Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 10.-11. září 2016

Jako by snad prázdniny ani neskončily. Stále je z čeho vybírat a je jen na Vás, zda svůj víkend strávíte na některém z festivalů, sportem nebo třeba na hudební či gastronomické akci.

Jako by snad prázdniny ani neskončily. Stále je z čeho vybírat a je jen na Vás, zda svůj víkend strávíte na některém z festivalů, sportem nebo třeba na hudební či gastronomické akci.

Praha

V Národopisném muzeu Národního muzea  Vás v sobotu čekají tradiční řemeslné dílny a tentokrát se můžete naučit techniku lidové podmalby na skle. Do Nové budovy Národního muzea můžete zajít na komentovanou prohlídku na téma rekordmani a rarity zvířecího světa. 

Sporťáček

V sobotu proběhne na několika místech v Praze velká sportovní akce pro děti, Sporťáček. Jejím cílem je přitáhnout děti ke sportu a poradit rodičům s výběrem toho vhodného. Museé Grévin Praha naopak zase láká na elvisománii, která zde propukne o víkendu.

Středočeský kraj

Festival Dobřichovická alotria Vám v sobotu nabídne největší přehlídku historického šermu, tance a divadla u nás. Akce se koná přímo na zámku Dobřichovice. Zámek Hořovice zase zve na dny zámecké kuchyně, kde to bude vonět nejrůznějšími dobrotami připravovanými podle starých zámeckých receptů. V neděli se můžete vypravit také na 8. ročník svatebního veletrhu v hotelu Galatea, kde najdete jistě spoustu inspirace, pokud na nadcházející sezónu plánujete svatbu.

Jihočeský kraj

Pokud se o víkendu vypravíte na hrad Landštejn, můžete se těšit na komentované prohlídky se zážitkovým programem s tématem památky a komunity. Tato akce je připravená ke Dnům evropského dědictví. V sobotu si můžete přijít užít dětský den na Lipno, tentokrát s Integrovaným záchranným systémem. Uvidíte zde ukázky zásahů profesionálních hasičů, policistů a záchranářů.

Pro dospělé vybíráme sobotní Hanman, amatérský závod dvojic ve třech disciplínách - voda, běh a MTB, který se koná v Českých Budějovicích.

Plzeňský kraj

Kladrubský klášter zve na tradiční Slavnosti vína a medu, kde nebude chybět cimbálová muzika, ale také ochutnávky vín a včelařská výstava. Dny evropského dědictví na zámku Horšovský Týn Vás provedou nejen po klasických prohlídkových okruzích, ale i na prohlídky s kastelánem po krovech a půdách. Sobotní Setkání dětských světů na hradě Švihov, je název akce, kde se sejdou děti z dětských domovů a děti z řad nejširší veřejnosti, aby si užily zábavu a dobrodružství. Děti budou moci uspět v alchymistické dílně, překonat lanovou pavučinu, zvládnout slaňování, absolvovat stezku odvahy v mučírně a mnohé další.

Karlovarský kraj

Na prostranství před Grandhotelem Pupp v Karlových Varech se od pátku do neděle vypraví jistě všichni milovníci karlovarského porcelánu. Své výrobky zde bude prezentovat porcelánka Thun. součástí bude i zajímavý doprovodný program.

Porcelán

O víkendu si nenechte ujít také 9. Mezinárodní kovářské sympozium, které se koná v Bečově nad Teplou. Letošní ročník bude ve znamení botaniky. Na tomtéž zámku se o víkendu můžete těšit také na oblíbené technologické prohlídky středověkého hradu, tentokrát zaměřené na použití tradičních stavebních materiálů, tentokrát nazvané dobrodružství vápna a písku.

Ústecký kraj

Dny evropského dědictví Vás tentokrát možná zavedou na zámek Stekník, kde se můžete těšit na komentované prohlídky o stavební obnově a restaurování: hlavního sálu, sala terreny a apartmánu Detéindre. Olympia Teplice pořádá den věnovaný sportu a náboru dětí do sportovních klubů. Na tento sportovní fesťáček můžete s dětmi vyrazit v sobotu a budete jistě překvapeni pestrostí sportovní nabídky.

Královéhradecký kraj

Kinematograf bratří Čadíků můžete od pátku do neděle navštívit v Hradci Králové. Promítat se bude Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Život je život, a Sedmero krkavců. Regionální den železnice v Rokytnici v Orlických horách, při nichž bude vypraven parní vlak a v místě konání se uskuteční řada doprovodných akcí.

Pardubický kraj

Dny evropského dědictví si připravily mimořádné prohlídky na památkách Hrad Litice nad Orlicí, v Kladrubech nad Labem a v zámku v Moravské Třebové. Přehlídka trampských a country skupin Svojšický podzim představí plejádu známých country kapel ve Svojšicích.

Kraj Vysočina

Oíkendu vás uvítá Oživený zámek Náměšť nad Oslavou, který si v rámci Dnů evropského dědictví připravil netradiční prohlídky s tématem William Shakespeare stále živý. Slaví tak 400. výročí úmrtí velikána světového dramatu a literatury.

Olomoucký kraj

Vlastivědné muzeum v Šumperku si na Dny evropského dědictví přichystalo na sobotu zdarma vstupy do všech svých objektů. Navštívit tak můžete Muzeum v Šumperku, Muzeum Zábřeh, Muzeum Mohelnice, Památník Adolfa Kašpara v Lošticích a Lovecko-lesnické muzeum v Úsově.

V sobotu se můžete těšit ve Šternberku na Hlavním náměstí na slavnosti připravené k 720. výročí od první písemné zmínky o městě. Těšit se můžete na koncerty i velkoplošné projekce.

Zlínský kraj

Možná si nenecháte ujít pokus o koloběžkový rekordRožnově pod Radhoštěm, který startuje v sobotu na Masarykově náměstí. Uvidíte zde akrobatické koloběžkáře a budete se moci zúčastnit amatérských závodů koloběžek. Pokud se o víkendu vypravíte do Uherského Hradiště, tak se zastavte na Slovácké slavnosti vína a otevřených památek.

Jihomoravský kraj

Valtické podzemí a město zve na páteční a sobotní Valtické dýňobraní, tedy svátek dětí, dýní a strašidel. To bychom nemohli být na jižní Moravě, abychom nezavítali na některé z vinobraní. Tentokrát vybíráme to pálavské, které bude probíhat od pátku do neděle.

Valtické dýňobraní

Ke sportu Vás možná zláká Olešnický Everest, běžecký závod, který začíná tím, že si vyběhnete sjezdovku a vyrazíte do krásných lesů v okolí Olešnice. Zajímavou akcí je i XX. Evropská noc pro netopýry, která se koná v areálu Kateřinské jeskyně a Domu přírody Moravského krasu.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete