Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na 3. adventní víkend

Fotogalerie k článku

Praha

Tuto neděli filmová filharmonie uvede koncert filmové hudby Vánoce. Koncert plný krásných melodií z filmů Anděl Páně, Sám doma, Polární expres, Gremlins nebo Láska nebeská a mnoha dalších přijde vhod vánočním nadšencům, ale i těm, kteří budou toužit po úniku z vánočního shonu. Přesně týden před Štědrým dnem se Rudolfinum rozezní díky velkému symfonickému orchestru, pěveckým sborům i sólistům.

 

Středočeský kraj

Pokud milujete komiksy, tak si nenechte ujít Mělnický komiksfest, pořádaný Městskou knihovnou Mělník, který zaplní v polovině prosince všechny pobočky Mělnického kulturního centra.

 

Vysočina  

Třebíči se tuto neděli uskuteční tradiční vánoční koncert Cordial string quartetu. Na tradičním adventním koncertě se představí hráči CSQ, kteří tvoří jádro orchestru Virtuosi Trebicenses - Jakub Lojda, Vít Coufal, Petr Stupka a Ivana Šumpelová. V koncertním programu uvedou dílo Antonína Dvořáka Bagately, Církevní sonáty Wolfganga Amadea Mozarta a Sonátu Georga Fridricha Handla.

 

Jihočeský kraj

Užijte si adventní neděli na zámku v Českém Krumlově. Zazpívat si koledy pod širým nebem, bavit se v průvodu andělů, popíjet punč na nejkrásnějším náměstí… To vše zahaleno do sváteční atmosféry. Advent a Vánoce mají v Českém Krumlově svůj nezaměnitelný půvab.

 

Plzeňský kraj

V rámci programu plzeňské zoo je pro vás na tuto sobotu přichystán Živý betlém na statku Lüftnerka. Letos ho opět připravují žáci základní školy Ludvíka Očenáška v Dolní Bělé. Už při premiéře sklidili velký potlesk. Začátek v 15 hod. Dřevěný betlém ve stáji bude k vidění do Tří králů.

 

Karlovarský kraj   

Sklárna Moser v Karlových Varech všechny srdečně zve do svého muzea. Hosté se mohou těšit na jedinečnou vánoční atmosféru (vánoční menu v Café Moser, dřevěný betlém, vánoční náměstíčko Ludwiga Mosera).

 

Ústecký kraj

Zastavte se v Litoměřicích a navštivte vánoční trhy. Těšit se můžete na kouzelnou vánoční dekoraci, nazdobené slavnostní vstupní brány, dřevěné stánky i světelné dekorace. K výtečnému tradičnímu svařáku přijdou k chuti také například pečené kaštany, pražené mandle, trdelník či vánoční punč. Návštěvníci si budou moci dokoupit drobné dárky pod stromeček i oblíbené skleněné ozdoby.

 

Liberecký kraj

Tento víkend se můžete těšit v rámci Libereckého adventu například na improvizované divadlo Krtek pro děti i dospělé, adventní dílničky, muzikálové písně z prken Šaldova divadla, oživlý betlém nebo koncert pro seniory v podání Věry Poláchové.

 

Královéhradecký kraj

Přijeďte ochutnat adventní svařákPeci pod Sněžkou. Přijďte ochutnat a ohodnotit vánoční svařáky a zjistit, který je ten nejlepší. Na stáncích budou i řemeslné lokální produkty značky Krkonoše originální produkt a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

 

Pardubický kraj

Přijďte se podívat na vánoční trhy s vůní perníku do Pardubic. V sobotu se můžete podívat na MŠ Doubek - vánoční písně a básničky nebo Patrika Stoupa s kapelou. A v neděli vystoupí například kapela Triphonix nebo Mardiho vánoční set.

 

Jihomoravský kraj

Do Brna o víkendu zamíří ARTtrh Alfapassage, trh zaměřený na řemesla, umění, módu, šperky, komponenty, minerály apod. V přízemí pasáže vystavují autoři a galerie pasáže je vyhrazena pro prodejce umění, řemesel i z druhé ruky. Na tomto místě již bezmála deset let probíhají oblíbené pravidelné bleší trhy a jsou navštěvovány i lidmi zdaleka. Nyní vytváříme novou tradici, tradici ARTTRHu, které budou směřovány obsahem pouze na prodej zboží nesoucího ducha umění, šikovnosti a krásy.

 

Zlínský kraj

Nalaďte se na zimní a vánoční atmosféru krásnými obrázky akademické malířky Aleny Ladové, jejíž výstava je na Moravě k vidění vůbec poprvé a to v galerii města Zlín! Výstava představuje průřez tvorbou dcery Josefa Lady. Obrazy na výstavu propůjčila rodina Ladova. 

 

Olomoucký kraj

Letošní olomoucké vánoční trhy tradičně nabídnou mnoho vyhledávaných stánků s vánočním zbožím a punčem. Každý den se pak můžete těšit na bohatý program pro malé i velké návštěvníky. O víkendu se těšte například na Gastro rejdění s portálem rej.cz, řemeslné Vánoce nebo Zpívánky strýčka Líčka.

 

Moravskoslezský kraj

sobotu se můžete přijít podívat na vánoční trhy, co se hledají do Ostravy. Ochutnejte vánoční svařáky a punče, nebo si zkuste lití olova.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

19.05.2024 - 19.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 19. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 18. květen

Dnes má svátek Nataša

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete