Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 10. – 11. prosince

Fotogalerie k článku

Praha

Akci s vánoční tématikou pořádá i město Praha ve Stanici techniků již tuto sobotu. Můžete se těšit na rukodělné workshopy, řemeslné dílny, pečení perníčků a bohatý kulturní program. Nachystali jsme si pro vás oblíbené pečení a zdobení perníčků, tvořivé dílny s vánoční tématikou a samozřejmě několik zimních sportovních aktivit, které se uskuteční i za nepřítomnosti sněhu.

 

Středočeský kraj 

Jak jinak se naladit na vánoční atmosféru než návštěvou vánočních trhůLysé nad Labem. Za dobu své existence (v roce 2022 se uskuteční již 27. ročník), vybudovaly pověst jedněch z nejlepších předvánočních prodejních akcí v republice. Otevřeno je vždy od pátku do neděle od 9 do 17 hodin, vstup na vánoční trhy je zdarma.

Od 10.12. – 16.12. můžete navštívit hornický domek v Příbrami. Vánoce v hornickém domku jsou oblíbenou akcí, která návštěvníky příjemně naladí díky všudypřítomné vůni pečiva, tradiční výzdobě nebo lidovým písním a koledám. Kromě toho můžete nahlédnout pod ruce šikovným řemeslníkům a původní vánoční zvyky a další rukodělnou tvorbu si sami také vyzkoušet. Vžijete se tak do atmosféry doby před sto a více lety, kdy se hornická rodina chystala na příchod Vánoc.

 

Vysočina

Do Třebíče tuto neděli zavítá travesti skupina Screamers, která předvede svou jedinečnou divadelní show: Tam a zase zpátky! Máte pocit, že je čas na dovolenou? Skupina Screamers si vás tedy "dovoluje" pozvat na jedinečnou výpravu kolem celého světa, ve které nebude nouze o nevšední zážitky. Navštívíte s námi známé destinace i místa, která běžně dostupná nejsou. Čeká na vás výpravná scéna i kostýmy, show nabitá tancem, hudbou, imitací, činohrou a hlavně pořádnou dávkou zábavy. Willymu Fogovi tato cesta trvala 80 dní – s námi jí stihnete za jeden večer! 

 

Jihočeský kraj

Jste srdečně zváni na vánoční trhy zámku Blatná, které se uskuteční tento víkend na zámeckém nádvoří. Na letošních trzích najdete stánkaře nabízející svařené víno z různých typů červených vín, na výběr budou také produkty, které vás příjemně zasytí a nezapomněli jsme ani na tradiční vánoční výrobky, které vám či vašim blízkým vykouzlí úsměv na tváři. Událost doplní i program s živou hudbou.

 

Plzeňský kraj

Máte doma malé vědče či mechaniky? Tak to musíte navštívit tuto sobotu Techmanii v Plzni, kde se koná vánoční tvoření, akce s názvem Wintercraft: Mechanický sněhulák. I v letošní adventní čas jsme pro vás otevřeli vánoční dílny v Techmanii. Co to bude tentokrát? Vyrobíme si sněhuláka, kdyby náhodou nechtěl Martin přijet na bílém koni a umožnit nám to venku. Ale pozor! Tenhle sněhulák není ledajaký, nekruťte mu nosem, nebo opravdu bude naštvaně koulet očima! Cena: 500 Kč (zahrnuje 1 dítě + 1 rodič).

 

Karlovarský kraj

Užijte si pohodu a zastavte se na hradu Loket tento víkend a užijte si krušnohorské vánoční trhy. Po oba dny od 10.00 do 18.00 hodin bude hrad zahalen do vánoční nálady. Vánoční songy zazpívají hudební skupiny Cubitus, Alison, Orbis Pictus, a jiné. Malí diváci se mohou těšit v sobotu na divadlo Pruhované panenky a ti větší, otrlejší na již známé Pouliční divadlo Viktora Braunreitera a jeho nesmrtelné princezny a zvířátka z Betlému. V neděli pak na Betlém v podání Divadla D3 Karlovy Vary, z.s. a divadélko Ondřej. Na tržišti nakoupíte spoustu krásných rukodělných dárků, na kterých si jejich tvůrci dali záležet. Sami si můžete vyrobit andílka nebo nazdobit perníček.

 

 

Ústecký kraj

Na adventní trhy se můžete v neděli podívat do Děčína. Stánky plné dobrot a originálních dárků, živá adventní hudba v podání děčínských sborů a kapel, pohádka pro děti, regionální speciality, hrané vánoční prohlídky. Vstupné je zdarma.

 

Liberecký kraj

Ještě tuto sobotu 10.12. můžete oslavit advent na Kittelovsku. Navštivte příležitostnou odpolední kavárnu s benefičním prodejem a každodenním programem v obci Pěčín. Hlavní program na celý den. Koncerty, divadlo, zážitky z tvorby řemeslných výrobků.

 

Královéhradecký kraj

Vánoční náladu také můžete o víkendu nasát na akci uzavírající turistickou sezónu v Podorlickém skanzenu v Krňovicích. Nechte se okouzlit interiéry, ochutnejte tradiční vánoční dobroty (jako je cukroví anebo kuba) a poslechněte si výklad o tom, jak slavili Vánoce naši předci. Budete-li mít s sebou děti, mohou si vyrobit drobný dárek nebo vánoční ozdobu v našich dílničkách. Na této akci nenajdete žádné stánky, ale vánoční areál plný pohody.

 

Pardubický kraj

Těšíte se na zahájení zimní sportovní sezóny? Přijeďte na sobotní Grand opening v horském resortu Dolní Morava. Program bude obsahovat například testování lyží, virtuální realitu, gastro zónu, malé adventní trhy, Becherovka bar, různé soutěže nebo ZUMBA PARTY pro děti s projekcí písniček a prodej merchendise kapely LolliPopz. Třešničkou na dortu bued After Party s DJ´s na Apres ski baru U Slona.

 

Jihomoravský kraj

MINT Market no. 59 se zastaví také v Brně v celé budově Tržnice Brno na Zelném trhu v sobotu a neděli 10. a 11. prosince. Nepropásněte ochutnávku českého designu, autorské módy, šperků, bio kosmetiky, papírenského zboží a delikates. Vstup zůstává jako vždy zdarma a bez bariér.

 

Zlínský kraj

Navštivte tento víkend Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži. Čekají vás vánoční prohlídky, dílničky pro děti Klubíčko – sladké Vánoce. A na zahřátí zde bude káva či punč. Cesta od adventu do Tří králů vede přes tematicky vyzdobené sály zámku. Skupinu doprovází průvodce s komentářem. Na rozdíl od prohlídek během celého roku se netýká zámku a jeho historie, ale je zaměřena na advent a jeho svátky s odkazem na vyzdobené sály od zámeckých floristek. Délka 30-40 min. Trasa je veřejnosti přístupna pouze během adventních víkendů. Vhodné pro rodiny s dětmi. Můžete se těšit na dřevěný betlém od českého řezbáře Jiřího Netíka.

 

Olomoucký kraj

Zámek Čechy pod Kosířem vás zve do svých zámeckých prostor oslavit třetí advent a vánočně se naladit. V sobotu budou připraveny vánoční prohlídky zámeckých interiérů a tvořivé dílničky na Hanácké ambasádě. K vidění budou ukázky kovářské práce, zámecký minitrh a také se budete moct vyfotit v andělském fotokoutku.

 

Moravskoslezský kraj

O víkendu můžete navštívit mezinárodní festival adventních vánočních zvyků, koled a řemesel Moravskoslezského kraje. Oblíbený festival SOUZNĚNÍ se letos uskuteční 7. až 11. prosince, jeho "nadílka" bude obzvláště pestrá. Proběhne i oblíbený řemeslný jarmark a gastronomické hodování, které pravidelně, stejně jako část vystoupení, hostí obec Kozlovice na Frýdeckomístecku. Do našeho kraje se chystají špičky domácí scény i uznávaní hosté ze Slovenska a Polska. 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete