Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnostní rozsvěcení vánočních stromů 2016

Blížící se konec kalendářního roku je spojen s pohádkově okouzlujícím obdobím adventu, symbolizujícím očekávání příchodu pomyslného spasitele o Štědrém dni. Pomyslným zahájením tohoto toužebně očekávaného období je slavnostní rozsvěcení vánočních stromů, které má v našich tradicích nezaměnitelnou roli. Atlas Česka pro Vás i letos vybral ty nejzajímavější akce z jednotlivých krajů, poutající pozornost malých i velkých návštěvníků.

Blížící se konec kalendářního roku je spojen s pohádkově okouzlujícím obdobím adventu, symbolizujícím očekávání příchodu pomyslného spasitele o Štědrém dni. Pomyslným zahájením tohoto toužebně očekávaného období je slavnostní rozsvěcení vánočních stromů, které má v našich tradicích nezaměnitelnou roli. Atlas Česka pro Vás i letos vybral ty nejzajímavější akce z jednotlivých krajů, poutající pozornost malých i velkých návštěvníků.

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí

Praha

V našem hlavním městě se v nadcházejících týdnech odehraje několik akcí spojených se zahájením adventu, mezi kterými vyniká populární rozsvěcování vánočního stromu. Jednoznačně největší pozornost vzbudí "Rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí", provázené živým hudebním doprovodem a autentickou sváteční atmosférou. Mnoho desetiletí trvající tradici pak má i "Slavnostní rozsvícení břevnovského vánočního stromu", které proběhne nadcházející sobotu v Bělohorské ulici. O den později zveme malé milovníky zvířat i jejich rodiče na akci "Rozsvítíme vánoce v ZOO Praha", která rozveselí a pobaví všechny zúčastněné. Autentickou atmosféru zažijete i při "Rozsvícení vánočního stromu ve kbelském parku", lákajícím na bohatý program plný kulturních vystoupení a dobrého jídla. V neděli potěší i "Rozsvícení vánočního stromu v Letňanech", které započíná netradičně již ve 14 hodin. U obchodního centra Park Hostivař proběhne v neděli odpoledne "Andělské rozsvícení vánočního stromu", doprovázené návštěvou pohádkových bytostí. Konec listopadu pak zpříjemní i "Slavnostní rozsvícení vánočních stromů na Karlínském náměstí.".

Středočeský kraj

Také v okolí Prahy se můžete vydat na několik slavnostních akcí, spojených s vítáním adventu. Jednu z nejpoetičtějších zažijete při "Slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Nymburku", kde je připraven bohatý doprovodný program pro rodiče s dětmi. Všechny děti i jejich rodiče jsou srdečně zváni na "Slavnost světla s rozsvícením vánočního stromu ve Slaném", kde se můžete těšit na výjimečnou speciální výzdobu. "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Mělníku" bude i letos spojeno s adventním řemeslným jarmarkem, na němž můžete zakoupit některý z chybějících vánočních dárků. Srdečné pozvání směřuje i na "Rozsvícení vánočního stromu v Roztokách na Tyršově náměstí". O první adventní neděli rozzáří tváře všech zúčastněných "Rozsvícení vánočního stromu v Kolíně", kterému bude letos asistovat i populární Spirituál kvintet. Historické město Rakovník ožije "Rozsvícením vánočního stromu již o nadcházející neděli". V ten samý čas láká k návštěvě i kulturní program spojený se "Slavnostním rozsvícením vánočního stromu v Benešově".


Jihočeský kraj

Staročeský advent si lze velmi autenticky představit v kulisách malebného jihočeského venkova. Jeho autenticitu zažijete zvláště při "Rozsvícení vánočního stromu v Táboře", doprovázeném bohatým kulturním programem. Za doprovodu vánočních melodií si užijete "Rozsvícení vánočního stromu v Třeboni", které rozzáří Masarykovo náměstí již tuto sobotu. Ujít byste si neměli nechat "Adventní trh s rozsvícením vánočního stromu v Bechyni". Bohatý kulturní program se spoustou zábavy zažijete při "Rozsvícení vánočního stromu ve Strakonicích". V rámci "Rozsvícení vánočního stromu v Písku" se můžete těšit i na vypouštění balónků určených každému, kdo věří na Ježíška. Hudebně laděnou atmosféru bude mít "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Českém Krumlově".


Plzeňský kraj

Užijte si s Atlasem Česka předvánoční atmosféru blížícího se adventu. Týká se to například "Rozsvícení vánočního stromu v Nýřanech", doprovázeného bohatým kulturním programem. Malebnou atmosféru středověkého městečka si i na konci listopadu užijete při "Rozsvícení vánočního stromečku a předvánočním jarmarku v Plasech". Za vidění bude jistě stát i "Rozsvěcení vánočního stromu v Horšovském Týnu", které se odehraje již o nadcházející sobotě. Město Domažlice pak zve všechny své obyvatele i natěšené návštěvníky k "Rozsvícení vánočního stromu" spojeného s jarmarkem. Poetickou atmosféru si zachová i "Rozsvícení vánočního stromu ve Stříbře", které se o nadcházející neděli koná na Masarykově náměstí. Rádi též vyřizujeme pozvánku na "Rozsvícení vánočního stromu v Plzni", které představí místním obyvatelům jeden z nejkrásnějších vánočních stromů v celé republice.

 

Karlovarský kraj

Zveme všechny naše čtenáře se zvláštním přihlédnutím k obyvatelům Karlovarského kraje na "Rozsvícení vánočního stromu Františkovy Lázně", které bude provázeno tradičním hudebním altánem u Františkova pramene. Za pozvání stojí samozřejmě i "Rozsvěcení vánočního stromu v Sokolově", které se odehraje o první neděli adventní na Starém náměstí. V ten samý den se můžete zúčastnit i "Rozsvícení vánočního stromu v Toužimi", které rozzáří náměstí Jiřího z Poděbrad vánočními trhy, svařákem či ohňostrojem.


Ústecký kraj

V severních Čechách zaujme v rámci předvánoční atmosféry "Rozsvícení vánočního stromu v Benešově nad Ploučnicí". Vánoční trhy spojené s "Rozsvícením vánočního stromu v Děčíně" pak rozzáří střed města o nadcházející neděli. O den dříve zveme všechny čtenáře na "Rozsvícení vánočního stromu v České Kamenici". Malí i velcí návštěvníci jistě ocení adventní atmosféru "Rozsvěcení vánočního stromu v Rumburku". Na "Slavnostní rozsvícení stromu v Lounech" zve nejen naše redakce, ale i místní Mateřská a Základní škola. Pozitivní a sváteční atmosféru pak bude mít i "Rozsvícení vánočního stromu v Ústí nad Labem".

 

Liberecký kraj

Pestrý program a spoustu zábavy pro mladé i velké návštěvníky přináší "Rozsvícení vánočního stromu v Železném Brodě", spojené s hudební vystoupením či loutkovým divadlem. Legraci a veselí pak přinese i "Rozsvícení vánočního stromu v Lázních Libverda" či "Rozsvícení vánočního stromu Hrádek nad Nisou" s rukodělným trhem či zpíváním koled. Zveme Vás i na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Semilech", spojené s trhovým prodejem a spoustou dobrého jídal a pití. Opravdovým vrcholem bude "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Liberci", kde vystoupí dechový orchestr či pěvecký sbor.


Královehradecký kraj

Bez dlouhých řečí Vám představíme ty nejlákavější akce spojené se zahájením adventu v Královehradeckém kraji. Jedinečnou atmosféru nabízí "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu ve Špindlerově Mlýně". O nadcházející neděli pak láká k účasti i "Rozsvícení vánočního stromu ve Dvoře Králové nad Labem", poutající atraktivním a zábavným programem. O adventní atmosféru se podělí i organizátoři "Rozsvícení vánočního stromu v Rychnově nad Kněžnou". Naši čtenáři pak jistě neopomenou "Rozsvícení vánočního stromu v Jičíně", konající se již tuto neděli. V ten samý den si vánoční tradice a adventní pochoutky vychutnáte při "Rozsvícení vánočního stromu v Trutnově". Na okouzlující Krkonošský pohádkový Betlém pak srdečně zveme k "Rozsvícení vánočního stromu ve Vrchlabí".

Pardubický kraj

O nadcházejícím víkendu zahájíme adventní období "Rozsvícením vánočního stromu v Nasavrkách", odehrávajícím se před městským úřadem. Podobně vstřícnou atmosféru bud mít i "Rozsvícení vánočního stromu na Seči" či "Rozsvícení vánočního stromu v Poličce" s doprovodným folkovým programem. První adventní neděli zaujme i "Rozsvícení vánočního stromu v Moravské Třebové", kde vystoupí hudební skupina KONTAKT či zdejší žáci s jejich učiteli. Na Perštýnském náměstí se v neděli odehraje "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Pardubicích" s bohatým doprovodným programem. Co nejsrdečněji zveme i na "Rozsvícení vánočního stromu v Přelouči" či "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Litomyšli".


Kraj Vysočina

Vydejte se spolu s Atlasem Česka na zahájení slavnostního adventu na pomezí Čech a Moravy. Užít si jej můžete při "Rozsvícení vánočního stromu v Pacově", odehrávajícího se na náměstí Svobody. O nadcházející první adventní neděli přivítají své návštěvníky i organizátoři "Rozsvícení vánočního stromu v Jaroměřicích nad Rokytnou". Ujít si nenechte ani "Velký adventní jarmark spojený s Rozsvícením vánočního stromu v Jihlavě", které potěší bohatým programem, dechovou hudbou či koncertem Janka Ledeckého. V ten samý den si můžete užít i "Rozsvícení vánočního stromu ve Velké Bíteši", kde vystoupí Houslová muzika Bítešan. Populární akcí pro všechny zdejší obyvatele i příchozí návštěvníky bude "Rozsvícení vánočního stromu v Třešti".


Jihomoravský kraj

Na jižní Moravě se příchodu adventu věnuje velká pozornost, odrážející se v mnoha desítkách zajímavých akcí. Platí to například o "Rozsvícení vánočního stromu v Blansku", kde se konají i páteční trhy či prodávají zabijačkové speciality. Na návštěvu zve i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Brně", které zaplní moravskou metropoli stovkami natěšených vánočníků. Ujít si nenechte ani "Rozsvícení vánočního stromu v Kunštátu", které osvěží i divadelní představení. Srdečně zveme i na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu ve Znojmě", které bude spojené s bohatým kulturním programem. Pro děti a jejich rodiče je primárně určeno "Rozsvícení vánočního stromku v ZOO Praha", zatraktivněné adventním programem a setkáním se zvířaty. Vstřícnou a citlivou atmosféru zažijete i při "Slavnostním rozsvícení vánočního stromu v Boskovicích" spojeném s prohlídkou židovského ghetta. A na závěr to nejlepší - pozvánka do malebných Bučovic, kde se za účasti zdejších milých občanů i představitelů vedení města odehraje pohádkové "Rozsvícení vánočního stromu". Adventní pamlsek té nejvyšší jakosti pak doporučujeme za celou redakci zakoupit v přívětivém obchůdků s poetickým názvem Moje dobroty.


Olomoucký kraj

Všechny naše čtenáře bychom rádi pozvali na "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Kojetíně", které letos potěší i novým adventním jarmarkem či otevřením výstavy o Betlémech. Slavnostní atmosféru zažijete při "Rozsvícení vánočního stromu s Pavlem Novákem", které proběhne v moravském Prostějově. Nenechte si ujít ani nápaditý program "Rozsvícení vánočního stromu v Uničově", připadajícího letos na pátek 25. listopadu. O den později pak všechny návštěvníky potěší "Rozsvícení vánočního stromu v Šumvaldu", které láká na domácí zabijačku i country hudbu. Bohatý kulturní program pak nabídne "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Přerově", poutající pozornost i následným rozsvícením dřevěného vyřezávaného Betléma.


Zlínský kraj

Adventní atmosféra blížících se Vánoc zavítá samozřejmě i do Zlínského kraje, kde se projeví například při "Rozsvícení vánočního stromu s Mikulášským jarmarkem v Kroměříži". Ujít si nenechte ani "Rozsvícení vánočního stromu v Hulíně", lákající na barevný ohňostroj. Naprosto nezaměnitelnou atmosféru zažijí tak jako každý rok účastníci "Slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Rožnově pod Radhoštěm". Již potřetí se koná i předvánoční setkání při "Rozsvěcení vánočního stromu s jarmarkem v Zubří". Chcete-li zakoupit poslední dárky či si jen ochutnat něco dobrého, zveme Vás na "Rozsvícení vánočního stromu ve Zlíně".


Moravskoslezský kraj

Spolu s Městským kulturním centrem ve Fulneku bychom Vás rádi co nejsrdečněji pozvali na "Rozsvěcení vánočního stromu s princeznou Terezkou", kde vystoupí i známý pěvecký sbor Ondrášek. Na náměstí Republiky ve Studénce pak Vás pak přivítají při "Rozsvícení vánočního stromu" okořeněném vystoupení artistů z cirkusu. V pátek 2. prosince pak na všechny zúčastněné dýchne sváteční předvánoční atmosféra při "Rozsvícení vánočního stromu ve Frýdku Místku", doplněném dechberoucí podívanou na krásné anděly a jejich adventní dílny. Přivítání adventu spojené s barevným ohňostrojem zažijí všichni účastníci "Rozsvícení vánočního stromu v Hradci nad Moravicí". Velkou kulturní událostí celého městečka bude jistě i "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Odrech".

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete