Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 10. – 11. února

Fotogalerie k článku

Praha

Masopustní veselí bude také na Malé Straněsobotu od 13 hodin. Sraz masek: mezi 13.00 a 13.30 před hostincem U Černého vola v Loretánské ulici. Letos novinka: Vyhlášení nejlepších masek, soutěž o hodnotné ceny.

A Masopust bude i na pražském Žižkově. Masopustní průvod tentokrát povede z Kostnického náměstí okolo radnice a skončí před Atriem na Žižkově. Užijete si i doprovodný program na jednotlivých místech. A dejte se záležet na maskách, ty nejzajímavější odměníme!

 

Středočeský kraj

Muzikanti, tanečníci, herci, trhovci a maškary nebudou chybět ani v Zadní Třebani na Berounsku, kde se chystají oslavit XXXV. Poberounský masopust. Poberounský masopust, který patří mezi největší akce svého druhu v celém Středočeském kraji, začne poslední masopustní sobotu, tj. 10. února, na návsi v Zadní Třebani od 8.00 stylovým staročeským jarmarkem. Kromě výrobků řemeslníků budou k dostání preclíky, perníky, koláče, trdla, sýry, pečené maso, medovina… A koblihy, symbol masopustu - samozřejmě. Prodejců doslova z celé republiky každoročně dorazí několik desítek. Děti se budou moci povozit na dřevěném kolotoči, dospělé určitě potěší tradiční zabíjačkové pochoutky či oblíbená masopustní tombola.

 

Vysočina

Telči byla nově uvedena výstava obrazů Bernadety Klabníkové ,,Bebe" – ilustrátorky, maminky a výrobkyně roztomilostí v Broučí manufaktuře. Přijďte se podívat.

 

Jihočeský kraj

Užijte si plno zábavy na Českokrumlovském masopustu. Pojďte si znovu připomenout tradice masopustního veselí. V programu v Českém Krumlově nebude chybět pravá masopustní veselice ani masopustní průvod městem.

 

Plzeňský kraj

Tuto sobotu se můžete připojit k veselí na masopustu na statku U Matoušů a Bolevecké návsi. Zhruba 50členný masopustní průvod projde 10. února plzeňskou Boleveckou náves, a připomene tak zdejší "bláznové dny", které mají v Bolevci svou tradici. I když se počátkem minulého století vytratila, díky úsilí místních a úřadu prvního plzeňského obvodu byla v roce 2022 obnovena.

 

Karlovarský kraj   

Navštivte v sobotu masopustní oslavy města Cheb. Letošní masopustní průvod se vydá na svoji cestu historickou částí Chebu. Přijďte se i vy společně pobavit s veselým průvodem masek. A nezapomeňte, že jsou to právě masky, které jsou jeho největší ozdobou a mělo by jich být co nejvíce, aby průvod byl pestrý a veselý!

 

Ústecký kraj

Zažijte s námi masopustÚstí nad Labem. Skvělá atmosféra, tradiční zabíjačkové speciality a bohatý doprovodný program? To je 6. ročník oblíbeného Ústeckého masopustu.

 

Liberecký kraj

V sobotu 10. února 2024 pořádají naši přátelé ze spolku Hruboskalák tradiční Hruboskalský masopust a průvod masek. Na tenisovém kurtu na Hrubé Skále budeme mít pro všechny masky připravené občerstvení zdarma, a pro úplně všechny návštěvníky rozšířenou nabídku jídel i nápojů. Kromě klasických masopustních dobrot jako jsou jitrnice, jelita, tlačenky, ovárek, zabíjačková polévka, budete moci ochutnat naše vytuněné mini langoše s trhaným masem a sýrovou omáčkou, pečená vepřová kolena, domácí pagáče se škvarky a zelím a spoustu dalšího!.

 

Královéhradecký kraj

Přijeďte oslavit masopust do Hradce Králové na statek. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost s.r.o. přiblíží tuto tradici a její zvyky Hradečanům i návštěvníkům našeho města na Šrámkově statku v Pileticích v neděli 11. února. Dvorek statku ožije 10. hodinou venkovním trhem s nabídkou masopustních dobrot, ukázkou bourání prasátka s komentářem mistrů řezníků, prodejem zabijačkových pochutin a následným příchodem a obchůzkami masopustních maškar.

 

Pardubický kraj

Chrudimi se tuto sobotu uskuteční masopustní jarmark, který si nesmíte nechat ujít. Oblíbené jarmarky se v průběhu roku konají na chrudimském Resselově náměstí, i na jiných neobvyklých místech, a to k různým příležitostem. Masopustní jarmark – 10. února, proběhne od 9 do 12 hodin.

 

Jihomoravský kraj

Přijeďte se podívat o víkendu na ostatkovou zábavu, kterou pořádá TJ Polánka v Moravském Krumlově. K tanci a poslechu nám bude hrát úžasná kapela COMPLEX BAND, která nám zahraje všechny žánry od POP přes DECHOVKU po ROCK.

Čeští i světoví špičkoví skokani se sjedou o víkendu 10. února do Hustopečí. V městské sportovní hale se uskuteční již 24. ročník mezinárodního mítinku Hustopečské skákání Agrotec 2024.

 

Zlínský kraj

Do Kroměříže o víkendu zavítá Šperkařský festival a rukodělné trhy. Přijďte se podívat na unikátní prodejní výstavu, která se koná na našem výstavišti. Těšit se můžete na širokých krásných šperků, kovových a skleněné bižuterie, drahých kamenů a minerálů. Pro milovníky kreativní tvorby připravujeme jedinečnou příležitost sledovat práci přadlen na kolovrátku, tkadlen, drátenic, řemesla kovářského nebo ražbu mincí.

 

Olomoucký kraj

Muzeu Zábřeh se můžete pokochat výstavou jedovatých rostlin. Jednotlivé druhy budou představeny prostřednictvím herbářových položek, fotografií, akvarelů Vojty Nováka a dalších předmětů. Kromě informací o konkrétních jedovatých druzích a jejich škodlivých účincích na lidské zdraví se zde návštěvníci dozvědí i obecné informace o rostlinných jedech a otravách. Výstava bude zaměřena nejen na druhy smrtelně nebo nebezpečně jedovaté, ale i na ty, jejichž toxicita je jen mírná.

 

Moravskoslezský kraj

Nenechte si ujít letos již VI. ročník masopustu v Hlučíně, který navazuje na někdejší hlučínské tradice. Ten je dle starých lidových tradic symbolem uzavření období radosti, hojnosti a začátkem období půstu. Masopust se koná v sobotu 10. února 2024. Sejdeme se na Mírovém náměstí v Hlučíně, kde paní starostka Petra Tesková předá pomyslný klíč k otevření města masopustníkům, čímž zahájí masopustní průvod. Těšit se můžete na průvod masek s medvědem, který symbolizuje plodnost. Ten během obchůzek tančí s hospodyněmi a tím jim má zajistit dobrou úrodu. Jako každým rokem proběhne vyhlášení nejlepší masky. Chybět nebudou ani farmářské trhy, sváteční zabijačkové hody nebo tradiční kreple plněné povidly.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete