Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11. - 12. prosince

Taky u vás sněží? Snad ta bílá nadílka vydrží do třetí adventní neděle. A když ne, tak pro vás máme tipy na zábavné akce po republice.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Galerie Butovice chystá na třetí adventní neděli zážitkovou audiovizuální show – videomapping. Od 17:00 do 20:00 bude každých patnáct minut na střechu centra promítáno krátké vánoční video. V rámci něj se například projedete v Santových saních nebo zažije krásný pocit zasypání dárky. Vstupné se neplatí.

 

Středočeský kraj

Mrzí vás, že jsme letos přišli o vánoční trhy? Polabské vánoční trhy v areálu výstaviště Lysá nad Labem i přes nouzový stav mohou dále pokračovat. Tato akce patří každoročně k největším vánočním prodejním akcím v Čechách. Pokud vám tedy chybí ještě nějaké váboční dárky a sázíte spíše na tradiční výrobky, není na co čekat! 

 

Kraj Vysočina

Přijďte načerpat vánoční atmosféru k nám na hrad Kámen. V sobotu i neděli se můžete ve vánočně vyzdobených interiérech hradu Kámen seznámit s historií adventu a Vánoc, jejich zvyky a tradicemi. Adventní prohlídky hradu budou začínat každou celou hodinu. Dále se můžete těšit na zdobení perníčků, vánoční hradní punč, výstavu betlémů ze sbírek Muzea Vysočiny Pelhřimov, p. o., tematický kvíz nebo výstavu výrobků dětí z Mateřské školy Kámen. 

 

Liberecký kraj

Pokud počasí bude přát, tak vás v sobotu ve Stráži nad Nisou čeká příjemná akce v podobě zimního kina. Na programu je vánoční romantická komedie Přání Ježíškovi. Pro návštěvníky bude připraveno ohniště a teplé nápoje, včetně nové speciality kavárny COMEL - KOKS, mix svařáku, kávy a rumu.  

 

Jihočeský kraj

Milujete fitness? Nebo ještě lépe crossfit? Pokud jste odpověděli ano, tak by vám rozhodně neměla uniknout Bross Chalenge. Zimní závody Winter Classic proběhnou po online koronavirovém ročníku opět v plné (reálné) kráse na výstavišti v Českých Budějovicích. Může to být poslední možnost v roce dát si trochu do těla, tak ji nepropásněte. 

 

Královehradecký kraj

Pokud se rádi vracíte do svých dětských let, můžete se vypravit do malého rodinného muzea v Novém Bydžově - Muzeum hraček Stuchlíkovi, kde vás čekají betlémy a hračky ve vánočním kabátě. Otevírací doba je běžně jen od pondělí do pátku, tento týden bude však výjimečně otevřeno i v sobotu.  K vidění budou betlémy jak starožitné tak i nové, betlémy z nejrůznějšího materiálu jako je papír, dřevo, papírmašé, keramika, sádra a textil. Betlémy velké, ale i miniaturní. Od Bavorska po českou provenienci.

 

Moravskoslezský kraj

Od středy v Moravskoslezském kraji začíná tradiční mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel Souznění. Letošní program Mezinárodního festivalu Souznění, který je už 23 let tradiční součástí adventního dění v Moravskoslezském kraji, zahájí 8. prosince charismatická zpěvačka Szidi Tobias & Band. Na bohatý program se můžete těšit celý víkend v Kunčicích pod Ondřejovníkem (pátek), Kozlovicích (sobota) a Hukvaldech (neděle). 

 

Olomoucký kraj 

V olomouckém Arcibiskupském paláci se v neděli 12. prosince uskuteční Benefiční adventní koncert. Jeho pořadatelem je Arcibiskupství olomoucké a vystoupí na něm Trio Martinů doplněné o člena Moravské filharmonie, violistu Pavla Hánu. Na programu budou skladby Josepha Haydna, Johannese Brahmse a Antonína Dvořáka. Vstupné na koncert je dobrovolné. Vstupenku je však nutné rezervovat předem v kanceláři Arcibiskupství olomouckého.

 

Ústecký Kraj 

Další skvělý tip na vánoční program pro rodiny s dětmi vás zavede do Muzea města Ústí nad Labem. Advent v muzeu proběhne v sobotu od 10 do 16 hodin. Těšit se můžete na koledy v podání dětského sboru Chorea pueri ustensis, vánoční tvořivé dílny, andělský fotokoutek a drobný prodej vánočních dekorací od neziskových organizací.

 

 

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

05.05.2024 - 05.05.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 5. května 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Smažáková pětka ve Vinohradském Par…

24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament

Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete