Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 11.–12. listopadu 2017

Blížící se víkend bude probíhat řada akcí ve znamení oslav svátku sv. Martina, spojených i se svatomartinským vínem a dalšími lahůdkami. Nicméně v našem výběru z kalendáře akcí nezapomínáme i na akce jiného rázu.

Blížící se víkend bude probíhat řada akcí ve znamení oslav svátku sv. Martina, spojených i se svatomartinským vínem a dalšími lahůdkami. Nicméně v našem výběru z kalendáře akcí nezapomínáme i na akce jiného rázu.

Praha

Tuto sobotu můžete přinést trvanlivé potraviny v rámci Národní potravinové sbírky na předem určená místa po celé republice a přispět tak například matkám samoživitelkám, seniorům, obyvatelům azylových domů.

Národní potravinové sbírky

Národní zemědělské muzeum zve na tradiční Letenskou husu a košt svatomartinského vína. Čekají vás ochutnávky a prodej svatomartinských a mladých vín předních českých a moravských vinařů, řízené degustace vín, bohatá gastronomie. V pátek a v sobotu se můžete zajít podívat na Racing Expo, které se koná v Pva Expo Praha Letňany. K vidění bude závodní technika profesionálních i amatérských týmů a v doprovodném programu si budete moci vyzkoušet adrenalinové sporty.

Středočeský kraj

V Kutné Hoře můžete svátek sv. Martina oslavit lampionovým průvodem a koštem svatomartinských vín a koncerem Evy Pilarové

Impossibility Challenger je festival rekordů, který se koná tuto neděli v Kladně. Každý návštěvník se na něm může pokusit zdolat nebo překonat osobní, národní nebo světový rekord v jakékoliv neolympijské disciplíně

Jihočeský kraj

Kapela Chinaski zavítá v rámci svého turné v sobotu do Českých Budějovic. Zazní nejen staré známé hity, ale také songy z posledního alba Není nám do pláče. Od pátku do neděle probíhá na Housově mlýně Festival bojovníků. Jediný festival v ČR, kde posuzuje kvalitu a bezpečnost choreografií porota vybraná z profesionálních herců, kaskadérů, učitelů a mistrů tohoto umění.

Plzeňský kraj

Na zámku Zbiroh vás v sobotu čeká Svatomartinské posvícení, kde nebudou chybět ochutnávky mladých vín přímo od vinařů, možnost nákupu vín, příjezd Martina na bílém koni, doprovodný hudební program a svatomartinské posvícení s pečenou husou. 

Velmi zajímavý může být i Martinský jarmark lidových řemesel na Chodském hradě v Domažlicích, který je přichystaný na tuto neděli.

Karlovarský kraj

Na Statek Bernard opět přijede sv. Martin. Těšit se můžete na lampionový průvod, hry a samozřejmě skvělé pohoštění. Tradiční svátek sv. Martina doprovodí jarmark také v Karlových Varech. Příchod sv. Martina na bílém koni doprovodí průvod s lampiony a ohňová show.

Ústecký kraj

Pokud máte rádi strašidelné průvody, pak si nenechte ujít Průvod Alpských čertů v Blšanech u Loun. Ten vyjde vpodvečer tuto sobotu a doplní je také pochod mažoretek a bubenická show. Strašidla v muzeu je název akce, kterou tuto sobotu pořádá Muzeum města Ústí nad Labem. Na všechny čeká zábavný dětský program her a soutěží ve společnosti pohádkových bytostí ze středověkého světa. 

Liberecký kraj

V České Lípě můžete oslavit výročí 150 let od zprovoznění železniční trati na trase Bakov n. Jizerou - Česká Lípa - Rumburk. V sobotu se můžete svézt parními vlaky a užít si spoustu zábavy a kulturní program.

Od pátku do neděle se v Jablonci nad Nisou koná filmový festival. Během tří dní bude k vidění celkem 20 filmů. Jen pro zajímavost celý festival zahájí v pátek slavnostní premiéra filmu Vražda v Orient expresu, kde diváci mají doporučený ne však povinný dresscode ve stylu 30. let.

filmový festival

Královéhradecký kraj

Také na Hradě a zámku ve Starých Hradech se bude slavit svátek sv. Martina. Ochutnávat se bude nejen mladé víno, ale také, horké a studené čokolády mnoha druhů, chutí, barev a vůní. Vinný a čokoládový jarmark se samozřejmě neobejde bez pohádkových prohlídek a překvapení.

Na svatomartinské slavnosti a jarmarky můžete vyrazit také do Nového Bydžova a do Náchoda, kde nebude chybět ani sv. Martin na bílém koni.

Zlínský kraj

Oba víkendové dny bude na Baťově institutu ve Zlíně probíhat Festival stavebnic. Letos akci čeká dvakrát větší prostor než v minulých ročnících. Na místě budou k vidění tradiční i méně obvyklé stavebnice z nejrůznějších materiálů. Novinkou na dalším ročníku budou dřevěné stavebnice Makura, Pony či stavebnice hradů, stavebnice Klip Klap, kuličkodráha HUBELINO a mnoho dalších.

Festival stavebnic

Mladá vína a svatomartinské husy se budou ochutnávat v Uherském Hradišti nebo v Luhačovicích.

Jihomoravský kraj

Nenechte si ujít Blanenské vítání sv. Martina, jehož součástí bude violoncellový dvojkoncert, koncert v hudebním salonu, ale také pochod světýlek, večerní prohlídky věže kostela při svíčkách, příjezd sv. Martina a mnoho dalšího během tří dní v Blansku.

Moravskoslezský kraj

Přijďte ochutnat mladé víno na hrad Starý Jičín, kde nebudou chybět ani zabijačkové speciality. QUILT Ostrava 2017 je název prodejní výstavy, kterou můžete navštívit od pátku do neděle v Ostravě. Krásným quiltům se můžete nejen obdivovat, ale také si je zakoupit domů. Souběžně proběhne také KREATIV Ostrava, akce kde si můžete vyzkoušet výtvarné dílničky a workshopy. Najdete zde také kreativní nápady a inspirace, materiál s výstavní slevou, handmade výrobky a další.

QUILT Ostrava

Zajímavé akce v okolí

Festival Muziq 2024 - Tachov

08.06.2024 - 08.06.2024
Letní parket u Bělčáka

Festival Muziq v Tachově zve na druhý ročník!

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Mikuláš Pokorný Trio 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Seskupení hudebníků, kteří se v poslední době zapsali…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 23. duben

Dnes má svátek Vojtěch

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete