Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11. – 13. října 2013: Pokračují drakiády, začínají dýňobraní a končí farmářské trhy

Tento víkend máte na mnoha místech republiky poslední možnost navštívit farmářská tržiště, tak neváhejte a nakupte i zásoby na zimu. Také naposled se tento víkend můžete projít na Smetanově nábřeží bez aut, v sobotu se tam bude konat akce Nábřeží žije!, jež má za cíl odstranit auta z nábřeží nadobro. To vše a mnoho dalšího Vám přinášíme v pravidelných tipech na víkend.

Fotogalerie k článku

Tento víkend máte na mnoha místech republiky poslední možnost navštívit farmářská tržiště, tak neváhejte a nakupte i zásoby na zimu. Také naposled se tento víkend můžete projít na Smetanově nábřeží bez aut, v sobotu se tam bude konat akce Nábřeží žije!, jež má za cíl odstranit auta z nábřeží nadobro. To vše a mnoho dalšího Vám přinášíme v pravidelných tipech na víkend.

 123. ročník Velké pardubické
 123. ročník Velké pardubické s Českou pojišťovnou odstartuje v tradiční druhou říjnovou neděli

Praha

Po celý víkend budete moci navštívit nejvíce navštěvovanou akci na Praze 6 – Břevnovské posvícení, které již podvacáté zaplní prostor v okolí břevnovského kláštera. Kromě stánků s občerstvení a kolotočů bude také k dispozici nově otevřený Břevnovský pivovar a bude předvádět středověké vaření piva. Ani letos nebudou návštěvníci ochuzeni o čím dal oblíbenější staročeskou řemeslnou vesničku se stovkou stánků různých řemesel, dílniček pro děti a krčem pro hladové žaludky. V sobotu večer se pak můžete těšit na živou hudbu. Club hotel Praha hostí tuto sobotu Mistrovství světa v akrobatickém rock and rollu. Přijďte podpořit tanečníky z ČR, kteří zde budou obhajovat titul mistrů světa! Atraktivní show, doplněná ohromující akrobacií a doprovodnými koncerty. Vše v rytmu rock and rollu. V sobotu si v Lucerně nenechte ujít promítání a vyhlášení vítězů soutěže 48 hour film project. Promítání, které je vyvrcholením 48 hodinového filmařského šílení a zároveň ukázka toho, co během 2 dnů plných adrenalinu vzniklo, bude od poledních hodin probíhat v kině Lucerna. Tuto sobotu si budete moci naposledy užít Smetanovo nábřeží jako pěší zónu tentokrát s výtvarným, designovým, filmovým a fotografickým zaměřením. Proměna nábřeží probíhá v rámci akce Nábřeží žije! a o skutečné realizaci pěší zóny proběhne několik veřejných diskuzí.

Středočeský kraj

V Nymburku se bude tuto sobotu uzavírat cyklosezóna v rámci akce Postřižinský cyklozavírák, jež se letos koná již potřetí. Start bude opět z areálu Pivovaru Nymburk. Na hradě Okoř se budou tuto sobotu konat Podzimní řemeslné trhy - dobové tržiště na louce pod hradem - asi 50 stánků, pro děti jízdy na ponících, občerstvení a mnoho dalšího. Na neděli přichystala organizace Ochrana fauny, která usiluje o ochranu volně žijících živočichů, veselé a soutěžní odpoledne pro rodiny s dětmi v anglickém parku u zámku Dobříš, které se koná u příležitosti Mezinárodního dne zvířat. Těšit se můžete na soutěže, naučnou stezku, představení několika pejsků z útulku a výcvik agility.

Jihočeský kraj

Českokrumlovský vodácký maraton se bude konat po celý tento víkend, letos již po jedenácté. Příchozí diváci se mohou kromě sledování této sportovní události aktivně zapojit do doprovodného programu. V Pivovarské zahradě budou zejména pro menší návštěvníky připraveny od 12.00 hodin rozličné soutěže, hry nebo divadelní představení. Dospělí zde kromě občerstvení naleznou prodejní stánky s tradičním i netradičním sportovním vybavením. V pátek navštivte v Českých Budějovicích akci Královský košt, kde budou formou koštu prezentována nejlepší vína aktuální nabídky českých, moravských a slovenských vinařů.

Plzeňský kraj

I tuto sobotu bude Zoologická a botanická zahrada města Plzně ve znamení Hravého podzimu. Na programu, který se koná před Tropickým pavilonem od 14 do 17 hodin, budou různé soutěže se zvířecí tématikou. Od hlavní pokladny až k centru Zvířecí soboty dovede návštěvníky soutěžní zvířecí stezka s deseti otázkami a třicítkou možných odpovědí. Na všechny, kteří zvládnou otázky i různé úkoly, čekají ceny. Na koňské farmě v Kladrubech se tuto sobotu bude konat Hubertova jízda. Jízda se pořádá na počest svatého Huberta, který je patronem jezdců a lovců na závěr sezóny. Užijte si klidnou jízdu se svými dětmi a zároveň k tomu připravený zábavný program.

Karlovarský kraj

V sobotu se letos naposledy na hradě Loket odehraje pohádka pro děti, které hrad srdečně zve. Tentokrát se děti mohou těšit na pohádku o Koblížkovi, kterou uvede Sváťovo divadlo.

Říjen patří drakiádám
Říjen patří drakiádám

 Ústecký kraj

Muzeum lidové architektury v Zubrnici zve tuto sobotu na akci Podzim na vesnici a vidět můžete například výstavu historických traktorů, sušení ovoce v historické sušárně, předvádění mlácení obilí cepy s možností vyzkoušení a také výrobu a prodej různých řemeslných předmětů a mnoho dalšího. Vinářství Chrámce nedaleko Mostu zve v sobotu na Burčákovou slavnost, kde můžete ochutnávat burčák a všechny možné druhy vína, připravený bude řemeslný trh a program pro děti: kreativní dílny, lesní pedagogika, jízda na koni, skákací hrad a mnoho dalšího.

Liberecký kraj

Pokud rádi fotíte, pak si nenechte ujít Fotoworkshop v Nákupním centru Géčko v Liberci. Dozvíte se speciální fígle fotografů, rady, jak správně nastavit právě Váš fotoaparát pro danou scénu a mnoho dalšího. Součástí workshopu bude miniškola fotografického líčení pod vedením profesionální vizážistky Dany Majznerové.

Královéhradecký kraj

Na zámku v Opočně nedaleko Rychnova nad Kněžnou se tento víkend bude konat Mezinárodní setkání sokolníků. Největší sokolnická akce v Čechách, slavnostní dopolední nástupy a večerní výřady s loveckými fanfárami, ukázky lovu s dravci pro veřejnost a mnoho dalšího. Flora Garden v Jičíně pořádá tuto sobotu Dýňové slavnosti, přijďte si zasoutěžit o nejhezčí dýni, nebo shlédnout taneční soutěž. Pro děti je připravena tvořivá dílna.

Pardubický kraj

Tradičně se každoročně druhou říjnovou neděli koná prestižní závod Velká pardubická, letos tomu nebude jinak a uskuteční se již její 123. ročník. Před návštěvou samotného závodu můžete navštívit ve Starém Hradišti Kunětickou horu, kde můžete shlédnout vystoupení trubačů s výkladem o parforsních honech a vzniku slavných koňských dostihů, jež se koná právě u příležitosti konání Velké pardubické.

Kraj Vysočina

V Music baru Zámecká rychta v Polné se v pátek uskuteční tradiční podzimní párty na oslavu 7. narozenin hudebního portálu Rockmag.cz. Vystoupí kapely Coders, El´brkas nebo Vzhůru a níž a navíc je připravena soutěž o ceny a rocková afterparty. Do Velké Bíteše jste zváni na tradiční drakiádu. Její 7. ročník začne v neděli ve 14:30 na louce za Chobůtkami (v sousedství propojovací cesty k První brněnské strojírně). Pořadatelé slibují napínavé soutěže o ceny, například o nejoriginálnějšího nebo o největšího draka.

Dýňobraní na zámku Slavkov u Brna
Dýňobraní na zámku Slavkov u Brna

Olomoucký kraj

V sobotu můžete vyrazit na Drakiádu na šumperské letiště a v neděli zase do Mohelnice. V obou případech na vás čekají zajímavé ceny v případě, že zvítězíte v soutěži o nejhezčího draka. Jedna z nejlepších a nejoriginálnějších evropských hard rockových kapel, němečtí Human Zoo, vystoupí v sobotu v U - klubu v Olomouci. Jedná se o jediný koncert v České republice! Nenechte si ujít příležitost slyšet a vidět neopakovatelnou rockovou show!

Jihomoravský kraj

V pátek a sobotu se v Městském divadle v Brně odehraje představení Zkrocení zlé ženy slavného dramatika Williama Shakespeara. Přijďte se pobavit u legendární komedie o lásce v různých podobách. Zámek Slavkov-Austerlitz ve Slavkově u Brna pořádá tuto neděli pro všechny šikovné děti již pošesté v řadě Zámecké dýňobraní. Přijďte se svými dětmi ve 14 hodin na nádvoří zámku a nechejte je vyzkoušet vyřezávání, zdobení či malování dýní. Pro dospělé a nejen pro ně je také po celou dobu konání akce připraveno občerstvení a ochutnávka dýňových specialit nebo malování na obličej.

Zlínský kraj

Letos máte poslední možnost vyrazit na Dolní náměstí ve Vsetíně a nakoupit tam na Farmářských trzích. Tato sobota bude totiž poslední, kdy se budou tento rok konat. Neváhejte a nakupte to nejlepší od českých prověřených farmářů, třeba i nějaké zásoby na zimu. Stejně tak tomu je i v Uherském Hradišti, kde se v sobotu budou konat letos poslední Selské trhy. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý sortiment nabízených produktů, např. mléko a jogurty, různé druhy masa včetně netradičního pštrosího, pekařské výrobky, ovocné šťávy, ale také sazeničky zeleniny a květin a mnoho dalšího.

Moravskoslezský kraj

Letiště Frýdlant nad Ostravicí pro vás připravil tuto sobotu podzimní létací akci, které se může zúčastnit každý zájemce bez ohledu na věk. Na letošní Drakiádě si můžete prohlídnout leteckou techniku, proletět se větroněm, shlédnout přehlídku historických automobilů a motocyklů a také samozřejmě si zasoutěžit v pouštění draků. Na závěr táborák s kytarou a opékáním špekáčků. Na Slezskoostravském hradě to přes víkend bude vonět dobrotami, koná se tam totiž akce pro všechny fanoušky dobrého jídla a pití – Hradní hodokvas - tradiční lidový jarmark zaměřený na jídlo a pití spojený s prodejem lidově uměleckých výrobků a ukázkami řemesel. Nebude chybět výstava a degustace vína a bohatý doprovodný program.

 

DUŠIČKO & HELLOWEENSKÁ PLAVBA SE STRAŠIDLEM

  

 

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Retropárty 2024 - Telč

28.03.2024 - 29.03.2024
Telč

Legendární DJ Zamorano přijíždí oslavit zelený čtvrtek do Telče!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete