Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 1. – 2. dubna

Fotogalerie k článku

Praha 

Máte rádi kočky? V tom případě si nenechte ujít Mezinárodní propagační výstavu Kočky Praha 2023, která proběhne tento víkend. Propagační výstava koček je určena pro všechny milovníky koček, kteří si chtějí kočky nejen prohlédnout, ale i pohladit. Pro děti bude tradičně připraveno mnoho zábavy, soutěží a radosti s kočičí tématikou. Pro širokou veřejnost pak útulková expozice, vzdělávací přednášky, ukázky výcviku koček a mnoho dalšího!

 

Středočeský kraj

Jste srdečně zváni na Velikonoční jarmarkPrůhonicích, který proběhne tuto sobotu. Přijďte nasát jarní atmosféru a dorazte na velikonoční jarmark na Květnovém náměstí v Průhonicích. Těšit se můžete na pestrou nabídku delikates, nápojů, originálních řemeslných produktů či zboží s velikonoční tématikou. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny tvořivé dílničky a dobové atrakce. Vstupné zdarma.

 

Vysočina 

Příjemný sobotní večer můžete strávit v Panské restauraci Telč se Sturnband 2023. Přichystali jsme si pro vás další hudební večer přímo v naší restauraci. Tentokrát se můžete těšit na místní kapelu Strunaband.

 

Jihočeský kraj

Přijeďte se podívat na tradiční výlov Dolního rybníka v Modleticích ve dnech 30.3 až 2.4.2023. Volný je ještě Velký apartmán (2 ložnice pro 9 osob) a Malý apartmán (2 ložnice pro 7 osob). Čerstvou a zdravou rybu si bude moci donést-zakoupit z výlovu každý, kdo v sobotu 1.4.2023 zavítá na hráz Dolní rybníka v Modleticích.

 

Plzeňský kraj

Přijeďte se podívat na otevření plaské části Cisterciácké cesty v Plasích. V sobotu v 10:00 hodin bude slavnostně odhalen milník Cisterciácké cesty v areálu Plaského kláštera (v prostoru mezi konventem a mostem) za přítomnosti zahraničních i českých partnerů z projektu. V 10:30 proběhne komentované putování po Staré cestě z Plas do Mariánské Týnice (9,6km); Oživlá prohlídka v Mariánské Týnici.

 

Karlovarský kraj

neděli se na Státním zámku Kynžvart koná předvelikonoční jarmark. Přijďte nasát jarní atmosféru a dorazte na velikonoční jarmark na zámku Kynžvart. Těšit se můžete na pestrou nabídku delikates, nápojů, originálních řemeslných produktů či zboží s velikonoční tématikou. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny tvořivé dílničky a dobové atrakce.

 

Ústecký kraj

Jak nejlépe prožít sobotu? Vezměte děti a vyrazte do Zoo Děčín, kde bude probíhat Mezinárodní den ptactva, od 14:00 do 16:30 bude připraven bohatý program. Můžete se těšit na ukázky odchytu a kroužkování ptáků, pozorování ptáků a další zajímavosti z ptačí říše. Při příležitosti tohoto dne se budou během celého víkendu prodávat na pokladně speciální kolekce butonů s ptačími motivy. Pokud budete soutěžit a správně vyluštíte tajenku, obdržíte automaticky buton se sokolem stěhovavým*, který je symbolem této oblasti. 

 

Liberecký kraj

Velikonoce se blíží a s nimi také Velikonoční trhy na zámku Sychrov. Tradiční velikonoční trhy spojené s ukázkami řemesel, prodejem tematického zboží a programem pro děti i dospělé. Sychrovské trhy jsou letitou vítanou kulturní akcí, neboť v areálu zámku najdou návštěvníci více jak sto stánků s řemeslnými výrobky, regionálními i specifickými potravinami, občerstvením určeným ke konzumaci přímo na místě (klobásky, teplé sýry, buchty, koláče, bramboráky) a samozřejmě s výrobky vztažnými ke svátkům jara – věnce, pomlázky, kraslice, jarní dekorace, ale také svíčky s jarním motivem, mýdla a další, v nabídce nechybí také kvalitní oblečení (obvykle ručně šité/pletené či ručně zdobené), medy, čaje, keramika.

 

Královéhradecký kraj

broumovském klášteře se v sobotu chystají velikonoční trhy, tak si je nenechte ujít! Tradiční trh spojený s prodejem kvalitních regionálních produktů, velikonočních dekorací, pomlázek, ukázkou řemesel a bohatým občerstvením. Chybět nebude oblíbený trdelník, sýry, pekařské či dřevěné výrobky, medovina a svařák, keramika a řezbářské výrobky.

 

Pardubický kraj

Krásné prostory zámku Pardubice si pro vás tuto neděli připravily akci ke společnému přivítání jara. Tradičně týden před velikonočními svátky zaplní nádvoří Zámku Pardubice velikonoční jarmark. Představí se na něm prodejci velikonočních pokrmů, dekorací a regionálních produktů, ale také kulturní instituce nebo střední školy Pardubického kraje. S tanci vystoupí soubor Lipka Pardubice. Koledníci ze Stradouně předvedou vodění jidáše – lidový zvyk, který se dostal až na seznam UNESCO. K vidění bude jak oblékání, tak i obchůzka s jidášem. Pro děti budou připravené výtvarné dílny, soutěže, ukázky tradičních zvyků a her.

 

Jihomoravský kraj

Vyrazte v sobotu s rodinou do Brna a užijte si šíleně geniální apríl s vynálezy a objevy. V sobotu 1. dubna proběhne ve VIDA! rodinný den plný zábavy. Na několika stanovištích vám představíme nejdůležitější objevy a vynálezy, které nás obklopují. Každý, kdo dojde v převleku bláznivého vědce, od nás dostane malý dárek.

 

Zlínský kraj

Ve Zlíně proběhne od 30.3. do 1.4. již 31. ročník veletrhu stavebnictví a vytápění, domova a zahrady – Veletrh Stavebnictví-Therm-Domov-Zahrada 2023. Rozsáhlý sortiment veletrhu je určen pro nejširší laickou i odbornou veřejnost provádějící rekonstrukce, opravy či dovybavení bytů, domů, vytápění a zahrad, širokou veřejnost se zájmem o stavby domů, chat a chalup. Na své si přijdou zájemci o úspory energií, vlastníci bytových domů, pracovníci odborných firem, podnikatelé, kteří rekonstruují či vybavují kancelářské a obchodní prostory, zástupci měst a obcí, pracovníci státní správy a odborných institucí.

 

Olomoucký kraj 

Přijeďte se v sobotu podívat na tradiční farmářské a řemeslné trhyKojetíně. Chutné a lákavé regionální produkty by se ve světě neztratily, natož pak v Kojetíně!  Můžete si nakoupit čerstvé, kvalitní potraviny od regionálních farmářů, rukodělné a řemeslné výrobky od šikovných českých ručiček.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravu navštíví Festival udržitelné módy ReFashanda. Jedná se o dvoudenní prodejně-prezentační přehlídku udržitelné módy, oděvních a bytových doplňků. V rámci 1. ročníku se představilo 27 tvůrců vlastní autorské módy, recy a upcyklátorů, renovátorů i inovátorů, zkrátka lidé a organizace, kteří dělají svět lepším. Součástí akce byl také bohatý doprovodný program v podobě workshopů na stáncích jednotlivých tvůrců a organizací, dílen a praktických ukázek řemesel a textilních technik, besedy se zajímavými hosty na podiu či módní přehlídka. 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete