Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Přehled letních hudbeních festivalů 2013

Stále jste se nerozhodli, kam vyrazit s partou na letní festival v ČR? Nezoufejte, Atlas Česka vám přináší přehled těch divácky neúspěšnějších festivalů, které se v ČR budou konat do konce léta. A že jich ještě bude.

Fotogalerie k článku

Stále jste se nerozhodli, kam vyrazit s partou na letní festival v ČR? Nezoufejte, Atlas Česka vám přináší přehled těch divácky neúspěšnějších festivalů, které se v ČR budou konat do konce léta. A že jich ještě bude.

Letní festivaly v plném proudu
Přehled letních festivalů

Barvy Ostravy

K největším festivalům u nás se řadí festival Colours of Ostrava, který má za sebou již jedenáctiletou historii a zpravidla se na něm sejde vytříbená sestava umělců. Letos to bude například kultovní postrocková kapela z Islandu Sigur Rós , nebo britský jazzový klavírista Jamie Cullum, ale také třeba americký písničkář Devendra Banhart. Mnoho dalších umělců se vám představí na 11 scénách a kromě hudebníků to budou například divadelníci, různé jiné exhibice a workshopy. Festival se bude konat od 18. do 21. července 2013 v úchvatném prostředí Dolních Vítkovic - bývalém areálu hutí, dolů a železáren.

Za hudbou do zámeckého lesoparku

XIII. ročník multikulturního a multižánrového festivalu Sázava Fest se bude letos konat jako vždy na začátku srpna, konkrétně od 1. do 3. srpna 2013 ve Světlé nad Sázavou. Sázavafest pravidelně nabízí to nejlepší z domácí scény, představuje vybrané zajímavé zahraniční interprety, ale davá prostor i zajímavým mladým kapelám a projektům. Letos to z těch zahraničních bude například britští Hadouken!, nebo Monarchy, taktéž z Velké Británie, nebo polští Paula & Karol. Kromě hudby různých žánrů nabízí Sázavafest tradičně i bohatý a pestrý doprovodný program. Každoročně připravujeme autorská čtení, divadelní představení, filmové projekce, sportovní vyžití, výtvarné dílny, workshopy, atd.

Brutální napadení metalem

18. pokračování festivalu Brutal Assault letos připadá na termín 7. – 10. srpna, kdy se v josefovské Pevnosti během čtyř dnů představí necelých sto nejtvrdších kapel z celého světa. Mezi doposud potvrzeným kapelami zatím figurují i taková jména jako jsou IN FLAMES, ANTHRAX, OPETH, FEAR FACTORY, MESHUGGAH, IHSAHN, BEHEMOTH a další. Festival Brutal Assault našel před sedmi lety svůj domov v unikátních prostorách areálu vojenské pevnosti Josefov u Jaroměře, tedy cca 130 km východně od Prahy. Atmosféra vojenské pevnosti vybudované v 18. století dodává celé akci punc originality a již šestým rokem je nedílnou součástí celkové image festivalu.

Žádná klasika

S originálním lineupem přicházejí, jako již každoročně, pořadatelé festivalu Mighty Sounds a letos se na tomto unikátním festivalu představí například hardcoroví Suicidal Tendencies, nebo skupina Anti-flag, či tuzemští Sto zvířat. Na Mighty Sounds se chystá opravdu silná sestava ska, punku, reggae, rock´n´rollu, hardcoru, psychobilly a dalších mighty žánrů. 3 dny a 3 noci naplno tentokrát prožijete od pátku 19. července do neděle 21. července 2013 na letišti Čápů Dvůr v Táboře.

Festival věnovaný obětem násilného poválečného odsunu

Festival, který vznikl na undergroundových základech se bude jako každoročně konat v Trutnově od 15. do 18. srpna 2013. Český woodstock, neboli Trutnov festival je nejstarší český hudební festival svého druhu, který letos obohatí svou tvorbou lidé jako například John Mayall, Julian Marley, nebo kapela The Damned. Festival, známý svojí ojedinělou atmosférou, historií, dedikacemi a svými výstřelky s charakteristickými zvraty v dramaturgii, předurčil tvář tuzemským festivalům. Ani letos tomu nebude jinak. Festival je věnován obětem násilného poválečného odsunu a různorodá skladba účinkujících mnohé napovídá. Samotní hudebníci se stávají návštěvníky a součástí našeho spikleneckého kmene.

Zahoupejte se v bocích

Jediný takto divácky početný festival svého druhu se koná v královéhradeckém Festival parku, letos v termínu 22. – 24. srpna 2013. Hip Hop Kemp se letos představí již po dvanácté. Z malého festivalu pro pár tisíc domácích nadšenců se nyní stal festival, který si oblíbila celá Evropa, potažmo celý svět. Do hradeckého Festivalparku i letos přijedou kromě Čechů a Slováků také fanoušci z Polska, Německa, Rakouska, Nizozemí, Anglie, Itálie, Chorvatska, Maďarska, ale například i ze Švédska, Austrálie či Mexika. Hlavní zábavu obstarají svým vystoupením tito umělci: Kendrick Lamar, De La Soul, El-P, Saian Supa Crew a mnoho dalších.

Za muzikou na památky

Oblíbený a již tradiční festival České hrady láká na originální spojení historického prostředí a kvalitní rockové hudby. Letos festival míří na královský Točník, vodní hrad Švihov, mýtickou Kunětickou horu, perlu na Vltavě Rožmberk a zavítá také koncem srpna na Bezděz. Zde to bude opravdu nabitý víkend, protože ve stejný čas proběhne u jezera pod hradem oblíbený festival Mácháč.

Na své si přijdou i obdivovatelé hradů markrabství moravského – hrad Veveří nad Brněnskou přehradou, Hradec nad Moravicí a léto bude zakončeno na pohádkovém Bouzově. Místo kejklířů a šermířů Vás letos budou bavit Nightwork, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Kryštof, No Name, Iné kafe, Mig21, Mandrage, Monkey bussines a mnoho dalších. Jako tradičně si návštěvníci mohou tradičně prohlédnout hrady zdarma.

Vzpomínka na Michala Tučného

Na závěr festivalové sezóny Vás zveme do "slunce seno atd" jihočeských Hoštic. Vzpomínková hudební akce konaná v příjemné atmosféře upomíná na vynikajícího country music zpěváka Michala Tučného – festival Stodola. Předposlední srpnový víkend Vás zde budou bavit Žlutý Pes, Jaroslav Uhlíř, Spirituál kvintet a nebo Ivan Mládek.

Jestli je Váš hudební šálek kávy jiné chuti tak kompletní přehled letních festivalů najdete zde!

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Procházka Středověkým Ústím s Elišk…

24.04.2024 - 24.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Jak mohlo vypadat středověké město Ústí a co nám prozrazují archeologické výzkumy? To se dozvíte během procházky…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete