Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 11. – 12. března

Fotogalerie k článku

Praha 

Pražskou O2 arenu tuto neděli navštíví zpěvák Justin Bieber a pokud jste jeho fanoušky, tak si tohle nemůžete nechat ujít! "Tvrdě jsme pracovali na nejlepší show, jakou jsme kdy udělali, a nemůžeme se dočkat, až se o ni podělíme s fanoušky po celém světě. Brzy se uvidíme.” řekl Bieber. Od května 2022 do března 2023 bude Bieber cestovat po pěti kontinentech, navštíví více než 20 zemí a odehraje více než 90 koncertů, přičemž další termíny budou brzy oznámeny pro Asii a Blízký východ.

 

Středočeský kraj

Svým dětem můžete zpestřit neděli návštěvou Masarykova kulturního domu v Mělníku. Koná se zde karneval pro malé i velké od 15:00 - 17:00 hodin. Slavnostní zakončení 50. ročníku přehlídky Divadlo dětem 2023.

 

Vysočina 

Přijeďte se podívat na autorské čtení s Ivankou Devátou a PhDr. Marií Formáčkovou do Telče již tuto sobotu. Těšit se můžete na smršť historek, postřehů, vzpomínek a příběhů z hereckého, spisovatelského i osobního života, okořeněnou jedinečným stylem humoru paní Ivanky Deváté. Ivanka Devátá koncem loňského roku napsala s Marií Formáčkovou již svoji 17. autorskou knížku s názvem Šťastná za všech okolností.

 

Jihočeský kraj

Pokud milujete květiny a ještě více orchideje, navštivte Výstavu orchidejí, exotických rostlin a zvířat v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích, která se koná v termínu 10. – 19. března 2023. Otevřeno je každý den od 9:00 do 17:30 hodin, včetně pondělí 13. března. Každý 500. návštěvník výstavy obdrží jako dárek orchidej zdarma a každý 1000. návštěvník pak získá orchidej a balíček s pěstitelskými potřebami od ASB Grünland! Rostliny si na výstavě můžete i zakoupit.

 

Plzeňský kraj

Přijeďte na jedinečnou prohlídku katedrály sv. Bartoloměje v Plzni. Katedrála sv. Bartoloměje prošla celkovou rekonstrukcí, díky níž interiér katedrály výrazně omládl a zkrásněl. Vznikla i nová podkrovní expozice, kam se návštěvníci dříve neměli možnost podívat. Komentované prohlídky se konají pravidelně každou sobotu v 16:00 a 17:30.

 

Karlovarský kraj

Přijďte se podívat na jedinečnou akci, kterou pro vás přichystal Grandhotel Pupp v Karlových Varech tuto sobotu od 20:00 hodin. Nechte se unést slavnými filmovými melodiemi v podání Karlovarského symfonického orchestru pod vedením dirigenta Ondřeje Vrabce. Slavnostní sál Grandhotelu Pupp rozezní skladby z filmů Jurský park, Star Wars, Ledové království, Titanic, Lví král a dalších.

 

Ústecký kraj

Kde jinde si užít krásné sobotní dopoledne než v Krásné Lípě a tamějším kinu, kde zábavnou formou bude probíhat výměna pěkného nepotřebného za pěkné pro radost. Prostě výměnný obchod. Po zaplacení vstupného si už libovolně budete užívat atmosféru výměňáku a moct hodit pokec s ostatními, co si přijdou zaswapovat.

 

Liberecký kraj

Navštivte město Jablonec nad Nisou, kde se koná 10.-11.3. Euroregion Tour 2023 – Festival zážitků v Trojzemí. 22. ročník představí nový koncept akce Euroregion Tour, kde nejen načerpáte inspiraci pro vaše výlety a dovolenou, ale zážitky vás čekají i přímo na místě. To vše po celé dva dny za zvýhodněné vstupné!

 

Královéhradecký kraj

Lyžování ještě neskončilo, a to rozhodně ne v Peci pod Sněžkou. Pec pod Sněžkou i letos bude hostit další ročník Světového poháru ve sjezdovém lyžování kategorie Masters. Závodní víkend letos připadá na 11. až 12. března, kdy první den bude věnován slalomu a následující pak obřímu slalomu. Tak se přijeďte podívat!

 

Pardubický kraj

Opět je to tu! Spojení sportu a ušatých domácích mazlíčků – to je Mistrovství ČR v králičím hopu 2023, které se koná tuto sobotu v Hlinsku. Přijďte v sobotu 11. března do sportovní haly v Hlinsku a podpořte tak výkony ušatých závodníků v jejich mistrovských výkonech. Své výkony předvede závodnická elita z celé České republiky. Mistrovství se mohou zúčastnit jen závodní dvojice, které získaly kvalifikace pro tento závod, a proto se jedná o nejprestižnější událost celé hopácké sezony. Své síly poměří přes 30 závodníků a přes 100 ušatých sportovců.  

 

Jihomoravský kraj

Již v 10:00 hodin 10. března se otevřou brány Magického světa na Brněnském výstavišti s tématem Šmoulové. Dobrodružný zábavně vzdělávací park Šmoulové – Magický svět do České republiky poprvé přináší svět šmoulů doslova v nadživotní velikosti. Šmoulové, kteří jsou velcí jako pouhá 3 jablka postavená na sebe, zvou děti i dospělé přímo do svých houbových domečků, které jsou tak veliké, že se do nich snadno vejde dítě i dospělák. Šmoulí kouzelný les nabízí mnoho objevů a interaktivních dobrodružství. Děti zjistí, kterému ze šmoulů se nejvíce podobají, a také se naučí mluvit šmoulí řečí. Hlavně se však všichni společně a hravou formou dozví o tom, jak chránit nejen šmoulí, ale i ten náš lidský les. Spolu s malými šmouly tak všichni prožijí napínavé dobrodružství o záchraně přírody, kde společně uniknou vzteklému kocourovi Azraelovi a poté zvítězí nad zákeřným čarodějem Gargamelem a jeho strašlivým strojem.

 

Zlínský kraj

Nenechte si ujít výstavu Kláry a Pavla Bezděčkových z Muzea Vysočiny Jihlava, která dává nahlédnout do úžasného světa miniaturních, ale o to zajímavějších tvorů – do světa hmyzu. Součástí výstavy jsou i insektária s živým hmyzem! Výstava probíhá od 23.2. do 9.7. v Hlavní budově Slováckého muzea v Uherském Hradišti.

 

Olomoucký kraj 

Tento víkend proběhne dílnička na RICu v Olomouci s tématem hmyzí domečky. Hmyzí domečky nejsou jen milou ozdobou zahrady nebo balkónu, jsou i velkým přínosem pro ekologickou rovnováhu přírody. V dnešní době není ve městech mnoho míst, která by skýtala útočiště pro hmyz. Tyto dobře vypadající hmyzí domečky jsou pro hmyz velmi potřebné uměle vytvořené skrýše. Lákají užitečné druhy hmyzu, který se stará o opylování. 

 

Moravskoslezský kraj

Včely? Ano! Na včelařském jarním veletrhuOstravě jich najdete spousty a nejen ty, můžete se těšit také na různé včelařské produkty. V České republice je evidováno na 50 000 včelařů, kteří se starají o včelky a připravují pro nás zdravé dobroty. S některými z nich se můžete setkat osobně na jarním veletrhu Včela!!! 10. - 11. března 2023.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete