Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy kde si užít Den dětí 2013: Zámek Berchtold, Kašperské hory a nebo Priessnitzovy lázně

Tipy kam vyrazit v Praze již najdete na našich stránkách ve speciálním článku. V tomto článku vám přinášíme tipy, kam vyrazit se svými ratolestmi ve zbytku České republiky. Z obsáhlého seznamu doporučujeme například akci na Zámku Brechtold ve Středočeském kraji, celovíkendovou zábavu v Kašperských horách na Šumavě či bohatý program ve Zlíně.

Fotogalerie k článku

Tipy kam vyrazit v Praze již najdete na našich stránkách ve speciálním článku. V tomto článku vám přinášíme tipy, kam vyrazit se svými ratolestmi ve zbytku České republiky. Z obsáhlého seznamu doporučujeme například akci na Zámku Brechtold ve Středočeském kraji, celovíkendovou zábavu v Kašperských horách na Šumavě či bohatý program ve Zlíně.

Tipy jak si užít den dětí

 

Středočeský kraj

Na celovíkendovou akci můžete v tomto kraji vyrazit na zámek Berchtold ve Vidovicích, kde si pro vás připravili akce na sobotu i na neděli. Můžete se těšit na Pohádkový les, ve kterém budou děti plnit úkoly spolu s vílami, loupežníky, čerty a dalšími pohádkovými bytostmi. Další soutěže, dílničky a trampolína budou připravené v zámecké zahradě, kde budou také k vidění automobiloví a motocykloví veteráni, ve kterých jezdili naši dědové a pradědové. Do Mladé Boleslavi vás zve rádio Kiss Delta, kde si pro vás na Krásné louce připravili bohatý program, včetně soutěží, atrakcí, adrenalinových akcí a vše zakončí živá muzika pro dospělé. Zámek Loučeň si vás dovoluje pozvat na Den dětí ve společnosti pohádkového loupežníka a na přírodní stezce, která poradí, jak se bránit loupežníkům nejen pohádkovým, ale i těm skutečným. V Rakovníku mysleli na děti i v neděli a v rámci oslav si připravili Den dětí s netradičními sporty. Rakovník totiž hostí poslední kolo mistrovství ČR v ragby kategorií mladších přípravek U7/U9 a proto jsme se snažili pro děti připravit něco jiného, než na co jsou normálně zvyklé a spojili jsme tak ragbyový turnaj s oslavami dne dětí. Na děti i dospělé proto čeká v rámci akce bohatý doprovodný program, soutěže o hodnotné ceny a také spousta zajímavých atrakcí. Každý si zde jistě najde své.

Jihočeský kraj

V jižních Čechách nabízí zajímavý program pro děti hned dvě zoologické zahrady: Hluboká nad Vltavou a ZOO Tábor Větrovy, kam dorazí pan Václav Chaloupek s medvíďaty a bude nám vyprávět o natáčení pohádek se zvířátky, dále nás čeká autogramiáda, malování na obličej, divadelní představení a mnoho další zábavy. Do Písku vyrazte do Sladovny, kde si připravili bohatý program pro děti i dospělé. Na neděli si připravili program v Jindřichově Hradci na místním stadionu, kam dorazí i Standa Hložek. Na děti čeká zábavné odpoledne se Standou Hložkem, diskotéka s jeho největšími hity, vystoupení klauna Huga, bubble show, dětské kolotoče, soutěže o lákavé ceny, dovádění na skákacích hradech a velká tombola o 50 cenách.

Plzeňský kraj

Hlavní akcí v tomto kraji je událost v Kašperských horách na Šumavě, která potrvá od pátku do neděle. Celá sobota bude věnována dětem: dopoledne bude patřit soutěžím a hrám v přírodě - tentokrát si děti užijí opravdu akční program v té nejkrásnější tělocvičně - šumavské přírodě. Odpoledne si potom děti sami připraví báječnou oslavu, na kterou budou zváni i rodiče. Užijte si s dětmi krásný víkend na Šumavě, kde na vás kromě programu pro děti čeká bohatá nabídka dalších služeb a aktivit: hotelové wellness, masáže, výlety v přírodě, hrad Kašperk, šumavská muzea, aj. Hrad Rabí slibuje také zábavný den - na děti bude čekat celá řada hravých i odvážných disciplín a na závěr tradiční vypečená odměna. Nenechte si ujít den, kdy hrad patří pouze dětem! Celým dnem vás provede hradní šašek BimBác. V Plzni si pro vás připravili akci s názvem Den dětí Doubravka 2013, tedy akci, která se uskuteční v sobotu v prostoru pěší zóny k ulici Na Dlouhých a nákupního střediska Centrum. Můžete se těšit na vystoupení dětských kroužků, soutěže o ceny pro děti a dospělé, papírový ohňostroj, dětské disco, malování na obličej a mnoho další zábavy.

Karlovarský kraj

Do Chebu vyrazte s dětmi do Krajinky, kde si pro vás připravili soutěže, vyprávění, pohádka pro malé i velké děti, 10-12 hodin. Neposlušná kůzlátka, pohádka v podání souboru Buchty a loutky, aj. V Karlových Varech si pro děti připravili bohatý program na celé odpoledne v OC Varyáda. Čeká na vás výstava vozů F1, malování barevným pískem a křídou, škola minizumby, motokáry a minibike, aj.

Ústecký kraj

V tomto kraji přijďte strávit dětský den do Krásného Dvora! Čekají na vás tradiční soutěže pro děti v nádherném prostředí krásnodvorského zámeckého parku, na nádvoří zámku si poté můžete poslechnout koncert dětského sboru s celou řadou dalších atrakcí pro děti a především budete moci během speciálních prohlídek shlédnout hranou pohádku v samotných zámeckých interiérech. ZOO Děčín si pro děti připravila průvodce s oslíkem a bohatou tombolu. Club Raj v Teplicích zve děti na Dětský den s tancovačkou, soutěžemi a mnoho zábavy. V zooparku Chomutov na vás čeká divadlo, taneční zábava, slavnostní křtiny, soutěže, workshop a mnoho dalšího.

Liberecký kraj

V rámci Ekofestivalu, který se koná tento víkend v Liberci, bude vyhrazen speciální program pro děti. Na děti čeká bohatý program her, dílniček a od 15.00 hodin vystoupení divadelního souboru Vivat Kompostela. Večer si pak můžete od 18.00 užít s koncertem kapely Musica Viva. V České Lípě v městském parku si ti mladší budou moci zaskákat na nafukovacím hradu nebo trampolíně, projet se na koních či čtyřkolkách. Kdo chce vybít trošku energie, nechť vyzkouší dětské sumo. Holčičky a mladé dámy jistě ocení malování na obličej. A rodiče mohou v několika stáncích využít nabízené občerstvení. Program pro děti si připravili i na lanovce v Harrachově. Na nádraží v Kořenově se uskuteční tradiční Den dětí na zubačce. Při této příležitosti vyrazí na jedinou ozubnicovou trať v České republice zvláštní vlaky, v Kořenově se opět otevře muzeum a akci doprovodí program pro děti.

Královéhradecký kraj

Přijďte na 1. kloboukářský happening časopisu KLOBOUK NA PAŘEZU ve spolupráci s O. S. Lodžie. KLOBOUKOVÉ DĚTSKÉ DNY V LODŽII 31. 5. - 1. 6. Již od pátku je pro děti připraven komponovaný program plný her, dílen, představení a hudby pro děti a jejich rodiče v rámci MDD. Na Trutnovsku doporučujeme akci v kempu DOLCE s Patem a Matem. Na děti zde čekají oblíbené živé postavičky, které pro ně připravili hry, zábavu, dobroty, úkoly, diskotéku, aj. Program máme připraven i za deštivého počasí v restauraci. Pokud byste rádi strávili dětský den na zámku, pak vyrazte do Hrádku u Nechanic, kde vás mj. naučí jak se dělá pravá čokoláda a předvedou vám módní přehlídku historických kostýmů.

Pardubický kraj

Kluci a děvčata, mámy a tátové, dědové a babičky! Odhoďte školní tašky a všechny své povinnosti a vyražte na pardubické závodiště! Čeká vás ohňostroj smíchu a dobré nálady, na který jen tak nezapomenete! Kdo vás přijede pobavit? áš oblíbený Michal Nesvadba, skupina Maxim Turbulenc, dívčí skupina Diamond Cats, Klaun Ferda s Tomem a Jerrym nebo Kačer Ronald. Nebude chybět ani známý kreslíř Jan Honza Lušovský a spousta dalších účinkujících i atrakcí.

Vody bude o víkendu dost

Vody bude o víkendu jistě dost

Kraj Vysočina

Stejně jako loni, ve spolupráci s Radiem Vysočina proběhne v sobotu v amfiteátru letního kina a okolí zábavná show pro všechny děti i dospělé. Bohatý program na dvou jevištích, známí hosté, pohádkový les, přehlídka kroužků DDM JI, soutěže, kouzlení. Občerstvení zajištěno. Přijďte se pobavit a prožít příjemné odpoledne. Město Světlá nad Sázavou prostřednictvím Komise pro místní Agendu 21 Rady města Světlá nad Sázavou a partnerů pořádá DEN DĚTÍ 1. 6. 2013 od 9 do 16 hodin v zámeckém parku. Čeká na vás Stezka Trčky z Lípy – okruh parkem s úkoly, malování na obličej, skákací hrad, aj. V Havlíčkově Brodě vyrazte oslavit Den dětí na Plovárenskou, kde si pro vás připravili vystoupení mažoretek, soutěže a doprovodný program, hodnotné ceny, aj.

Olomoucký kraj

V tomto kraji si nenechte ujít Den dětí v Priessnitzových lázních, který bude nejen plný dětských atrakcí, ale bude přítomna i ambasadorka lázní Gábina Partyšová nebo kapela Ready Kirken. Areál Obřího sudu v Javorníku si pro děti opět připravil den plný soutěží s velkou tombolou o krásné ceny. Přijďte prožít den na téma TAJEMSTVÍ JAVORNICKÉHO LESA, kdy se každé dítě promění na agenta, který bude pátrat okolím, aby nakonec ono tajemství rozluštil. Na hradě Bouzov si pro děti přichystali zábavný den, který mohou strávit buď v hradním parku plněním her a soutěží s postavičkami z večerníčků nebo v hradě na prohlídce s Ohnivcem. Známé postavy z večerníčků jako např. Včelí medvídci, Mach a Šebestová, Pat a Mat, Maková panenka a Emanuel a další pomohou dětem s různými hrami a soutěžemi, které pro vás přichystají při pěkném počasí v hradním parku nebo při deštivém počasí v prostorách tzv. "remizi" na I. hradním nádvoří. Na hradě Helfštýn v Týně nad Bečvou si pro děti také připravili bohatý program: Svými divadelními představeními Vás bude bavit olomoucké Divadlo Tramtarie, doprovodný program zajistí divadelní a výtvarné Studio Bez kliky. Principál skupiny Roman Prokeš přiveze spoustu soutěží a dílen. Rodiče si se svými ratolestmi můžou vyzkoušet tisk na historickém lisu, pokochat se loutkovým divadlem nebo se povozit na ručně vyřezávaném kolotoči.

Jihomoravský kraj

V Brně si nenechte si ujít zábavné odpoledne na čerstvém vzduchu uprostřed parku s divadýlky, písničkami, pohádkovými knížkami a výtvarnými dílničkami pro celou rodinu. Místní zoologická zahrada zve na zábavnou stezku, na které budou děti plnit jednoduché úkoly (stavění komínu, házení kroužků, skákání přes švihadlo, malování na zem…) a po jejím zdolání dostanou diplom a odměnu. K této soutěži potřebují děti hrací kartu, kterou dostanou na prvním stanovišti u tygra. Velký dětský den na Horním náměstí ve Znojmě nabídne bohatý program. Děti ve Znojmě slaví svůj svátek parádní jízdou nesoucí se ve znamení her, koncertů, tancování, dobrot a atrakcí. Neandrtálci jsou tu zas a zvou vás do Sloupsko-šošůvských jeskyní, které se již potřetí přesunou do hlubokého pravěku, kdy divokou přírodu Moravského krasu brázdila pravěká zvířata a obávaným lovcem byl člověk neandrtálský. Využijte proto této mimořádné možnosti a oslavte s dětmi jejich velký den u nás v jeskyních.

Pro děti je připraveno mnoho akčních akcí

Pro děti je připraveno mnoho akčních akcí

Zlínský kraj

Užijte si s námi první červnový den ve venkovních prostorách hotelu Vega, který nabízí atraktivní prostředí s krásným výhledem na nedalekou Luhačovickou přehradu. Těšit se můžete na sportovní aktivity všeho druhu, hry, soutěže – prostě na hromadu legrace a zábavy, která nezklame žádné dítě ani dospělého. Ve Zlíně si připravili program pro děti i dospělé. Pro děti je připraven výtvarný koutek Rádia Junior. Budou si moct vyrobit placku, vybarvit obrázek a budeme rozdávat balónky i jiné hezké ceny. Pro dospělé jsou připraveny vystoupení Lenky Dusilové, Tata Bojs či Vladimira 518. Ve vizovickém zámku na prohlídkové trase B bude otevřen okruh plný úkolů a hříček. Děti bude zámkem provázet pohádkový příběh. V zahradě budou během celého odpoledne připraveny různé atrakce; děti si budou moci vyzkoušet brnění, zbraně, a také různé hry a žonglování. Ve 20 hodin vás čeká další šermířské vystoupení a po té se společně všichni vydáme s lampióny do zámecké zahrady, kde bude čekat poslední překvapení. V neděli od 13 hodin jsou zváni rodiče s dětmi na velkou oslavu, na Den dětí s Annou do Panské zahrady do Vsetína. Vsetínský park doslova ožije pódiovými prezentacemi zájmových kroužků, klubů, uměleckých škol, profesionálních aerobních klubů a dalších. V průběhu celého odpoledne budou v parku připravené aktivity nejen v námořnickém stylu. Hasičské vozy, větroň, tatra, trampolína, malý kolotoč, koně, historický šerm, zbojnická búda jsou určené dětem i rodičům, kteří mají možnost aspoň na chvíli být opět dětmi.

Moravskoslezský kraj

Na Náměstí ČSA v Českém Těšíně si pro děti připravili vystoupení dívčí skupiny 5 Angels, Hopsalín, skákací nafukovací matrace, kolotoče, aj. V Ostravě vyrazte na vyhlídkovou věž Nové radnice: Starší děti si vyzvednou plánek, který je provede historickým centrem města. Ty mladší se odeberou na stanoviště na Prokešově náměstí, kde na ně budou čekat nejrůznější úkoly. Po jejich splnění si děti vyjedou na Vyhlídkovou věž, kde pro ně bude kromě zasloužené odměny připravena také tvůrčí dílna, kde si mohou vyrobit drobné dárky či suvenýry. Rádio Kiss Morava a Schafer school vás zvou na akci plnou bohatého programu v areálu Restaurace Golf ve Frýdku - Místku od 11:00 do 20:00. V rámci programu vystoupí Ben Cristovao, klaun Hopsalín, Funky beat a další. Pro děti budou připraveny soutěže a spousta zábavy.

Nejzajímavější akce na Den dětí 2013 v Praze

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete