Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy kam v Praze 12. – 18. srpna 2013: Začíná Letní letná a nejteplejší festival je po roce opět v Praze

Prahu ovládne tento týden Prague Pride festival. Hlavní program si můžete užív v Meetfactory v podání divadla, či filmu. Letní divadelní scény jsou v plném proudu, ale na představení můžete zajít také třeba do Celetné. Ve středu prahu rozproudí System of a Down a v neděli začíná tradiční festival Letní Letná.

Fotogalerie k článku

Prahu ovládne tento týden Prague Pride festival. Hlavní program si můžete užív v Meetfactory v podání divadla, či filmu. Letní divadelní scény jsou v plném proudu, ale na představení můžete zajít také třeba do Celetné. Ve středu prahu rozproudí System of a Down a v neděli začíná tradiční festival Letní Letná.

Kulturní dění v Praze tento týden

 

Prague Pride ve Friends a reggae v Lucerně

Po celý týden bude v Praze probíhat nejteplejší festival Prague Pride 2013. Festival s orientací na gay, lesbickou, bisexuální a transgender tématiku odstartuje v pondělí v klubu Friends akcí s názvem Kick off Prague Pride 2013. V Lucerna music baru zahraje ve večerních hodinách vůbec poprvé slavná americká skupina Groundation, která patří společně s kapelou Soja k základním pilířům současné zaoceánské roots reggae scény a jejich hudba je ovlivněna každodenním životem stejně jako rastafariánskou spiritualitou. V rámci metropolitního léta hereckých osobnostní můžete na Vyšehradě shlédnout inscenaci Hvězda, koncipovanou jako one woman show, s Evou Holubovou v hlavní roli.

V úterý pokračuje Prague Pride a hlavní program se přesune do Meetfactory, kde bude probíhat akce Queer Me at the MeetFactory. Užít si můžete lesbickou lovestory ze Švédska v site-specific prostorech chodby rezidenčního patra (prokazatelné lesby snížené vstupné!), instalaci Queer kabinetu organizátorů pražského GenderFuckFestu coby Labyrint identit v divadelním sále (vstup ZDARMA) a od 21h gay electronic DJ Hello Siberia´s afterparty (vstup ZDARMA) všude kde to jen půjde! Pražskou premiéru si večer odehraje americká písničkářka a pianistka ruského původu Regina Spektor, která vystoupí v rámci cyklu Letní koncerty s Bohemia sektem na terase Jízdárny Pražského hradu. Do Celetné vyrazte na představení Rozmarné léto.

Lesbická lovestory a premiéra filmu Jamese DeMonaca

Středou pokračuje Prague Pride v Meetfactory promítáním filmu s tematickým zaměřením v letním kině. Film si můžete sami vybrat hlasováním na stránkách klubu. Na film můžete večer zajít i do Oka, ale jaký to bude se dozvíte až v sále, neboť promítat se bude v rámci akce Oko na slepo. Fanoušci kapely System of a Down si určitě nenechají ujít večerní koncert v Incheba aréně, kteří vystoupí v rámci jednodenní akce Aerodrome. Program Aerodrome nabídne vedle SOAD, jejichž koncert bude mít délku odpovídající samostatnému vystoupení, také americkou punkovou legendu NOFX, metalcorovou skupinu Killswitch Engage a divocí celtic punkeři Flogging Molly.

Čtvrtek patří filmovým premiérám a tento týden jde do kin například zatím poslední snímek Jamese DeMonaca s názvem Očista. V Národním muzeu můžete navštívit komentovanou výstavu Sportsmeni v českých zemích. V rámci festivalu Léto na Jungmaňáku vystoupí tento čtvrtek kapela Hi-Fi a předskakovat jim bude Juicy Freak. Vpodvečer se můžete zúčastnit běhu po pražských památkách Prague Fusion Run. Barevná kavárna v Londýnské zve večer na promítání filmu Agora.

Víkend ve znamení swingu a elektra, ale také předpremiéra filmu Očista

Nejteplejší festival pokračuje v pátek akcí v Chapeau Rouge vystoupením Burger Girl (fr) aka Benjamin Dukhan. Burger Girl je hudební projekt Benjamina Dukhana, který vznikl v roce 2010 jako výsledek stále se stupňující potřeby stvoření Benjaminova alter ega. Burger Girl je alternativní vesmír, ve kterém se sex a krev mísí s romantismem a spiritualitou. Teplá vlna prostoup všechna tři patra Chapeau Rouge. Do Celetné se zajděte podívat na inscenaci Rozmarný bonus, tedy to, co původní Vančurův příběh zatajil, vynechal či opomenul – skrytá tajemství, rozhovory šeptané i scény s hvězdičkou. Nechybí nové písně, kouzla a triky i fakta historická. (Nejen) swingovou plavbu si můžete užít na lodi Tajemství. Popluje se řekou tradičního jazzu, swingu, tanga až do rozbouřených oceánů temperamentního electro - swingového vlnobití. Noblesní prostředí, kouzelná večerní atmosféra, divoká tančírna a moře překvapení. V sobotu již od odpoledne si můžete v Crossu užít Mighty Cross Sounds Mini Fest, na kterém vystoupí mj. Kšandy Industry, Wordhood, nebo Peeni Walli. Do 22 hodin je vstup zdarma. Politicky nekorektní komedie o menšinách, pravicovém extremismu a tiché většině Bílý palcát aneb Konečné řešení, můžete shlédnout v předpremiéře od osmi hodin v Meetfactory. V neděli bude divadelní loď tajemství patřit dětem. Zúčastnit se můžete workshopu animovaného filmu pro děti, a nebo zažít pohádkové putování. V neděli začíná také 10. ročník Mezinárodního Festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete