Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnostní výlovy rybníků 2016

Atlas Česka zve všechny milovníky rybích delikates či příznivce originálních zážitků v podzimní přírodě k návštěvě některé tradičních rybníkářských akcí, které nezaměnitelně patří k atmosféře končícího léta a nadcházejících sychravých měsíců.

Atlas Česka zve všechny milovníky rybích delikates či příznivce originálních zážitků v podzimní přírodě k návštěvě některé tradičních rybníkářských akcí, které nezaměnitelně patří k atmosféře končícího léta a nadcházejících sychravých měsíců.

 Slavnostní výlovy rybníků 2016

Jihočeská klasika

Několikasetletou tradici jihočeského rybníkářství zná každý z nás z učebnic vlastivědy a přírodopisu již od prvních let základní školní docházky. O kvalitě rybníkářského umění mistrů svého řemesla se můžete nejlépe přesvědčit na vlastní oči, například při "Slavnostním výlovu rybníka Rožmberk u Třeboně", kde se i letos těšte na rybí speciality, možnost chytání ryb na sádkách či prohlídku muzea rybářství. Nadcházející sobotu pak rozhodí své sítě rybáři při "výlovu Podkostelního rybníka v Putimi", kde bude připraveno bohaté občerstvení, kolotoče či lahodné rybí speciality. Všem zájemcům o čerstvé občerstvení, rybí speciality a poutavý program přinášíme pozvánku na "výlov Bělčického rybníka", ležícího nedaleko krásných a starobylých Strakonic. O celém nadcházejícím víkendu pak můžete zavítat na "výlov rybníka Labuť-Myštice", který nabídne celodenní sobotní program, který možná rozzáří i vzácná zlatá rybka. Pořadatelé se těší i na hosty "výlovu rybníka Sasisňák", který leží v rybníkářství zasvěcené oblasti kouzelného Jindřichohradecka. Účastnit se můžete i "slavnostního výlovu rybníka Olšiny" v kouzelné Horní Plané u Českého Krumlova, kde si užijete prodej ryb, rybích specialit či doprovodný program pro děti a dospělé.

 Za českými rybníky

Při cestách napříč českými luhy a háji nalezneme důmyslně propracovanou rybníkářskou síť, která každoročně na podzim vydává své tajemství natěšených rybářům i přihlížejícím hostům. Platí to i o "tradičním výlovu rybníka v Sedlejově", který láká na rybí specialty, pečené vepřové a rozlévaný burčák po celý den. Také obyvatelé Prahy si mohou vychutnat poetickou atmosféru starobylého rybníkářského řemesla při "výlovu Stodůleckého rybníka v centrálním parku", který nabídne možnost odnést si doma čerstvě vylovenou rybu. Velkou popularitu si za dobu svého trvání získal i "výlov Podhrázského rybníku u Benešova", který se loví jednou za dva roky a nabízí možnost zakoupit si kapry, candáty, amury či tolstolobiky. Již mnoho desetiletí láká k účasti i "výlov rybníka Amerika ve Františkových Lázních", kde bude jako tradičně zajištěn prodej živých i uzených ryb. Ujít si nenechte ani "výlov rybníka Musík ve středočeských Dublovicích", který je spojen s doprovodným programem. Žijete-li v oblasti východních Čech, jistě Vám nebude neznámá ani akce nazvaná "výlov rybníka Broumar v Opočně", která každoročně přiláká stovky natěšených účastníků. Srdečně zveme i na "výlov rybníka Betlém u Teplé", který kromě poetického názvu nabídne i bohatý doprovodný program pro malé i velké děti.


Morava nezůstává stranou

Možná to mnohé z Vás překvapí, ale i v oblasti starobylé Moravy nalezneme několik desítek rybníků, které slouží jako výjimečná zásobárna ryb pro vánoční stoly nedočkavých strávníků. Romantickou atmosféru dokreslující malebné okolní prostředí zažijete při "výlovu rybníka Hrubý - Šumvald", který i v letošním roce nabídne široký doprovodný program pro veřejnost. Historické město Tovačov se proslavilo nejen díky působení ve všeobecně známé lidové písní, ale i atraktivním "výlovem Hradeckého rybníka", který má ve zdejším regionu vskutku historickou tradici. Neobvyklou podívanou zažijí i hosté "výlovu rybníka U Jejkala ve Vranově nad Dyjí", kde se těšte na třídění ryb, plnění kádí či prodej čerstvých rybiček. Sváteční páteční den můžete prožít při účasti na bohatém programu "výlovu rybníka Vrkoč v Ivani u Břeclavi", kde prodávají populárního Pohořelického kapra.




Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete