Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 13.-14. října 2018

Teplý říjnový víkend láká ven. Kam vyrazíte vy? Možná vám přijde vhod našich pár tipů na víkend. Vyrazit můžete také na některý z výlovů rybníků nebo si pustit svého draka na drakiádě.

Teplý říjnový víkend láká ven. Kam vyrazíte vy? Možná vám přijde vhod našich pár tipů na víkend. Vyrazit můžete také na některý z výlovů rybníků nebo si pustit svého draka na drakiádě.

Praha

Představení Divadla bratří Formanů Deadtown se vrací do Prahy a vy jej můžete navštívit v sobotu nebo v neděli na smíchovské náplavce. V sobotu se koná Deskohraní, tedy mezinárodní festival deskových a karetních her. Různé typy her si můžete přijít vyzkoušet do Michnova paláce Tyršova domu v Praze.

Oba víkendové dny se můžete vydat také do Muzea pražského vodárenství, kde se konají Dny otevřených dveří. V neděli vás v samotném centru Prahy na náměstí Republiky čekají designové trhy plné kreativity a barev.

Středočeský kraj

5. ročník přehlídky amatérských divadel Nučický Kahan se koná v pátek a v sobotu v Lidovém domě v NučicíchZávod rychlých vozů zaujímá tradičně závěrečný post v kalendáři Mistrovství České republiky v rally. Přijít se podívat můžete od pátku do soboty do Příbrami.

Zámecké dýňování na zámku Nelahozeves je akce pro všechny, kteří mají rádi z dýní rádi tvoří. Nádvoří zámku se zabarví do oranžova v sobotu.

Zámecké dýňování

Jihočeský kraj

V Jihočeském kraji se chystá řada výlovů rybníků, mezi nimi i toho největšího - Rožmberka. mimo výlovy můžete vyrazit třeba na podzimní švestkové trhy do Českých Budějovic nebo na oslavy vyhlášení republiky do Písku.

Plzeňský kraj

V Plzni si nenechte ujít 1 festival panenek v ČR, tedy výstavu panenek, kde budou oči jen přecházet. Výstava se koná od soboty do neděle a nebude chybět ani módní přehlídka.

Ústecký kraj

Závod dračích lodí o Pohár Gustava Frištenského se rozpoutá v sobotu ve ŠtětíMuzeum města Ústí nad Labem zve na výstavu nazvanou Náš miláček, která bude zaměřená na drobné zvířectvo jako jsou kočky, exotické ptactvo, holubi, drobní hlodavci a morčata apod. 

Kraj Vysočina

Monkey Business

Kapela Monkey Business vyráží na podzimní část své klubové koncertní šňůry s albem Maximum Power! V sobotu budou vystupovat v Třebíči. S dětmi pak můžete v témže městě v neděli vyrazit na představení O princezně, která ráčkovala.

Jihomoravský kraj

Od pátku do soboty se v Brně můžete potkat s ekologickými pěstiteli a chovateli, výrobci moštů i vína na biojarmarku. V sobotu z Milotic vyráží tzv. bručákový pochod. Čeká vás putování osadou vinných sklepů Šidleny u Milotic, s možností pokračovat v pochodu směrem Dubňany a dále do Mutěnic.

Výstava fotografií Kroj naživo se koná v obci BlatničkaVýstava bude zahájena vernisáží s hudebním doprovodem a výstavou krojů v neděli.

Olomoucký kraj

Přímo do Olomouce můžete od čtvrtka do soboty zavítat na Mezinárodní filmový festival KralinaleČekají vás tři filmové dny ve třech tématech, které souvisí se svobodou našeho státu. Letošní témata jsou Vyhnání Němců, Kolektivizace a Pohraniční stráž.

Podzimní dýňová slavnost, která bude plná dýňových dobrot, soutěží a zábavného programu, včetně dílniček pro děti. Řezy, kompoty, koláče, polévka a další vás čeká ve Zlatých Horách v sobotu.

Moravskoslezský kraj

Japonské dny

Japonské dny přinesou od pátku do neděle do Ostravy japonskou kulturu a popkulturu. Přednášky, workshopy, japonské filmy, ochutnávky japonských čajů, SuShi, cukrovinek wagashi, japonských specialit. A představí se i opravdová gejša z Kjóta.

O víkendu proběhne na hradě Sovinec předposlední akce tohoto roku nesoucí název Záhada prokleté truhly. Těšit se můžete na šermíře a sokolníky.

V neděli se můžete přidat na Kateřinický trail – běh pro radost a překonání sebe sama. Poběží se malebnou kateřinickou přírodou, a to hned v 15 kategoriích podle věku a délky trasy.

Kateřinický trail

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete