Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 13. – 15. června 2014: Den otců, burza vinylů, či Festival rekordů a kuriozit

Tento víkend si rozhodně nenechte ujít Respect festival na Ladronce, festival Votvírák v Milovicích, písecké městské slavnosti Dotkni se Písku, celorepublikovou burzu vinylových desek v Hradci Králové, či festival Meet Czech Design v Českém Boru. Spoustu dalších tipů na akce pro tento víkend najdete v našem pravidelném článku.

Tento víkend si rozhodně nenechte ujít Respect festival na Ladronce, festival Votvírák v Milovicích, písecké městské slavnosti Dotkni se Písku, celorepublikovou burzu vinylových desek v Hradci Králové, či festival Meet Czech Design v Českém Boru. Spoustu dalších tipů na akce pro tento víkend najdete v našem pravidelném článku.

Praha

Od soboty do neděle můžete v pražském parku Ladronka navštívit 17. ročník Respect festivalu, pravidelné přehlídky world-music s nejdelší historií u nás. Festival tradičně nabídne vystoupení souborů z různých koutů světa, areál zároveň poslouží jako plenérová galerie s objekty známých umělců a nebude chybět bohatý program pro děti. V sobotu pořádá Alcron další kurz vaření pro děti, tentokrát se budou Vaše děti učit připravovat pizzu a taštičky naslano. Lekce vaření je určena všem dětem od 4 let a k dispozici bude zdravé občerstvení, nápoje, v závěru lekce dětský oběd. Tuto sobotu se pražský park Parukářka promění v rejdiště plné žonglérů, akrobatů a provazochodců. V rámci Světového dne žonglování se zde uvidíte profesionální výkony nejlepších představitelů varietního umění a chybět nebudou workshopy, vystoupení a samozřejmě kvalitní hudba. Pro děti jsou připravené i výtvarné dílny. Na sobotní odpoledne si pro vás Národopisná expozice Národního muzea Musaion připravila program na téma Folklorní region Horňácko. Těšit se můžete na přednášky, cimbálovou muziku, hudební a taneční vystoupení a besedy.

Středočeský kraj

Jeden z největších českých multižánrových festivalů – festival Votvírák můžete navštívit tento víkend v Milovicích. Hlavními hvězdami letošního ročníku bude kapela Divokej Bill, Rytmus, či Mig 21. V sobotu si nenechte ujít Letecký den na letišti v Mladé Boleslavi. K vidění bude vzdušná paráda historických letounů, defilé historických automobilů Škoda, letecké bojové scény a mnoho dalšího. Zámek Loučeň si na neděli přichystal speciální program a vstup zdarma pro všechny tatínky v rámci oslavy Dne otců. První stovka příchozích otců navíc dostane pivo zdarma a mohou se těšit na pravý chlapský pětiboj a k dispozici bude golfový trenažer, kuličkové hřiště, paintball a kutilská dílna a pro všechny děti bohatý dětský program.

Jihočeský kraj

Již po dvaadvacáté v novodobé historii se tento víkend v Písku uskuteční hlavní kulturní akce sezony s bohatým programem pro malé i velké - městská slavnost Dotkni se Písku. Slavnostní zahájení proběhne v pátek od 18 hodin na Velkém náměstí a následovat bude historický program a vystoupení skupiny Supergroup.cz. V sobotu se můžete těšit na slavnostní ohňostroj a v neděli na slavnostní mši pod širým nebem na Alšovo náměstí. V rámci celostátní akce Víkend otevřených zahrad bude v sobotu a v neděli zpřístupněna zahrada zámku Lnáře s prodlouženým výkladem průvodce. K vidění bude mimo jiné 11 soch antických bohů od Ignáce Michaela Platzera.

Plzeňský kraj

Historické centrum Plzně tento víkend oživí nadpřirozené bytosti, historické postavy, průvody i mumraj strašidel. Ani na letošním Historickém víkendu nebude chybět tržiště, Pohádková cesta, sokolník, interaktivní dětská scéna s historickými hrátkami, průvody městem, noční "vejšlap" strašidel nebo ohňostroj. V neděli se do centra města sjedou historické automobily a bude co obdivovat. Chcete-li se dozvědět, co na vás v budoucnu čeká, pak v sobotu rozhodně navštivte Galerie s věštírnou Mystique, jejíž malebný dvorek ožije malým kouzelným festivalem. Příchozím zde budou k dispozici kartáři, numerologové, astrologové a léčitelé a poradci. Připraven je také bohatý doprovodný program.

Karlovarský kraj

Na hrad Cheb si přijeďte v sobotu a neděli užít Historický víkend, kdy se budete moci přenést do časů císaře Barbarossy. Připraven zde bude bohatý kulturní program s ukázkami střelných zbraní v raně středověké střelnici. Návštěvníci se mohou těšit také na mistry starých řemesel. K vidění budou práce šikovných šperkařů, zručných sedlářů, kováře, tkalců a dalších. Hrad provoní středověká kuchyně s neobvyklými pokrmy. Na sobotu si hradu Hauenštejn - Krásný Les připravil speciální noční prohlídky s nejoblíbenějším hradním průvodcem Viktorem Braunreitererem. V průběhu procházky celým hradem uvidíte postupně několik šermířských vystoupení, několik divadelních "kousků" Viktora Braunreitera a na závěr vystoupení ohnivého divadla Ignis.

Ústecký kraj

Všichni milovníci dobrého vína jsou v sobotu zváni na 1. ročník Roudnického koštu do historických komnat lobkowiczkého zámku v Roudnici nad Labem. Návštěvníci Roudnického koštu budou mít jedinečnou možnost ochutnat a objevit vína a vinaře z litoměřické a mělnické vinařské podoblasti. Zároveň budou na nádvoří zámku probíhat Selské slavnosti s atrakcemi pro děti, kulinářskými stánky, ale hlavně s bohatým kulturním programem, který vyvrcholí koncertem Václava Neckáře. V sobotu pořádá Zámek Červený Hrádek u Jirkova Cestovatelský den. Těšit se můžete na cestopisné besedy, výstavy, vystoupení ukrajinského souboru Vodohraj či reggae skupinu Švihadlo.

Liberecký kraj

V pátek vyrazte na zámek Sychrov na speciální divadelní představení Noc na Karlštejně dle filmového zpracování Zdeňka Podskalského s hudbou Karla Svobody. V hlavních rolích uvidíte Pavla Vítka, Jana Rosáka, či Petra Jančaříka. Tento víkend ožije město Nový Bor třídenním festivalem designu Meet Czech Design s podnázvem Tajemství za skleněnou oponou. Uvidíte zde ukázky foukání skla, jeho rytí a výrobu vitráží a připravena bude také například speciální design stezka.

Královéhradecký kraj

Na náměstí 5. května v Hradci Králové se v sobotu uskuteční celorepubliková burza vinylových desek. Jde o ideální příležitost, jak prodat, vyměnit, či dokoupit desky do své sbírky. Připraven je také bohatý doprovodný program, včetně celodenního grilování a večerní afterparty. 11. ročník pivních slavností Pivofest Trutnov s báječnou atmosférou se uskuteční tuto sobotu na Krakonošově náměstí. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení zpěvačky Lenny, kapely Nebe a především legendárních Olympic. Kromě prezentace pivovarů se opět uskuteční sraz automobilových veteránů, k dispozici bude pestré občerstvení a na své si přijdou i děti.

Pardubický kraj

Již tuto sobotu proběhne v Pardubicích rodinný festival Oblaka Fest. Festival je určen pro aktivní rodiče, kteří chtějí se svými dětmi sdílet společné zážitky a pořádně se u toho bavit. Těšit se můžete na originální atrakce, workshopy, divadlo a hudební produkci v podání například kapely Tatabojs, Kašpárek v rohlíku, či Jana Budaře & ELIŠČIN BAND. Vojenské muzeum Králíky pořádá tuto sobotu Muzejní noc Na Cihelně. Návštěvníci si budou moci ve večerních a nočních hodinách prohlédnout podzemních prostor Pěchotního srubu K-S 14 a součástí je také bohatý kulturní hudební program pro děti i dospělé s tématem výročí 1. světové války.

Kraj Vysočina

24. ročník oblíbeného festivalu rekordů a kuriozit se uskuteční tento víkend v Pelhřimově. Páteční Galavečer nabídne vyhlášení výročních rekordmanských cen a na závěr vystoupí skupina Sto zvířat, sobotní Galavečer rekordman roku nabídne NEJ… ze světa rekordů za uplynulý rok a vyhlášení rekordmanů roku, celý program završí koncert skupiny Yoyo band a Laser show. Setkání radioamatérů, CB-čkářů a všech příznivců elektroniky se uskuteční tuto sobotu v Netíně nedaleko Žďáru nad Sázavou. Po celý den bude k dispozici burza, prodej radiostanic, radiosoučástek, prodej modelů rádiem řízených a večer bude zakončen posezením u táboráku.

Olomoucký kraj

V prostorech Plaveckého areálu v Zábřehu na Moravě se tento víkend uskuteční další ročník hudebního festivalu zaměřeného na irskou, skotskou a dobovou hudbu a kulturu Moravský Mumraj. Letošní ročník je rozdělený na čtyři části: páteční koncert, sobotní jarmark, středověké odpoledne a hlavní koncert v sobotu večer. Další ročník litovelských městských slavností Hanácké Benátky se uskuteční tuto sobotu. V rámci bohatého programu se můžete těšit například na vystoupení Marie Rottrové, či Anety Langerové, pro děti nebude chybět představení v podání Divadla Studna.

Jihomoravský kraj

Již tento pátek se v Brně uskuteční další ročník Slavností masek. V rámci bohatého programu projde městem 9 průvodů brněnských divadel na náměstí Svobody, kde bude program pokračovat. Všechny průvody se postupně představí divákům a předstoupí před porotu a slavnost vyvrcholí zvolením krále masek a následným koncertem. V sobotu se můžete zúčastnit Putování po vinařských stezkách Kyjovska. Na kole nebo pěšky budou moci zdatní turisté i rodiny s dětmi zažít atmosféru přicházejícího léta mezi vinicemi, objevit tajemství vinných sklepů, ochutnat místní speciality a vyhrát zajímavé ceny.

Zlínský kraj

Město Fryšták bude tuto sobotu opět hostit Mezinárodní festival Fair Play - setkání netradičních umění a sportů na jednom místě a v jednom čase. Přijďte si vyzkoušet netradiční sportovní disciplíny na vlastní kůži a zúčastníte se také natáčení celovečerního dokumentu o lidech kolem Fair Play. Také zámek Kroměříž se tuto sobotu a neděli zúčastní Víkendu otevřených zahrad. Těšit se můžete na komentované prohlídky Podzámecké a Květné zahrady.

Moravskoslezský kraj

Hrad Sovinec v Jiříkově si na tento víkend přichystal bohatý program pro děti i dospělé. V sobotu i neděli si zde budete moci užít loutkářskou pouť s hranými, šermířskými a loutkovými pohádkami. Těšit se můžete také na rytířský turnaj a ukázky středověkých dvorských i vesnických tanců. Další ročník setkání milovníků kytar a dobré hudby Hukvaldský Brnkot se uskuteční tuto sobotu na hradě Hukvaldy. Letošní 8. ročník tohoto hudebního festivalu představí spoustu zajímavých osobností, které stojí za zhlédnutí.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete