Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 12. – 14. dubna: Odemykání Vltavy, cukrářská pouť či slavnosti vína

Druhý dubnový víkend nám snad konečně přinese pravé jarní počasí a tak je načase vyrazit do Velké Chuchle na první důležitý dostih letošní sezóny, či objevit tajemství sázavské věže při speciálních prohlídkách v rámci Světového dne památek. V mnoha krajích probíhají na různé variace slavnosti vína. V případě deště je ideální vyrazit na právě otevřenou výstavu Ivan Lendl: Alfons Mucha či na rockenrollový ples.

Fotogalerie k článku

Druhý dubnový víkend nám snad konečně přinese pravé jarní počasí a tak je načase vyrazit do Velké Chuchle na první důležitý dostih letošní sezóny, či objevit tajemství sázavské věže při speciálních prohlídkách v rámci Světového dne památek. V mnoha krajích probíhají na různé variace slavnosti vína. V případě deště je ideální vyrazit na právě otevřenou výstavu Ivan Lendl: Alfons Mucha či na rockenrollový ples.

Festival Otevřených sklepů

350 vín, 35 vinařů, 5 obcí se zapojí o víkendu do Festivalu otevřených sklepů... co více si přát

Praha

Holešovice Fashion market

Tento víkend proběhne pátý díl trhu nezávislé módy a designu Holešovice Fashion Market. Ve čtyřech halách holešovické Pražské tržnice se sejde více než 140 návrhářů a designérů. Vstup je zdarma.

Velká dubnová cena v Chuchli

Tato soutěž je prvním významným dostihem sezóny, v němž se na univerzální trati 1800 metrů utkávají špičkoví čtyřletí a starší koně. Proběhne tuto neděli od 14 hodin ve Velké Chuchli. Doprovodný program: divácká anketa a slosování lístků o fotoaparát NIKON COOLPIX S3300.

FOR PETS a další na letňanském výstavišti

Od čtvrtka do neděle probíhá již třetím rokem odborný veletrh zaměřený na chov domácích zvířat s obsáhlým doprovodným programem, například ukázky dogfrisbee. Současně probíhá v areálu PVA Letňany také veletrh FOR SENIOR, FOR KIDS, FOR TEENS a FOR ARTWORK. Více o veletrhu...

Ivan Lendl: Alfons Mucha

Zavítejte tento víkend do Obecního domu a přijďte se podívat na unikátní výstavu sbírky Ivana Lendla, který zde představí nejkomplexnější soubor plakátové tvorby Alfonse Muchy (151 artefaktů). Můžete přijít každý den mezi 10 a 19 hodinou. Více...

Středočeský kraj

Tajemství věže v Sázavě

U příležitosti mezinárodního dne památek budou tento víkend v Sázavě probíhat mimořádné prohlídky útrob vysoké gotické věže se třemi hvězdami a třemi zvony. Rezervace je nutná.

Akce v parku Mirakulum

Druhou dubnovou sobotu budou moci návštěvníci Milovic oslavit zahájení druhé sezóny provozu zábavně-naučného Parku Mirakulum. Ten se pro tuto příležitost spojil se sousedícím Tankodromem Milovice. Od 10:00 do 17:00 bude pro všechny věkové kategorie připraven v Milovicích pestrý program sahající od jízd v tanku, až po divadelní představení pro nejmenší, tvořivé dílny nebo prezentaci sokolníka.

Cukrářská pouť

Pokud patříte k milovníkům sladkostí všeho druhu neměli byste si nechat ujít Cukrářskou pouť na zámku Kačina. Ta se zde bude konat tuto neděli od 10 hodin a zahájí tak novou turistickou sezónu. Návštěvníkům by měla přiblížit atmosféru tradičních lidových poutí zároveň s přehlídkou cukrářského řemesla, které neodmyslitelně k poutím patří.

Jihočeský kraj

Odemykání Vltavy

Přijďte tuto sobotu oslavit začátek vodácké sezóny do Českého Krumlova a vyplujte do kempu U Trojice ve Zlaté Koruně. Veselá hudba, nápoje a něco na zub je zajištěno. Detailní informace...

Mezinárodní setkání harmonikářů

Tuto sobotu proběhne v píseckém Centru kultury tradiční mezinárodní setkání harmonikářů, které vzniklo z iniciativy píseckého rodáka a harmonikáře Jiřího Poklopa, který na první ročník pozval své přátele a kolegy z Německa a Rakouska. Máte-li rádi známé lidové písničky a obdivujete-li kvalitní hru na tradiční hudební nástroj, nenechte si setkání harmonikářů ujít.

Plzeňský kraj

Orient Dream 2013

Tuto neděli proběhne v Měšťanské besedě v Plzni již 4. ročník festivalu orientálního tance, kultury a hudby Blízkého Východu. Galavečer opět publiku představí rozmanitost a krásu orientálního tance v celé své pestrosti a nepřeberných formách v podání profesionálních tanečnic a tanečních skupin.

Karlovarský kraj

Račte dál

Sérii zajímavých pořadů na osmi hradech a zámcích v Karlovarském kraji nabídne pořad nazvaný Račte dál – setkání s hradními, zámeckými pány a kastelány. Akce probíhá každou dubnovou a květnovou sobotu na hradech a zámcích Loket, Seegberg, Bečov a dalších. Tento víkend akce proběhne na Horním hradě v Krásném Lese.

Česko – bavorský geopark

Tento víkend by u nás mělo konečně převládnout jaro nad zimou, a proto bude vhodná příležitost k návštěvě Česko – bavorského geoparku. Vydejte se na cestu časem zpět do dávné minulosti, pozornost laiků i odborníků přitahují zejména geologické a geomorfologické zajímavosti, jakými jsou hluboká údolí, nápadné skalní útvary i tajemná rašeliniště.

Ústecký kraj

Vinařské Litoměřice

V letošním roce se koná již jedenáctý ročník soutěžní výstavy vín Vinařské Litoměřice. Výstava probíhá od pátku do soboty vždy od 10:00 do 19:00 hodin v domě kultury a v prostorách gotického hradu v Litoměřicích. Více o výstavě...

Otevření sezony v ZOO Děčín

U příležitosti blížícího se světového Dne země bude v děčínské ZOO zahájena nová sezóna a představeny nové přírůstky této zoologické zahrady. Současné proběhne akce "S vysloužilci do ZOO", ve které bude možní získat volnou dětskou vstupenku do zoo zdarma, k tomu postačí přin=st vysloužilý elektrospotřebič.

Liberecký kraj

50 cyklorájem Podralsko

Symbolickým zahájením cyklistické sezóny je pro mnoho sportovních nadšenců i profesionálů jarní verze závodu "50 Cyklorájem Podralsko", která účastníky zavede do bývalého vojenského prostoru na jižní straně Ještědského pohoří a pokraji Ralské pahorkatiny. Trasa závodu započíná v malém městě Osečná a provede zájemce po neobvyklé scenérii dříve opuštěných oblastí, kde se můžete kochat krásnými a neokoukanými výhledy do širokého kraje.

Liberecké Všeho trhy

Tuto sobotu od šesti do jedenácti hodin dopoledne se bude konat tzv. hobby burza, nebo můžeme použít krásné české slovo "blešák". Na rovné asfaltové ploše parkoviště u Tipsport areny můžete nabízet vše, co Vám doma překáží a přitom to má stále svoji hodnotu.

Královéhradecký kraj

Valdštejnské slavnosti vína

Tradiční jarní slavnosti vína za účasti vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny proběhne již tuto sobotu na zámku Staré Hrady. Ochutnávka vín, dobový a vinný jarmark, souboje královských mušketýrů, pohádkové vinobraní pro děti, vojenská přehlídka a další zajímavosti.

Kratonohy fest

Již tuto sobotu ožije sál kratonožského hostince U Kaštanu opět rockovou hudbou. Proběhne zde totiž již čtvrtý ročník velice oblíbeného Kratonohy Festu. Na výběru kapel pro letošní ročník si organizátoři dali opravdu záležet. Můžete se tak těšit na hudební lahůdky hned ze čtyř koutů naší republiky.

Pardubický kraj

Archeologie pardubického kraje

Ještě tento víkend můžete v chrudimském Regionálním muzeu shlédnout výstavu Klenoty z hlubin věků, která prezentuje unikátní a zajímavé archeologické nálezy ze sbírek muzeí zřizovaných Pardubickým krajem

Olomoucký kraj

Nordicwalking v Olomouci

Přijďte si zdarma vyzkoušet výhody stále populárnějšího nordicwalkingu, například na Svatý kopeček (Chalupa na schůdkách). Akce probíhá po domluvě každý víkend. Detailní informace...

Olympia hledá talenty III.

Tento víkend proběhne casting talentové soutěže Olympia hledá talent. Pokud je vám 18 a méně let, přijďte ukázat svůj talent a vyhrajte 15.000 Kč! Přihlaste se na www.olympiahledatalenty.cz.

Kraj Vysočina

Rockenrollový ples

Tuto sobotu od 20 hodin se v kulturním středisku Zámek Polná u Jihlavy koná rockenrollový ples, na kterém vystoupí legendární Karel Kahovec a Viktor Sodoma s kapelou George & Beatovens a pódioví šoumeni Second hand vám zahrají hity 50. a 60. let. Zároveň proběhne soutěž o nejlépe oblečený rockenrollový pár!

Jihomoravský kraj

Festival otevřených sklepů – Jaro na Mikulovsku 2013

Dubnová část festivalu nese název "Víno a kultura ve sklepech jižní Moravy" a pozve zájemce do kraje folkloru a vína (region Podluží). Ti nejlepší i doposud méně známí vinaři budou ve sklepech vyhlášených vinařských obcí (Moravská Nová Ves, Prušánky, Hrušky a Poddvorov) představovat výsledky své vinařské práce širokému spektru zájemců. Více o festivalu...

Bonjour Brno

Tento víkend proběhne v kině Art přehlídka francouzských filmů a letošní ročník bude retrospektivou v loni zemřelého Chrise Markera, jednoho z nejdůležitějších režisérů světové kinematografie. Během festivalu Bonjour Brno budeme moci zhlédnout značnou část rozmanitého díla tohoto geniálního autora, který jako první natočil dokumentární esej.

Napoleonské dny Valtice

Již od pátku se můžete přijít podívat na stavbu dobového vojenského ležení. Letošní novinkou bude jen v termínu akce zpřístupněna výstava praporů jednotek re-enactmentu, zbraní, uniforem a součástí výstroje, doprovozených fotografiemi z akcí uplynulých let.

Zlínský kraj

Charlie Straight ve Zlíně

Tuto sobotu od 21:30 hodin vystoupí ve zlínském klubu Golem britpopová skupina založená v Třinci, která za svou existenci získala spoustu ocenění- Anděl, MTV, časopis Filter, Český Slavík. Pro Charlie Straight jsou charakteristická energická živá vystoupení a bezprostřední projev frontmana kapely Alberta Černého. Více o akci...

Febiofest ve Zlíně

20. ročník mezinárodního filmového festivalu Febiofest se objeví také ve Zlíně! Tento víkend můžete shlédnout v Golden Apple Cinema a ve Velkém kině zajímavé snímky. Slavnostní zakončení Febiofestu proběhne v sobotu od 19:00 hodin ve Velkém kině snímkem česko-slovenské produkce Můj pes Killer.

Moravskoslezský kraj

Volby a narozeniny v ostravské ZOO

Tuto sobotu bude v ostravské zoologické zahradě rušno. Ve Výukovém centru proběhne finále soutěže, v pavilonu Tanganika volby a v pavilonu slonů narozeninová oslava. Dopoledne se ve Výukovém centru uskuteční finále tradiční vědomostní soutěže pro starší žáky Velká cena zoo 2013. V rámci soutěže BabyZOOm 2013, kterou již potřetí vyhlásila Unie českých a slovenských zoologických zahrad proběhne soutěž o nej… mládě.

Píšťala zbrojnoše Břenka

Tento víkend si nenechte si ujít akci na hradě Sovinec - PÍŠŤALU ZBROJNOŠE BŘENKA - vývoj vojenské historie a palných zbraní. Souboje, šarvátky a ukázky bojových umění. Výstava zbraní a zbrojí z období gotiky, s možností veškeré zbraně si osahat a vyfotit se v dobových zbrojích.

  

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete