Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na strašidelný víkend 1. – 3- listopadu 2013: Halloween, Dušičky a jiné strašení

První listopadový víkend bude ve znamení oslav Halloweenu a dušiček. Těšte se na víkend plný strašidel, halloweenských párty, projít si můžete strašidelnými lampiónovými průvody, nebo plnit úkoly na stezkách za noci plné duchů.

Fotogalerie k článku

První listopadový víkend bude ve znamení oslav Halloweenu a dušiček. Těšte se na víkend plný strašidel, halloweenských párty, projít si můžete strašidelnými lampiónovými průvody, nebo plnit úkoly na stezkách za noci plné duchů.

Halloween

 

Praha

V pátek se můžete zúčastnit Průvodu strašidel Prahou, sraz je v 18 hodin u Prašné brány. Každý rok v předvečer dušiček vystoupí ze stínů desítky strašidel a projdou Prahou ve velkém průvodu v čele s geniem loci Pragensis za vykřikování hesel a vyprávění pověstí. V sobotu si zase můžete vyzkoušet plavbu zešeřelou Čertovkou plnou strašidel a jejich pověstí. To vše na palubě lodi, kde vás čeká strašidelný průvodce, po hladině Čertovky za strašidly, která se v tento jediný večer stáhnou k této tajuplné strouze z celé Prahy. V neděli se s dětmi vypravte za pokladem na Staroměstskou radnici, kde se můžete těšit na prohlídku apoštolů zblízka a na vyprávění o zasedání městské rady za časů pana krále. Budete si moci prohlédnout staré síně, a nebo sestoupíte do hlubokého podzemí radnice. V neděli od tří hodin si nenechte ujít tradiční knižní bazar v Bio Oko.

Další akce v kraji - zde

Středočeský kraj

V sobotu a neděli se na loučeňském zámku budou konat Svatohubertské slavnosti. Tento velký svátek sv. Huberta, patrona všech lovců bude nabitý sokolnickými ukázkami a ukázkami výcviku loveckých psů, zakončený velkolepou Svatohubertskou mší s lesními rohy. V Muzeu Českého krasu v Berouně se v pátek bude konat oslava Halloweenu. Na dopoledne je připraven program pro děti a odpoledne se pobaví o rodiče. Na děti tam budou čekat strašidla a havěť všeho druhu, čarodějné nápoje, pochoutky, mlsy, soutěže a spoustu dalších překvapení.

Další akce v kraji - zde

Jihočeský kraj

V pátek se vydejte na Halloweenskou stezku odvahy do Českého Krumlova, budete plnit stašidelné úkoly v noci plné duchů. Sraz je v půl sedmé před branou do zámecké zahrady. Velké oslavy Halloweenu se můžete zúčastnit o tomto víkendu v Třeboni. Akce se bude konat na Louce u Zlaté stoky a v objektu Vinotéky Radka, kde je zajištěn dvoudenní bohatý program, nejen pro děti. Sobotní průvod masek začíná na náměstí. Dále je připravena výstava dýní a dalších zahrádkářských produktů, vyřezávání dýní, táborák a mnoho dalšího.

Další akce v kraji - zde

Plzeňský kraj

Občanské sdružení STŘEMCHA z Bílé Třemešné srdečně zve všechny, co se rádi bojí, na Halloween lampionový průvod, který se bude konat tento pátek. Začátek v parku u dětského hřiště v Bílé Třemešné, konec s vypouštěním lampionků štěstí u Restaurace u Šmídů. V sobotu si nenechte ujít tradiční oživené noční prohlídky kláštera a přilehlého kostela sv. Maří Magdaleny a sv. Alžběty v Tachově. Pouze za svitu svící přijměte pozvání do kláštera a kostela k poslechu moudrého slova a krásné hudby, setkání s mnichy františkány i bývalými obyvateli a návštěvníky města Tachova.

Další akce v kraji - zde

Karlovarský kraj

V sobotu vyrazte s dětmi na hrad Loket, kde se bude konat rej strašidel. Na tomto dětském karnevalu si mohou děti užít strašidelné klání a přehlídku strašidel a divoké tance. V sobotu večer vystoupí v Lidovém domě v Karlových Varech legenda české rockové scény Aleš Brichta, autor mnoha úspěšných písní.

Další akce v kraji - zde

Ústecký kraj

Akce Na zámku straší spojená s tradičními farmářskými trhy se bude konat v pátek na zámku v Benešově nad Ploučnicí. Při této příležitosti máte jedinečnou šanci prohlédnout si jinak nepřístupná sklepení. Těšit se můžete také na čarodějnice a jejich kouzelné amulety, výklady z karet a mnoho jiného. V sobotu si přijďte projít strašidelnou stezku do ZOO v Ústí nad Labem. Dále si můžete vydlabat vlastního dýňového bubáka, zaskotačit si s animačním teamem DanceMission, nebo se výtvarně vyřádit ve Strašidílně.

Další akce v kraji - zde

Liberecký kraj

V pátek se přijďte bát do liberecké zoologické zahrady. Areál zoo bude dýňově vyzdoben, chybět nebudou strašidla, tajemné zvuky a další zajímavosti. Čeká na vás strašidelná večerní prohlídka v maskách (aneb možná přijde i Rumburak!) spojená s lampiónovým průvodem. V Semilech si připravili strašidelnou akci také pro dospělé, v sobotu tam můžete navštívit Rockový Halloween. Těšit se můžete na Miloše Dodo Doležala nebo na Vildu Čoka a kapelu Bypass.

Další akce v kraji - zde

Královéhradecký kraj

V sobotu se na zřícenině hradu Vízmburk uskuteční Den otevřených dveří. V 15 hodin slavnostně otevřeme hradní bránu a návštěvníky pozveme ke zhlédnutí výsledku první etapy rekonstrukce. Hradní brána bude otevřena do 16 hodin. V Kolárově divadle v Polici nad Metují můžete v neděli shlédnout divadelní představení Racci, které pro vás připravilo Divadlo v pohybu působící pod pražskou Laternou Magikou.

Další akce v kraji - zde

Pardubický kraj

V sobotu přes den si v Chrudimi nenechte ujít ukončení Muzea barokních soch se speciálním dušičkovým programem. Čeká na vás volná prohlídka expozice s pracovními listy a výroba podzimních lucerniček. Chybět nebude ani ochutnávka dušičkového pečiva. Večer pak můžete vyrazit do sportovní haly v Chrudimi, kde vystoupí kapela Tři sestry spolu s kapelou Wohnout. Místo fotbalových branek velké podium, místo řehtaček v rukou návštěvníků kelímky s pivem a výsledek již dopředu jasný – pořádná porce zábavy.

Další akce v kraji - zde

Kraj Vysočina

V pátek si nenechte ujít Autorské čtení při svíčkách v Národním domě v Telči. Hlavním hostem autorského čtení bude spisovatel a scénárista Michal Dlouhý, který napsal scénáře k populárnímu seriálu Četnické humoresky. Dalšími hosty budou regionální autoři.

Další akce v kraji - zde

Olomoucký kraj

V sobotu se vypravte do olomoucké zoologické zahrady na Večer duchů. Přijďte se bát do ZOO! Lampionový průvod s průvodcem projde celým areálem zoologické zahrady. Barevný podzim a vůně tlejícího listí, zářící světélka v tmavém lese budiž Vašimi společníky!

Další akce v kraji - zde

Jihomoravský kraj

V sobotu se vypravte do Moravské Nové vsi na ochutnávku vín. Podzimní otevřené sklepy v Moravské Nové Vsi pod názvem "Mladá vína" dávají tušit, že pro Vás budou připravena k premiérové ochutnávce především nová vína z ročníku 2013. V sobotu a v neděli uvede Městské divadlo Brno v rámci cyklu Cabaret jako Brno kabaretní představení, která budou aktuálně reagovat na současné společenské, kulturní i sportovní dění kolem nás. První uvedení bude věnováno dovoleným, zážitkům a návratům z nich, a to v díle "Doma je doma"; ve druhé polovině představení s námi budete putovat "Za moravskými vinaři" – budeme se věnovat výletům na vinobraní, do sklípků a také těžkým návratům domů.

Další akce v kraji - zde

Zlínský kraj

V pátek se v Bezručově v Kroměříži uskuteční Bludičková noc. Připravte si své "bludičky" pro pohádkové putování tmavým Bezručovým parkem. V sobotu se v Bystřici pod Hostýnem bude konat Dušičkový pochod s Napoleonskými vojáky. Letos pochod vychází z Dřevohostic směrem do Bystřice pod Hostýnem. Na starém hřbitově v Zahájeném u památníku zemřelých vojáku se uskuteční pietní akt.

Další akce v kraji - zde

Moravskoslezský kraj

V pátek se v Novém Jičíně bude konat halloweenská párty Magická noc Samhain. Noc bude plná strašidelné zábavy a svítících dýní, připraveny jsou soutěže, voňavé dýňové dobrůtky, taneční rej v maskách a noční vycházka za strašidly. V pátek večer se v ostravském Domě kultury Akord uskuteční večer nejen s rockovými muzikály. Uslyšíte písně z předních českých a světových rockových muzikálů jako Jesus Christ Superstar, Johanka z Arku, Kdyby tisíc klarinetů a další. Zpívají umělci z Kapky medu pro Verunku: Kamil Střihavka, Bára Basiková, Petr Kutheil, Jiří Zonyga, Martina Pártlová, Kristýna Leichtová, Míša Nosková a mnoho dalších, to vše s Little bandem Felixe Slováčka jr.

Další akce v kraji - zde

Adventní plavby na Vltavě

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete