Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11. – 12. ledna 2020

Zajímavé přednášky, filmové festivaly, turistické, ale i tříkrálové pochody a v neposlední řadě městské plesy otevírající plesovou sezonu.

Fotogalerie k článku

Praha 

V sobotu na Chodovské tvrzi můžete navštívit první z letošního cyklu koncertů Jedenáctého na Jedenáctce. Tentokrát vystoupí klavírní duo Kateřina Konopová a Miroslav Míč.

Pořádně se provětrat a při tom si užít šifrovací hru můžete v sobotu na orientačním závodu pro děti - Prahou plnou strašidel.

Zveme vás také na zajímavou přednášku, která vám poodhalí Metody výslechu a získávání informací. Jinými slovy na přednášku kriminálního psychologa Ondreje Kubíka.

Středočeský kraj

Pokud rádi tancujete, tak v sobotu můžete vyrazit na klasický hasičský ples do Kolína. Součástí bude tradiční tombola, a navíc hasičské dovednostní disciplíny o ceny.

Plzeňský kraj

V sobotu startuje v kulturním prostoru Moving Station v Plzni přehlídka severských filmů Scandi. Během tří dnů shlédnete aktuální severské žánry od dramat přes thrillery až po provokativní dokument. V Plzni vás čeká ještě jeden festival -Travel Stand-up festival. Od soboty do neděle v Raven Pub City můžete navštívit cestovatelské přednášky, workshopy, výstavy nebo divadlo a slam poetry.

Ústecký kraj

Vstoupit, nebo spíš vtančit, do plesové sezony můžete také v sobotu v Lounech na městském plesu. K tanci vám zahraje skupina Golf, beatlesová půlnoc se skupinou Professor, HD Zlouni a TŠ Fénix.

V centru Olympia v Teplicích se můžete přijít podívat na krasobruslařské vystoupení v kostýmech panenek L.O.L. Nebudou chybět ani soutěže na ledu, lední diskotéka nebo fotokoutek.

Liberecký kraj

Muzikálová pohádka podle filmové předlohy režiséra Karla Smyczka a scénáristy Zdeňka Svěráka, Lotrando a Zubejda, vás a vaše děti čeká v sobotu v České Lípě.

V sobotu se můžete vypravit na turistický pochod Chrastavské šlápoty. Ten startuje v restauraci U Komína, odkud vede po trase dlouhé. 7, 10, 14 nebo 20 km. Nechybí ani trasa pro kočárky o délce 6,5 km.

Královéhradecký kraj

V Hradci Králové se v sobotu koná dětský karneval se spoustou her, soutěží, workshopů a tanců. Nejkrásnější masky budou oceněny.

Pardubický kraj

Tříkrálové průvody spojené s charitativní sbírkou povedou o víkendu Pardubickým krajem. V sobotu dorazí tři králové před radnici v Lanškrouně, zastaví se v kostele sv. Václava a na nádvoří zámku tamtéž.

V neděli pak poputuje tříkrálový průvod městem Ústí nad Orlicí. Společně s třemi králi a jejich velbloudy vyrazí k malému Ježíškovi i bubeníci, tanečníci, hudebníci, ponocný, děti z pěveckého sboru a děti z tříkrálové sbírky.

Olomoucký kraj

Svatební veletrh Svatba nanečisto přinese inspiraci pro všechny ty, kteří se v letošním roce plánují vzít. Součástí akce, která se koná v sobotu Olomouci, bude i doprovodný program s módními přehlídkami, hudebním vystoupením, květinovou show, kadeřnickou show nebo třeba nevěsty nanečisto.

Jihomoravský kraj

Přehlídka severských filmů Scandi zavítá od pátku do neděle také do Brna. Letos bude ženám, ať už v postavení režisérek, scenáristek, nebo hereček, věnována celá sekce zahrnující šest snímků včetně tří premiér.

V Brně vás v neděli čeká také chovatelská burza Aquatera 2020, kde naleznete akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata nebo chovatelské potřeby.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete