Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 12. - 13. března

Týden se s týdnem sešel a my pro vás opět máme zajímavé akce, na které můžete vyrazit po celé České republice. Počasí nám zatím dokonale přeje, tak neseďte doma a vyražte ven vstříc začínajícímu jarnímu počasí. Máte nějaký zajímavý tip? Napište nám a my se s ním rádi podělíme i mezi ostatními.

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Tento týden přinášíme tip pro ty, kdo by rádi své zdi obzvláštnily novým kouskem umění. Unikátní aukční portál Artslimit.com, který spojuje jednoduchost moderních technologií s pečlivou kurátorskou práci, pořádá již třetí samostnou aukci výtvarných děl. Pozor aukce končí v neděli 13. března. Obrazy, které k aukci vybírali kurátoři Galerie KODL, jsou po celou dobu vystaveny v prostorách galerie. Pokud tedy nechcete dražit, můžete se na tyto umělecké kousky přijít alespoň podívat. Více o jednotlivých obrazech se dozvíte v detailu akce

 

Středočeský kraj

V Mělnickém kulturním domě MEKUC, na které tady často odkazujeme, proběhne další krásná akce pro děti. Tenktokrát vás čeká zábavný karneval, který se bude konat u příležitosti slavnostního zakončení 49. ročníku přehlídky Divadlo dětem 2022. DJ Olda Burda připraví pro děti odpoledne plné hudby, her a soutěží. Při karnevalu proběhne předání cen za nejhezčí výtvarná díla soutěže Děti kreslí divadlo z přehlídky Divadlo Dětem 2022 a budou vyhodnoceny nejhezčí masky karnevalu. Tak určitě doražte v neděli 13.3 do kulturního centra MEKUC v Mělníce

 

Jihočeský kraj

Již počtvrté vás zveme na akci, jejímž smyslem je zachránit co nejvíce krásných knih, poslat do oběhu knihy, které už moc dlouho otálejí ve vašich knihovnách, a užít si pohodový kulturní víkend. Velký knižní bleší trh proběhne v sobotu 12. března od 9 do 18 hodin a v neděli 13. března od 9 do 12 hodin v kulturním domě v Hořicích na Šumavě. Můžete se těšit na tisíce knížek pro děti i dospělé, na beletrii i naučné za symbolických 5 korun za kus. Máte zájem prodat či darovat vlastní knihy? Knížky, které chcete darovat, rádi nabídneme dál. 

 

Plzeňský kraj

Máme tu mezi námi nějaké milovníky psů? V Ledcích, které se nachází v Plzeňském kraji, můžete tuto sobotu strávit s pejsky celý den.  O co se jedná? V sobotu vás ve Farmaparku u Toma čeká vystoupení dogfrisbee, dogdancing, puller, canisterapie spolu s povídáním a workshopem

 

Ústecký kraj

Agentura ChrisEvents Vás srdečně zve do Teplic na Čokoládový Festival 2022, který se bude konat v sobotu i v neděli v  Galerii Teplice. Akce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Vstup je zdarma. Čekají vás workshopy, stánkový prodej i dětský koutek.  

 

Liberecký kraj 

Už v sobotu se po dvou letech do Liberce vrací Svatební veletrh! A nudit se rozhodně nebudete. V rámci veletrhu budete moci najít svatební místo pro váš den D, inspirovat se květinovou výzdobou, ochutnat skvěle jídlo i zákusky, dát si skleničku dobrého vína, nechat se nalíčit, zjistit svou kvalitu vlasů, vyzkoušet si svatební šaty, nechat se i vyfotit, zkrátka naplánovat si váš velký den od A do Z. Vstupné na veletrh je zdarma.

 

Královéhradecký kraj

Během pandemie jsme zaznamenali obrovský nárůst zájmu o cykloturistiku. V Hradci Králové můžete vyrazit na tradiční specializovanou přehlídku cestopisných besed a promítání o "cyklocestování" a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny "cyklocestovatele", kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. Těšit se můžeme na plno dobrodružství, sportovní výkony a plno krásných záběrů. Samozřejmostí je fajn nálada. Hlavním programem bude projekce extrémní bikerky Peggy Marvanové o jejích dálkových závodech bez podpory napříč divočinou. Za tahák festivalu lze určitě považovat inspirační povídání cestovatelského dua MizuBizu o jejich velké cestě Japonskem. Pro milovníky Afriky je tu pak beseda Martina Stillera o Rwandě a Ugandě, kam se vydal na těžko na kolech s trojící kamarádů.

 

Pardubický kraj

Po nekonečných dvou letech covidové pandemie je zpět další oblíébená akce a tou je pardubický FlerMarket. Koná se  v neděli 13.března od 10 do 16,30 hod v kongresovém centru v Paláci Pardubice, v jehož úžasných prostorách se vám představí přes 50 rukodělných umělců. Potěšit můžete sebe i své blízké ručně vyráběnými textily, šperky, bytovými doplňky ale i sirupy, bylinkovými čaji nebo domácí kosmetickou. 

 

Kraj Vysočina 

Přiznejte se, kdy jste byli naposledy v divadle? Nepochybujeme o tom, že je nejvyšší čas to napravit, a proto vás zveme v Třebíči na IV. představení Festivalu divadla 2-3-4 herců na představení Miss Dietrich lituje. A o co jde? Matka a dcera. Regina Rázlová jako Marlene Dietrich a Simona Postlerová jako Maria Riva ve strhujícím rodinném souboji. Láska a sebeláska. Zlatý prach slávy a neúprosný čas. Věčná bitva s minulostí. Kdo zvítězí? Doražte v neděli večer do Národního domu v Třebíči a dozvíte se. 

 

 Zlínský kraj

Užijte si v neděli 13. března 2022 rodinné dopoledne plné zábavy a kostýmů s oblíbenou maškarní lyžovačkou na sjezdovce Horal ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Na malé lyžaře bude čekat speciálně vyzdobená trať plná sladkostí, hry, malování na obličej, tancování na sjezdovce a další soutěže. Máte se na co těšit!  

 

Moravskoslezský kraj

V Ostravském areálu Černá louka se budou o víkendu konat hned dvě zajímavé akce. Od pátku do soboty se můžete těšit na knižní festival, který představí novinky z celé České republiky, tematické besedy a přednášky na dvou scénách; autorská čtení, autogramiády, křty nových knih a setkání s nejčtenějšími českými autory; workshopy, tvůrčí dílny a herní zónu; odpočinkovou "chill out" zónu s kavárnou, soutěže a tématické výstavy. Po celý víkend také bude probíhat festival Dovolená 2022, na kterém můžete nabrat spoustu inspirace, rad a tipů pro váš vytoužený letní odpočinek. 

Zajímavé akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Veselé Velikonoce s kraslicemi od C…

26.03.2024 - 01.04.2024
Praha

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i…

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Retropárty 2024 - Telč

28.03.2024 - 29.03.2024
Telč

Legendární DJ Zamorano přijíždí oslavit zelený čtvrtek do Telče!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete