Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 11.–12. února

Fotogalerie k článku

Praha 

Zkuste si sami vyrobit figurky ze skla tuto sobotuOC Šestka na workshopu Jitky Havlíčkové. Je náročné vyrobit skleněnou figurku? Odpověď najdete v sobotu 11. února od 10:00-17:00 v dílně sklářky Jitky Havlíčkové v Obchodním centru Šestka v Ruzyni. Umělkyně vám pomůže zábavnou formou vytvořit si vlastní skleněný šperk nebo postavičku. Můžete jimi někoho obdarovat třeba na Valentýna.

 

Středočeský kraj

Přijďte se podívat tuto sobotu na Roztocký masopust 2023. Průvod mezi nebem a zemí, údolím a vrchem, minulostí a budoucností vyráží opět za svou královnou.

 

Vysočina 

Pro děti město Třebíč přichystalo tuto sobotu Šmoulí karneval. Třebíčské Fórum ožije bezstarostným řáděním modrobílých postaviček. Kdo by neznal šmouly, Gargamela a Azraela! Přijďte si s nimi užít hezké odpoledne plné tance, her a soutěží! Začátek ve 14 hodin.

 

Jihočeský kraj

Přijďte se podívat na extrémní závod pro ty, kteří chtějí prověřit sebe sama v těch nejtěžších podmínkách. Teplota vzduchu klesá až na -20 °C, nadmořská výška v místě konání závodu je 729 metrů nad mořem a nezpevněný terén tvoří led a sníh. Hledali jste ten správný impuls dokázat si něco výjimečného? Lipno Ice Marathon je tu právě pro vás. Tak se obujte a začněte trénovat. Tohle totiž není závod pro bábovky.

 

Plzeňský kraj

I svátek zamilovaných slaví zvířátka ve Farmaparku u TomaLedcích u Plzně. Můžete se s dětmi těšit na dílničky v zateplené pergole (vyrábění dárečků s valentýnskou tématikou pro maminky a babičky), valentýnské focení se zvířátky a mnohé další. Farmapark u Toma bude tematicky nazdobený.

 

Karlovarský kraj

Co takhle strávit svátek všech zamilovaných se svou drahou polovičkou v krásném prostředí Mariánských Lázní. Dopřejte si přes den romantické chvíle jen ve dvou při lázeňských a wellness procedurách, masážích, relaxačních aroma koupelích a zábalech, v privátní sauně, večer ve vířivce s lahví sektu, večeři při svíčkách u krbu a ráno svého partnera překvapte třeba snídaní rovnou do postele. Řada mariánskolázeňských hotelů připravila atraktivní valentýnské a romantické lázeňské relaxační balíčky pro dva, včetně možnosti zakoupení těchto balíčků formou dárkových poukazů.

 

Ústecký kraj

Ve městě Dubí je od 8. února unikátní výstava Little Houses, Architektura v porcelánu, uvidíte v Domě porcelánu s modrou krví. Výstava představí práci rodinné firmy Art Studio Genetrix z Ohníče, která se zabývá ruční výrobou porcelánových miniatur historických domů.

 

Liberecký kraj

Přijďte si s rodinou užít tradiční masopust v centru Liberce. Nebude chybět dobrá muzika, spousta jídla a pití, bohatý masopustní trh a pravá krkonošská zabijačka. Od 10:30 hodin proběhne masopustní průvod městem a následná rej masek.

 

Královéhradecký kraj

Peci pod Sněžkou tuto sobotu zahraje koncert divoké kapely Gaia Mesiah. KlonDike music club vás zve do největšího kulturního centra českých hor. Letošní program bude nezapomenutelný, protože KlonDike slaví 10. výročí a tak se těšte na program nabitý koncerty a akcemi, které tu ještě nebyly. K lyžím si tedy nezapomeňte zabalit i vstupenky na koncert.

 

Pardubický kraj

Masopust můžete oslavit například v Jeníkově u Hlinska. Historii masopustních průvodů obnovili v Jeníkově teprve před čtyřmi lety, ale už nyní je z toho jedna z významných hlineckých událostí, kterou si nesmíte nechat ujít.

 

Jihomoravský kraj

Brno tuto sobotu navštíví poprvé cirkus Varius se svým programem "Cirkus Varius na ledě". V ledové show se prezentují všechny žánry moderního cirkusového umění. Diváky svými dovednostmi překvapí žongléři, iluzionisté, gymnasti, akrobati a samozřejmě klauni. Umělci předvádějí celé své umění na bruslích na ledové ploše.

 

Zlínský kraj

sobotu si nenechte ujít masopust v Dřevěném městečku, které ožije ve Valašském muzeu v přírodě, které se nachází v Rožnově pod Radhoštěm. Fašank, ostatky, končiny, masopustní zvyky, nabídka zabijačkových výrobků – to vše lze v Dřevěném městečku spatřit, návštěvníci si ovšem také pochutnají na zabijačkových dobrotách. Součástí programu je již 24. ročník soutěže O nejlepší valašskou klobásu a 14. ročník soutěže O nejlepší valašskou tlačenku. 

 

Olomoucký kraj

Jste srdečně zváni na Černovodský masopust 2023. Akce hlavně pro ty, kteří mají rádi dobré jídlo, pití a zábavu. Těšit se můžete i na průvod, který zakončíme u nás na chatě Pod Mlýnem. Všechny masky vítány.

 

Moravskoslezský kraj

Cirkus Varius, který tento rok poprvé navštíví Českou republiku se zastaví také v Třinci se svým programem Cirkus Varius na ledě". V ledové show se prezentují všechny žánry moderního cirkusového umění. Diváky svými dovednostmi překvapí žongléři, iluzionisté, gymnasti, akrobati a samozřejmě klauni. Umělci předvádějí celé své umění na bruslích na ledové ploše.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete