Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 13. - 14. srpna

Fotogalerie k článku

Hlavní město Praha

Vy, kdo holdujete basketbalu, nenechte si ujít slavnostní otevření nového basketbalového hřiště, které se odehrává u příležitosti národního finále 3x3 basketbalové soutěže. Největším lákadlem pro fanoušky bude jistě autogramiáda basketbalové reprezentace včetně Tomáše Satoranského, exhibice smečů a breakdance - to vše se uskuteční v sobotu 13. srpna na pražském Žižkově v areálu sportoviště Pražačka.

V Praze samozřejmě nemůžeme nezmínit tradiční Prague Pride festival - jeden z největších multižánrových lidskoprávních festivalů ve Střední a Východní Evropě. Letošní Prague Pride se koná od pondělí 8. srpna do neděle 14. srpna a nabídne desítky hudebních vystoupení, besed, přednášek, výstav, divadelních představení a filmových projekcí. Chybět nebudou art performance, talk shows a večerní parties

 

Středočeský kraj

V Mělníku můžete vyrazit do kulturního centra MEKUC na vystoupení mělnického smíšeného pěveckého sboru. Těšit se můžete na pestrý repertoár od lidových písní přes spirituály po Voskovce, Wericha a Ježka dokáže často rozezpívat i
celé publikum a přináší radost a nakažlivě dobrou náladu. Vstup na akci je zdarma. 

V sobotu otevře již po jedenácté věhlasný hrad Točník své brány v rámci festivalu Oživení historie. Čeká vás bohatý celodenní program, ve kterém najdou zalíbení jak rodiny s dětmi, tak páry, jednotlivci či skupiny. Za halasu šermířských klání a historické hudby kapely Trifikus budete moci navštívit středověkou zbrojnici plnou zbraní, zabavit se lukostřelbou, vrháním seker, nebo se projít středověkým tržištěm. Po celém hradě na vás také čekají ukázky starých řemesel (výroba luků, švec, svíčkař, ražba mincí...). Chybět nebudou šermířská, divadelní a kejklířská vystoupení, která vás budou provázet celým dnem. O další příjemné rozptýlení se postará romantický výhled z hradu na malebnou krajinu, zábava pro děti i dospělé nebo návštěva medvědů sídlících v hradním příkopu. Hladu ani žízně se bát nemusíte, neboť naše taverna bude mít pro vás po celý den připraveno spoustu dobrůtek k jídlu i k pití.

V pátek 12. a v sobotu 13. srpna se v Poděbradech uskuteční druhý ročník festivalu vína! Po fenomenálním úspěchu premiérového ročníku bude ten letošní hned dvoudenní. Fanouškům dobrého vína se na kolonádě v Poděbradech představí 20 pečlivě vybraných vinařství z Čech a Moravy. Součástí akce bude také food zóna s rozmanitou nabídkou pokrmů a nápojů a v neposlední řadě bohatý doprovodný program. Vstupné na akci je zdarma.

 

Jihočeský kraj

K létu v Třeboni už léta patří velké setkání vodníků, rusalek, a dalších vodních živlů pod názvem Čochtanova Zlatá stoka Třeboň. V roce 2022 slaví tato akce již čtvrt století! Již 25. ročník akce připomene postavu Werichova slavného vodníka Čochtana, ale také samotného Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Jaroslava Ježka - prostřednictvím písniček, pohádek a divadelních scének. 

 

Plzeňský kraj

V pátek a sobotu 12. a 13. srpna se v domažlickém jezdeckém areálu TJ Start znovu uskuteční rockový festival Chodrockfest, který má za sebou již deset zdařilých ročníků. Na dvou střídajících se pódiích zahraje téměř dvacítka českých kapel. I tento rok se návštěvníci mohou těšit na již oblíbený bezhotovostní systém placení, sprchy, úschovnu s možností dobití mobilních telefonů a mnoho jiného.

 

Karlovarský kraj

Zajímá vás letectví? Pak byste měli vyrazit do Chebu na víkendovou nadupanou akci Letecký den Cheb. Těšit se můžete na nadupaný program, který organizátoři aktuálně ladí tak, aby si na své přišel opravdu každý. Kromě ukázek stíhaček, vrtulníků nebo akrobatických letadel, se můžete těšit například i na drony. 

 

Ústecký kraj

Ústecký kraj zcela jistě o víkendu užije akcí The Most Fest. Nechte se unášet nevšedními zážitky při poslechu koncertů předních muzikantů, sledování sportovců, sportovních exhibicí a nebo se přímo zapojte do některých ze závodů a dalších aktivit. Nezapomeňte si ale nechat energii na večerní taneční maraton s vyhlášenými DJ. Na festival zavítají hvězdy české hudební scény jako Leoš Mareš, Lucie Bílá, Kapitán Demo a mnoho dalších. 

Pokus nemusíte hudební festivaly, vydejte se například na zámek Stekník, který se zapojil do projektu Národního památkového ústavu s názvem Po stopách šlechtických rodů, tentokráte zaměřeného na šlechtické zábavy a slavnosti. Co vše taková slavnost obnášela, jaké přípravy a zábavy se odehrávaly na aristokratických sídlech? To vše si můžete přijít prohlédnout během našich hraných kostýmovaných prohlídek. Těšit se, během procházení interiéry zámku, můžete například na šlechtický ples, historický šerm, nebo ukázku dobové hostiny. 

 

Liberecký kraj

V Tuháni v krásném Českém ráji proběhne o víkendu již pátý ročník srazu motoristů, letos s názvem Legendy v Českém ráji. Akce se koná v neděli 14. srpna 2022 v dopoledních hodinách v Tuhani Pro vystavovatele je vjezd zdarma. Přijet může každý, bez předchozí registrace. Tak se přijeďte pochlubit a vy ostatní podívat! Mezi 7 - 12 hod. bude probíhat setkání a výstava veteránů a legend spolu s veteránskou burzou v horní části areálu. Přímo v areálu je možno postavit stan a přenocovat, s možností grilování.

 

Královéhradecký kraj

Děti milují čtení a vyprávění pohádek, ale ještě raději jsou reálnou součástí pohádky a to přímo na opravdovém zámku. Dopřejte dětem skutečný výlet do pohádky na kouzelném zámku Hrádek u Nechanic, kde se o víkendu bude hrát pohádka Čertův poklad. Projekt je ojedinělý v tom, že se pohádka nehraje klasicky na jednom podiu, ale děti procházejí okolím zámku a zamíří též do sklepení, kde  se odehrává děj našich příběhů. Podium i hlediště bude zastřešené, takže se akce koná i za nepříznivého počasí.

 

Pardubický kraj

Chceš si užít spoustu zábavy se svými blízkými nebo rodinou? Tak se zaregistrujte na 8. ročník Barvám Neutečeš. Čeká na vás trať dlouhá 5 km a 5 barevných zón, ve kterých tě #barevnytym zasype barvami. Pokud nechcete běžet, nevadí – trasu můžete zdolat i chůzí. Zúčastnit se může úplně každý – děti, teenageři i dospělí, mladí i staří, jednotlivci, skupiny či rodiny s dětmi.

 

 Kraj Vysočina

V Třebíči si můžete vychutnat filmové večery pod širým nebem. Na parkovišti ZŠ a MŠ Na Kopcích se budou o víkendu promítat dětské filmy, a v neděli vás čeká dokonce živá show. V pátek se například můžete těšit na akční komedii Tři tygři ve filmu: Jackpot, v sobotu pak na rodinný muzikál Andílci za školou. V neděli akce vyvrcholí v 16 hodin, kdy se rozezní Prázdninová jízda s Vandou a Standou – vystoupení pro děti. 

 

Jihomoravský kraj

Na konec vás pozveme na jednu netradiční akci, a tou je Festival rajčat. Letos totiž v Břeclavi proběhne již 9. ročník břeclavských Slavností rajčat! Tradice v červené, která představí rajče jako typickou plodinu pro Břeclav a okolí ve všemožných chuťových variacích. V plánu je vyzkoušené a oblíbené stálice festivalu, ale i novinky v nabídce pokrmů! Tradičně vymezený prostor pro akci se letos opět rozšíří až k břeclavském kinu.

 

 Zlínský kraj

Máte chuť na něco speciálního? Egyptské speciality, chilli delikatesy, křupaví červi ale i klasické i méně klasické burgery a lokální produkty. To vše nabídne valašskokloboucký Gastro festival, který se ve Valašských Kloboukách uskuteční v rámci třídenního hudebního festivalu Setkání muzikantů v Bílých Karpatech.

Na léto je pro vás v rámci programu Živý Zlín přichystáno sedmero hudebních zážitků! Již tradiční Hudební neděle se letos uskuteční v parku Komenského. Začínáme vždy v 16.30. Přijďte si s námi užít letní průřez hudebními žánry, styly i kapelami, které zaručují skvělou atmosféru! Vstup je zdarma.

 

Olomoucký kraj

V neděli 14. srpna proběhne Den s Rodinnými pasy na hradě Šternberk v Olomouckém kraji. Vyrazte s dětmi na hrad a užijte si společně den plný zábavy. Pro děti je připraven bohatý program plný pohádek a zajímavých soutěží o pěkné ceny. Celý den pak probíhají prohlídkové okruhy hradem Šternberk.

 

Moravskoslezský kraj

Vyražte o víkendu na hlavní akci sezóny hradu Sovinec - Hodokvas rytíře kobylky. Čeká vás tradiční historicko-řemeslný jarmark a v sobotu dokonce noční program završený ohňovou show. O Vaší zábavu se budou starat kejklíři, šermíři, žongléři a sokolníci. Nebudou chbět ani řemesla jako je Kovářství pregéřství hrnčířství či možnost vyrobit si vlastnoruční svíčku.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete