Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na 3. adventní víkend 12.-13. prosince

Třetí adventní víkend bude plný adventních a vůbec vánočně laděných akcí. Pojďte se i Vy svátečně naladit na některou z akcí ve Vašem kraji.

Třetí adventní víkend bude plný adventních a vůbec vánočně laděných akcí. Pojďte se i Vy svátečně naladit na některou z akcí ve Vašem kraji.

Praha

V sobotu se představí nejznámější balet světa Labutí jezero v podání klasické ruské baletní školy, souboru Royal Russian Ballet v Kongresovém centru Praha. V Kongresovém centru v neděli vystoupí také Čínský národní cirkus. V Malé sportovní hale na Praze 7 vystoupí kapela Visací zámek a koncertem oslaví již 33 let svého koncertování.

Národní zemědělské muzeum připravilo akci zvanou Advent v muzeu, kde Vás čeká výstavu betlémů, adventních věnců, ukázka vánočních zvyků, tradic, starých řemesel, i práce betlemářů a mnoho dalšího. 

Středočeský kraj

Vydejte se historickým vlakem na tradiční Knížecí Advent na hrad Křivoklát. Vlak vyjíždí v sobotu ze Smíchovského nádraží. Advent si můžete užít také na zámku Žleby, kde jsou připravené speciální prohlídky adventně vyzdobeného zámku. A nebo si užijte Advent na zámku Konopiště, kde je na neděli připraven bohatý program. Památník Karla Čapka ve Staré Huti zve na sobotní Posezení u kamen, kde Vás čekají dvě hudební vystoupení a malý vánoční trh.

Ve Zruči nad Sázavou, resp. v místním kostele zazní v sobotu vánoční koncert. Vstup na akci je zdarma. Adventní koncert je pro Vás připraven i v kostele Nejsvětější Trojice na Dobříši.

Královéhradecký kraj

Od pátku do neděle můžete navštívit vánoční prohlídky zámku Nové Město nad Metují. V Hradci Králové Vás v sobotu čeká zážitková běžecká akce zvaná Christmas Night Run.

Pardubický kraj

Na zámku Slatiňany můžete dokoupit vánoční dárky na zámeckém vánočním jarmarku.Čínský národní cirkus vystoupí v sobotu v Pardubicích s artistickým programem Chinatown.

Ústecký kraj

V sobotu se můžete těšit na Advent na zámku Nový Hrad u Jimlína. Muzeum města Ústí nad Labem zve na sobotní akci zvanou Tvořivé Ústí aneb umělecký jarmark v muzeu. Zámecké interiéry a Vánoce Vám představí oživené prohlídky zámku Ploskovice. Program probíhá od soboty do neděle. Advent s Medvídkem se letos poprvé uskuteční na zámku Benešov nad Ploučnicí, a to v sobotu.

Liberecký kraj

V Semilech můžete navštívit vánoční koncert Janka Ledeckého v rámci jeho adventního turné po České republice. Vánoční odpoledne s dílničkami i pohádkou v Severočeském muzeu v Liberci je určené především pro rodiče s dětmi. 

Jihočeský kraj

Od pátku do neděle to budou adventní řemeslné trhy, které nabídnou různé originální výrobky v Písku. Staročeský vánoční trh bude připraven také v Táboře, a to v sobotu.

Plzeňský kraj

Zámek Hradiště se v sobotu otevře adventním trhům. Poslechnout si vánoční koncert dětských pěveckých sborů můžete v Klatovech tuto neděli.

Karlovarský kraj

V areálu Novaco na Božím Daru zahájí zimní sezónu již tuto sobotu. Adventní odpoledne bude připraveno na hradě Seeberg - Poustka v sobotu. V Sokolově můžete zavítat na poetický večer nazvaný Verše s vůní kávy do Městského domu kultury. Zde bude připraven také nedělní adventní program.

Kraj Vysočina

Oba víkendové dny můžete navštívit Vánoce na zámku Jaroměřice nad Rokytou. Budou připraveny řemeslné trhy, kulturní program i výstava.

Jihomoravský kraj

 Pohádkový hrad Pernštejn obestře od soboty do neděle vánoční atmosféra v rámci Vánoc na hradě. Vánoční nálada Vás čeká i na zámku Bítov, kde budou svátečně vyzdobené sály a po zámku Vás provedou kostýmovaní průvodci. V sobotu proběhne v Brně Foodfestival s ochutnávkou zdravých produktů od Nominalu. BVV Brno navštíví v neděli soubor Royal Russian Ballet s vystoupením Labutí jezero.

Olomoucký kraj

Muzeum Zábřeh zve na Předvánoční muzeum, kde si rodiče s dětmi budou moci vyrobit vánoční svíčky a dekorace. Ve Velkých Losinách zažijete v sobotu zumba párty, která se koná v Areálu zdraví Velké Losiny. Zámek Plumlov zve na Putování Adventem.

Zlínský kraj

Skanzen v Rožnově pod Radhoštěm připravil pro své návštěvníky na sobotu Vánoční jarmark plný řemesel a folkloru. A pokud jste dosud nestihli nikde rozsvícení vánočního stromu, pak se můžete vydat do Zoo Lešná v neděli.

Moravskoslezský kraj

V Českém Těšíně vystoupí v sobotu skupina Čechomor v rámci svého turné. Navštívit můžete také vánočně vyzdobený zámek Bruntál nebo se zúčastnit strojení stromečků v Zoo Ostrava.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete