Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na prodloužený víkend 17.–19. listopadu 2017

Prodloužený podzimní víkend otevře brány divadel po celé republice a představí je na Noci divadel netradičním programem. Vybírat můžete ale i z jiných akcí.

Prodloužený podzimní víkend otevře brány divadel po celé republice a představí je na Noci divadel netradičním programem. Vybírat můžete ale i z jiných akcí.

Praha

Tuto sobotu se koná již popáté Noc divadel, akce kde divadla z celé republiky ožijí nevšedním programem. Během odpoledních a večerních hodin pak připraví přes 500 představení, nočních prohlídek, divadelních dílen a performancí. To vše zdarma nebo za symbolické vstupné. 

Noc divadel

V Nové budově Národního muzea je na sobotu připravena další komentovaná prohlídka expozice Archa Noemova. Tentokrát s názvem Zvířata nad propastí.

V Roxy se bude odehrávat mimořádný víkend. Oba dny se zde představí drumbassový král Andy C, který si na obě dvě noci připravil delší set a zahraniční hosty.

Středočeský kraj

Noc divadel zavítá ve Středočeském kraji také do Poděbrad, PříbramMladé Boleslavi a dalších měst. Nenechte si ujít možnost navštívit divadla ve vašem městě a užít si jejich nevšední program.

Od pátku do neděle můžete navštívit nejstarší jazzový festival ve střední Evropě, Slánské jazzové dny, na němž se představuje domácí i zahraniční jazzová špička.

Plzeňský kraj

Noc divadel se koná také v Plzni. a pokud se vydáte do nedalekých Rokycan, pak si můžete přijít prohlédnout veterány zahraničních válek na Dni veteránů, který se koná v neděli na Masarykově náměstí.

Karlovarský kraj

Na hradě Seeberg si v sobotu můžete přijít vychutnat komorní koncert k zakončení sezony. Na programu jsou tři smyčcové kvarteta. A samozřejmě zveme i na noc kostelů, která se koná v Karlových Varech a v Chebu.

Ústecký kraj

V sobotu v Roudnici nad Labem můžete nakoupit vánoční dárečky na sobotním předvánočním jarmarku v Café bar GIRAFFE. V nákupním centru Galerie Teplice se v sobotu již počtvrté koná Slet andělů, tedy divadlo Petra Stolaře se světelnými efekty a hlavně poutavý zimní příběh v podání Divadla v pytli.

Liberecký kraj

Princezna a svatý Martin se v sobotu potkají v pohádce na zámku Horní Libchava. Součástí budou také prohlídky, dětská dílna, svatomartinské soutěže a turnaj společenské hry Král Ozo. Zveme vás také na pohádkové prohlídky zámku Sychrov, které můžete navštívit od pátku do soboty. Tentokrát se můžete těšit na pohádku O Arvenské princezně.

Noc divadel se koná v Liberci a v Železném Brodě.

Pardubický kraj

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve všechny své příznivce na mimořádné prohlídky areálu v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech, které se uskuteční od pátku do neděle. V rámci Svátečního dne se starokladrubáky vás čekají prohlídky expozic kočárů, ale i stájí a dozvíte se ty nejzajímavější informace o chovu, historii i o využití starokladrubských koní.

Kladrubech

A možná si nenecháte ujít Vesmírnou tour zpěváka Sebastiana, který se v sobotu představí v Pardubicích. Do Noci divadel se v kraji zapojily přímo Pardubice.

Kraj Vysočina

Předvánoční skláření v Tasicích je akce, kterou si nenechte rozhodně ujít. V prostorách místní sklárny program pro veřejnost. Jeho součástí bude foukání a hutní tvarování skla za účasti sklářského mistra a výtvarníka Zdeňka Kunce, možnost výroby vlastního skleněného výrobku, ukázky broušení skla, malování skla a další dílničky pro děti a dospělé.

Předvánoční skláření

Výjimečné prohlídky, workshopy a představení se v rámci Noci divadel uskuteční v Jihlavě.

Zlínský kraj

3. ročník Zlínských slavností vína se uskuteční tuto sobotu v Malenovicích. Těšit se můžete na zajímavá vinařství, ale i farmářské pochutiny a doprovodný program. Noci divadel se zúčastní divadla ve Zlíně a Uherském Hradišti

Ve Valašském Meziříčí se koná Valašský krajkářský a řemeslný trh, kde bude k vidění řada výrobků lidové tvorby, materiál a pomůcky. Vše si bude možné také zakoupit.

Jihomoravský kraj

Chcete na vlastní oči vidět císaře Napoleona? Pak si najděte v sobotu čas a přijeďte se podívat do Brna. Tam si totiž připomenou den, kdy císař přijel do města a připravoval se tam na bitvu u Slavkova. Při této akci projede městem průvod a skončí v areálu Biskupského dvora. Součástí bude videomapping, historické divadlo a modlitba za oběti válek v katedrále sv. Petra a Pavla.

Napoleona

Moravskoslezský kraj

Ani v Moravskoslezském kraji nezůstanou divadla mimo Noc divadel a zapojí se do ní ta ve Frenštátu pod Radhoštěm, v Ostravě i v Opavě. Festival kutilství pro celou rodinu, Bastlfest, určitě nadchne všechny nadšence, kteří rádi něco vyrábějí, vylepšují a konstruují. Můžete ho navštívit od čtvrtka do soboty ve VIDA! science centru v Brně.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete