohadkovarise.cz

Pohádková říše Fábula zahajuje sezónu


 Pohádková říše FÁBULA chystá pouť bez kolotočů, zato s medvědem 

První květnovou sobotu bude v Kamenici nad Lipou pěkně živo. V Pohádkové říši Fábula se totiž chystají na zahájení nové sezóny, a to vskutku netradičním způsobem. Nebo už jste někdy byli na staročeské pouti? Že ne, tak to určitě čtěte dál…

Nečekejte totiž kolotoče a stánky s kýčem všeho druhu, tady to bude tak trochu jiné. K tanci a poslechu zahraje pouťový orchestr, rozšafný flašinetář zabaví houf zvědavých dětí a odněkud určitě zazní i kramářské písně tuláků, kteří už prochodili celou zemi. Akrobati a kejklíři předvedou nevěřícímu publiku své kousky a nejsilnější muž světa si s troufalými návštěvníky změří své síly. Přemůže ho někdo?

Své umění předvede i chlupatý medvěd, rozpustilí loutkoherci či světa znalí komedianti. Jenom pozor na krásnou tajemnou cikánku s očima černýma jako noc, která ve vaší dlani přečte budoucnost blízkou i dalekou, ale za to, co chcete slyšet, si nechá dobře zaplatit…

Chcete-li si staročeskou pouť prožít a užít na vlastní kůži, 3.května v Pohádkové říši FÁBULA k tomu máte jedinečnou příležitost. Celý den bude probíhat ve spolupráci s partnerem akce, kterým je jihočeské Hitrádio Faktor.

Více informací o Pohádkové říši naleznete na webových stránkách www.pohadkovarise.cz

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Divadlo Spejbla a Hurvínka Praha: H…

27.04.2024 - 27.04.2024
Divadlo Pasáž,…

Představení pro rodiče s dětmi.

Gabriela Beňačková, Jakub Pustina 2…

02.05.2024 - 02.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

GABRIELA BEŇAČKOVÁ - MAŘENKA, RUSALKA A JENŮFA SE LOUČÍ.

Ondřej Fencl a Hromosvod 2024 - Tře…

13.05.2024 - 13.05.2024
Národní dům, Karlovo…

IV. koncert Hudebního salónu.

Hazafele 2024 - Třebíč

16.05.2024 - 16.05.2024
Foyer divadla Pasáž,…

IV. koncert Kruhu přátel hudby

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete