Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na 2. adventní víkend

Fotogalerie k článku

Praha

Všichni milovníci umění jsou zváni na výstavu Tomáše Jetely X–Hyde Star Anciet Rhymes, která začíná 29.11.23 a vychází z dlouhodobého horizontu myšlenkových procesů, jež se zabývají rozdvojeností či spíše rozvětveností lidské mysli. Výstava potrvá do 30.12.23. Vstup je zdarma.

 

Středočeský kraj

Jste srdečně zváni na Vánoční vystoupení Jarošovců a JarošáčkuMělníku již tuto neděli. Přijďte se s námi příjemně naladit!.

 

Vysočina  

Do Třebíče tuto sobotu zavítá pohádkový muzikál pro děti s písněmi Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře o tom, že dělání všechny smutky zahání. Diváci tak mají možnost přenést se do bláznivého pohádkového světa, poslechnout si (a třeba i s herci společně zazpívat) známé písničky a sledovat příběh smutné princezny Lenky a trochu bezradného pana krále, který si neumí poradit s kralováním ani s drakem.

 

Jihočeský kraj

Užijte si s rodinou adventní dny na zámku Jindřichův Hradec. Program obou dnů nabídne řadu uměleckých představení. Zámecký Rondel se stane plesovým sálem a své umění v něm předvede taneční skupiny Ballare. Na nádvoří, v Královském sále gotického paláce i v kapli sv. Ducha se odehrají drobná divadelní představení. Očekáváme dokonce i návštěvu hradního pána Jindřicha IV. z Hradce a jeho družiny. Prostor kaple rozezní v sobotu vystoupení Chrámového sboru Adama Michny a na neděli je v kapli naplánována tradiční ekumenická bohoslužba za účasti duchovních tří křesťanských církví. 

 

Plzeňský kraj

sobotu se můžete přijít podívat na hrad Rabí a zažít netradiční vánoční prohlídku. Zpříjemněte si předvánoční čas a navštivte podvečerní prohlídky s neopakovatelnou atmosférou zimního hradu. Dozvíte se více o tom, jak dobu adventu a Vánoc trávili naši předci a poodhalíte také něco ze symboliky tohoto období. Během večera se můžete ohřát u jednoho z velkých ohňů na nádvoří a ochutnat svařené víno či čaj. 

 

Karlovarský kraj   

Zastavte se na svařáku na vánočních trzích v Karlových Varech. Trhy nabídnou adventní sortiment, například vánoční ozdoby, řemeslné výrobky, nebo občerstvení.

 

Ústecký kraj

Ústí nad Labem se tuto sobotu uskuteční vánoční koncert Chorea Pueri Ustensis 2023. Přijďte si užít vánoční atmosféru v Císařském sále, odpočinout od každodenního shonu a společně zazpívat koledy. Pořádá Dětský sbor Chorea Pueri Ustensis, z. s.

 

Liberecký kraj

V rámci Libereckého vánočního adventu se můžete tuto sobotu těšit například na Advent s Jizerou – liberecký folklorní soubor zazpívá u punče či svařáku nebo na Karibskou party se Salza Maja Liberec a kubánským tanečníkem Pablem Repiladem. V neděli vás čeká pohádka pro děti či adventní dílničky.

 

Královéhradecký kraj

Stavte se o víkendu na vánočních trzíchHradci Králové, kde si můžete poslechnout třeba šanzón pro děti v netradičním nástrojovém obsazení či křesťanskou mládežnickou kapelu žánru worship. V neděli vystoupí MAXÍCI a Michal Horák.

 

Pardubický kraj

Nepropásněte tuto neděli FlermaketPardubicích. Vánoční dárky? U nás lehce - tisíce originálů od rukodělců a řemeslníků převážně z portálu Fler.cz, dílničky, občerstvení. Přes 70 rukodělných umělců bude mít pro vás originální výrobky tvořené s láskou! Originály s láskou tvořené. Nakupování přímo od výrobců nebylo nikdy lehčí.

 

Jihomoravský kraj

Pokud jste nadšenými objevovateli, pak navštivte festival vědy Pop scienceBrně! V sobotu 9. prosince se zábavní vědecký park VIDA! promění v jedno velké jeviště a uvítá performery z českých i zahraničních science center. Unikátní festival POP SCIENCE představí vědecká témata prostřednictvím science show, se kterými tým VIDA! science centra opakovaně boduje i na mezinárodní scéně. Zažijte, jaké různorodé možnosti science show nabízí, zapojte se aktivně do děje a podílejte se na jednotlivých pokusech.

 

Zlínský kraj

Ve Valašském muzeu v přírodě se tento víkend uskuteční vánoční jarmark. Nabídka dárků z dílen lidových výrobců, koledování, obchůzky lucek a čertů, oživené expozice ve Valašské dědině. Užijte si Valašskou dědinu s atmosférou lidových Vánoc.

 

Olomoucký kraj

Přijďte nasát vánoční atmosféru na zámek Čechy pod Kosířem. Čekají vás například hrané kostýmované prohlídky zámku s vánoční tematikou, dílničky na Hanácké ambasádě nebo minivýstava betlémů.

 

Moravskoslezský kraj

Navštivte desátý ročník tradičního adventního setkání řezbářů - betlemářů ze severovýchodní Moravy a těšínského Slezska. Expozice muzea v Příboru oživí tento den 11 řezbářů, předvádějících své umění při výrobě betlémů. V rámci setkání bude možné zakoupit některé jejich výrobky.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete