Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 10.-11. listopadu 2018

Druhý listopadový víkend nás čekají všudypřítomné svatomartinské slavnosti spojené s ochutnáváním mladého vína a skvělých husích specialit. Nebudou chybět ani koncerty nebo akce popularizující vědu v rámci Týdne vědy a techniky AV ČR.

Fotogalerie k článku

Druhý listopadový víkend nás čekají všudypřítomné svatomartinské slavnosti spojené s ochutnáváním mladého vína a skvělých husích specialit. Nebudou chybět ani koncerty nebo akce popularizující vědu v rámci Týdne vědy a techniky AV ČR.

Praha

Od pátku do neděle si můžete užít festival elektronické taneční a živé hudby plné světelných dekorací, instalací a maleb, to vše v čele se zahraničními umělci. Prestižní moskevský soubor Russian Classical Ballet v Česku poprvé představí nové zpracování Labutího jezera. Akce se koná v neděli ve Foru Karlín. V neděli 11. listopadu přesně v 11:11 se na vinici sv. Kláry poprvé otevřou lahve s letošním Svatomartinským vínem. Přijďte ochutnat mladá vína českých vinařů. Svatomartinské slavnosti a pečená husa vás čeká také v neděli na pražské náplavce.

Středočeský kraj

Svatomartinský pivovar s vůní husy, to je název akce v pivovaru Velké Popovice, kde budete moci celý víkend ochutnávat mladá vína. SEBASTIAN, MIRAI a Voxel se v sobotu představí na společném koncertě v Městském společenském domě v Kolíně. V Kutné Hoře si nenechte ujít svatomartinské hody se svatomartinským vínem a husími specialitami z místních restaurací.

Jihočeský kraj

V neděli začne také v Českém Krumlově svatomartinské hodování. A pokud nepřijede sv. Martin na bílém koni, tak přiveze alespoň skvělé svatomartinské víno. V Táboře na Housově mlýně můžete od pátku do neděle navštívit Festival historických bojovníků, kde se setkají ti, kteří dokáží ovládat zbraň.

Plzeňský kraj

Až do neděle trvají v Plzni martinské řemeslné trhy, kde si můžete nakoupit různé řemeslné výrobky a ochutnat řadu nejen svatomartinských dobrot. Lidová řemesla zastoupí kovář, řezbář, výrobce proutěných košíků nebo svíček či keramiky. A můžete se těšit také na příjezd sv. Martina. V Techmania Science Center se podíváme na zázračná tajemství stromů! Čeká vás zde 60 minut kvízů z lesního světa.

Ústecký kraj

Jedna z nejúspěšnějších domácích kapel, Mandrage, vyrazí na začátku října na své podzimní turné. V sobotu můžete její koncert navštívit v Litoměřicích.

Liberecký kraj

Svatomartinský jarmark a krůtí hody si můžete užít v neděli v Brništi.

Královéhradecký kraj

Na hradě a zámku Staré Hrady se opět koná Svatomartinské čokoládobraní, akce plná čokolády mnoha druhů, chutí, barev a vůní. Čeká vás také vinný jarmark a samozřejmě nezapomenutelné prohlídky.

Kraj vysočina

Svatý Martin na bílém koni v doprovodu své družiny a bubeníků projde v neděli ulicemi města Třešť na bývalý zimní stadion. Svatomartinské slavnosti vás čekají také v Třebíči, kde bohatý kulturní program vyvrcholí příjezdem sv. Martina na bílém koni s doprovodem ozbrojenců.   

Zlínský kraj

Až do neděle je možné v Kunovicích navštívit výstavu retro hraček a doplňků. Najdete ji ve společenském sále Panského dvora. Jistě zajímavá je také výstava tradičních mikulášských masek, která je k vidění v Horní Lidči. Běžecké klání s příznačným názvem Kovářská pětka se koná v sobotu ve Zlíně. 5. ročník běhu je určený hlavně dospělým.

S komponovaným programem Svatomartinské variace vystoupí v neděli na zámku ve Zlíně komorní soubor CONCERTINO.

Jihomoravský kraj

V Zoo Brno až do soboty trvá Týden ledních medvědů. Návštěvníci se mohou těšit na soutěže, jejichž výherce pomůže chovateli s krmením ledních medvědů a bude mít možnost nahlédnout do zázemí. Také Brno se zapojí do akce zvané Týden vědy a techniky, kterou pořádá AV ČR. Můžete se těšit na přednášky, prohlídky laboratoří pracovišť Akademie věd ČR, filmová promítání, divadelní představení, výstavy, science show a mnoho dalšího.

Ve Slavkově u Brna bude pro děti připravené Svatomartinské divadelní odpoledne. Děti čeká pohádka Popelka, ale také příjezd sv. Martina.

Olomoucký kraj

Zveme vás na svatomartinské prohlídky zámku Šternberk, které se konají v neděli. Zámkem vás budou provázet průvodci oblečeni v historických kostýmech. Jejich výklad bude zaměřen nejen na historii hradu, ale především na legendu o Svatém Martinovi. Americký hudebník Jimmy Bozeman vystoupí tuto sobotu v Přerově s koncertem autentické country music, blues & hillbilly v doprovodu top hráčů české country scény.

Moravskoslezský kraj

Zveme vás na výstavu QUILT Ostrava, která letos hostí ojedinělý projekt paní Marcely Listíkové "Můj rodný kraj aneb krásy Čech a Moravy". Jeho cílem bylo vytvořit soubor malých quiltů o velikosti 70 x 40 cm, který by dohromady tvořil pestrý obraz naší krásné země.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete