Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 13. – 14. ledna

Fotogalerie k článku

Praha

Prahu navštíví 13.1. 2024 italský tenorista Andrea Bocelli, který se po řadě vyprodaných koncertů vrací do pražské O2 areny, kde vystoupí tak jako vždy s Českým národním symfonickým orchestrem a celou plejádou vzácných hostů. Vstupenky zakoupíte v síti Ticketmaster a Ticketportal.

 

Středočeský kraj

Vezměte své děti tuto sobotu na Transformers Show do Příbrami. Hrdinové, kteří doslova ožívají! A vaše děti z nich budou unešené! Jsou jediní v ČR a měří neuvěřitelných 2,9 m, mluví, při show střílí z obřího kouřového kanonu a to není všechno! Po tom, co předvedou velkolepou podívanou na pódiu se s každým dítětem osobně setkají a vyfotí.

 

Vysočina

Připojte se k tříkrálové plavbě na Dalešické přehradě. Tři králové vám během plavby zazpívají a zahrají koledy. 13. 1. Tříkrálová plavba pro Charitu, kdy je výtěžek z plavby věnován na projekty Charity. Během příjemné plavby můžete spolu s námi přispět Charitě na dobrou věc.

 

Jihočeský kraj

Do Českých Budějovic tuto sobotu zamíří Pikachu. Je to tak, přijďte se na něj podívat na PokéTour. Můžete se těšit na burzu a výměnu karet, různé soutěže a hry a hlavně širokou zábavu pro všechny fanoušky Pokémonů.

 

Plzeňský kraj

Nenechte si ujít jedinečný muzikál Jesus Christ superstar! Rocková muzikálová legenda konečně v Plzni! Nechte se i vy uchvátit fenomenálním dílem, které dosud nadchlo miliony diváků několika generací po celém světě. Muzikál se uskuteční tento víkend v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

 

Karlovarský kraj   

Přijeďte se podívat na velkou lednovou reprízu populárního představení Baby Balet, které se uskuteční v neděli 14. ledna 2023 od 18 hodin v Domě kultury Ostrov. Autorkou scénáře je Vlasta Schneiderová. Autorský tým zkušených tvůrců dětských choreografií mapuje pět životních etap: narození, dětství, školní léta, pubertu a dospělost. Jednotlivých choreografií taneční koláže se kromě Vlasty Schneiderové ujali Tereza Hloušková, Tereza Chladová, Jan Schneider, Pavla Königsmarková, Antonín Schneider, Linda Svidró, Jitka Tůmová a Eliška Vodičková. Dramaturgie využila mimořádně chytré a poetické texty čtyřiadvaceti písní Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, které představují mikro-scénáře pro jednotlivé choreografie. Zdeněk Svěrák vytvořil pro jednotlivé životní etapy originální autorský text, který také namluvil.

 

Ústecký kraj

Pokud jste vždy snili stát se na den kouzelnicí nebo kouzelníkem, tak si nenechte ujít výstavu Harry Potter ANEB MUDLOVÉ, PŘIJEĎTE EXPRESS! Sbírka Andrey Vondolské čítá stovky kusů. Z unikátů vlastní třeba kus školní uniformy, ve které natáčel Rupert Grint (Ron Weasley), ze stříbra vyrobenou jízdenku na školní vlak či vstupenku na mistrovství světa ve famfrpálu. Další zajímavostí z její sbírky je Kluběnka, zvíře ve tvaru chlupaté koule, kterou prodávala ve svém obchodě dvojčata Weasleyovi. Její oblibou je vylizovat kouzelníkům holuby z nosu, když spí, tím se živí. Všechny tyto předměty jsou součástí výstavy v Teplicích. Nechybí ani kouzelnické hůlky a peníze, erby školních kolejí, kostýmy, Dobby, mozkomor, Nebelvírský meč nebo vycházková hůl Alastora Moodyho. K vidění jsou i originální podpisy hlavních hrdinů a spisovatelky, ale i dalších herců, získané převážně korespondencí.

 

Liberecký kraj

Mají vaše děti rády dinosaury? Potom nesmíte propásnou akci libereckého Dinoparku, který nabízí do konce ledna dětem vstup jen za 50 Kč. Celoročně otevřený krytý zábavní park, který najdete ve třech patrech nákupního centra Plaza Liberec. Unikátní pohled na vývoj planety Země od Velkého třesku přes období vlády dinosaurů až do dnešních dnů.

 

Královéhradecký kraj

Zámek Staré Hrady nabízí pro tento víkend Dračí čarodějné pohádkové prohlídky. Každou sobotu, neděli, o prázdninách a svátcích Vás opravdová princezna, rytíř, čaroděj nebo čarodějnice provedou dračími pohádkovými okruhy. Na hradě a v pohádkovém sklepení a na hradní půdě se usídlili draci skalní, ohniví, vodní, lesní, noční, bahenní, píseční, sněžní, hromoví, zlatí, teplomilní, sklepní, smaragdoví, rubínoví a mnoho dalších pohádkových bytostí z pohádek čaroděje Archibalda I. Na osobní audienci Vás ve své Dračí královské komnatě pak přijme i Jeho Veličenstvo Dračí král Rozumbraďák XVI. s dračí královnou jeho ženou Starostlindou a jejich dcerkami dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou. Pomozte nám zachránit princeznu Laskonku a nemine Vás ani pohádková odměna.

 

Pardubický kraj

Jste srdečně zváni na komentovanou prohlídku Automatických mlýnů v Pardubicích, která proběhne tuto sobotu! V 75 minutách projdete s průvodci Nadace AM areálem Automatických mlýnů a budete seznámeni s historií, architekturou a budoucí vizí tohoto jedinečného místa. Navštívíte veřejné prostory, které propojují Gočárovu galerii, galerii GAMPA, vzdělávací centrum SFÉRA s budovu Sila Nadace Automatických mlýnů.

 

Jihomoravský kraj

Přijďte se podívat tuto sobotu do Hustopečí na pultovou degustaci nejlepších českých a moravských vín, oceněných medailemi odbornou porotou soutěže KRÁL VÍN České republiky. K vínům si budete moci koupit drobné občerstvení z dílny šéfkuchaře hotelu.

 

Zlínský kraj

Tento víkend je pro děti v Zahradním centru VALMEZ připraveno dětské tvoření. Hledáte program na zimní víkendy pro děti? Chcete v nich rozvíjet originalitu, zručnost a zahradnického ducha? Přijďte za námi do Zahradního centra pod kloboukem!

 

Olomoucký kraj

Již od tohoto pátku můžete navštívit výstavu Lenky Falušiové: Území ticha v MKZ Jeseník. Práce jsou tvořeny převážně technikou tisku z hloubky (čárový lept, mezzotinta) a zachycují vnitřní prožitek z krajiny. Obrazy pro autorku fungují jako paměťová stopa a skrze kontemplaci v krajině nás zve k odvrácení pozornosti zpět do vlastního nitra. Hluboké lesy, stromy a různá přírodní zákoutí jsou zobrazeny ve formě struktur, znázorňujících jak to, co je viditelné, tak i elementy pouze tušené.

 

Moravskoslezský kraj

Pustevny opět budou od 13.1. zdobit ty nejrůznější ledové sochy, přijďte se na ně podívat! Návštěvníci ze všech koutů naší země, Slovenska i Polska se mohou těšit na křišťálově ledovou výstavu na téma NOEMOVA ARCHA. Ledové sochy na Pustevnách mají dlouholetou tradici a my se na Vás opět budeme těšit.

 

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete