Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

TIPY NA VÍKEND 14. – 15. ledna

Fotogalerie k článku

Praha 

Nevšední zážitek můžete tento víkend zažít v Kongresovém centru města Prahy 4. Prahu navštíví baletní soubor FESTIVAL BALLET se svým baletním představením Labutí jezero v doprovodu orchestru. Skvělé a velkolepé umělecké těleso, disponující vším, co lze nazvat ruskou školou klasického baletu, tj. veškerou důkladnou elegancí klasiky, svěžím dechem XXI. století, ideální technikou provedení a bujarou, nespoutanou šíří ruského ducha ve spojení s opravdovou bohatou nádherou kostýmů a dekorací. Jedinečnost představení bude letos spočívat v tom, že soubor předvede nejvelkolepější Labutí jezero na světě. 48 labutích baletek je svým způsobem rekord. Nikdy předtím se v České republice neocitlo současně na scéně tolik baletek. Představení bude taktéž doprovázet Hungary Festival Orchestra.

 

Středočeský kraj

Pokud vás zajímají vlaky a železnice, tak navštivte tuto neděli od 10–17 hodin stálou expozici modelové železnice v Roztokách u Prahy. Hlavním motivem a inspirací klubového kolejiště se stala již neexistující budova železniční stanice Praha-Vysočany.

 

Vysočina 

Nové Město na Moravě zahájí tuto sobotu 13. sezónu novoměstských farmářských trhů. Jsou zváni všichni, kteří vyhledávají kvalitní zemědělské produkty do parku na Vratislavovo náměstí, kde se bude potkávat opět po celý rok. I letos se můžete těšit na bohatý doprovodný program v podobě oblíbených kapel, tvořivých dílen a divadelních představení.

 

Jihočeský kraj

Pokud jste ještě nikdy nebyli na baletu, tak teď máte jedinečnou šanci. Do Českých Budějovic přijede tento víkend baletní soubor INTERNATIONAL FESTIVAL BALLET se svým baletním představením Labutí jezero. Skvělé a velkolepé umělecké těleso, disponující vším, co lze nazvat ruskou školou klasického baletu, tj. veškerou důkladnou elegancí klasiky, svěžím dechem XXI. století, ideální technikou provedení a bujarou, nespoutanou šíří ruského ducha ve spojení s opravdovou bohatou nádherou kostýmů a dekorací. 

 

Plzeňský kraj

Farmapark u Toma v Ledcích u Plzně zve všechny milovníky zvířat na svou akci, která proběhne tento víkend. Tohle zvířátko je tvoje osudové. Najdi si ho ve Farmaparku u Toma, ozdob, vytvoř mu rodný list a odnes si ho domů! Figurka zvířátka je jen tvá! Dej zvířátku jméno, vyplň jeho rodný list a nazdob si jej podle sebe. Fantazii se meze nekladou! Ke zvířátku pak získáš i soubor aktivit na doma. Pro každé z dětí máme jedno zvířátko. Každé další zvířátko za 20 Kč. Všechna zvířátka si vyfotíme a nakonec vybereme to NEJ a jeho majitel získá od nás dárek.

 

Karlovarský kraj

Krásný výlet si můžete o víkendu udělat na hrad Loket, který pro vás nachystal zimní prohlídky hradu. Hrad Loket si můžete prohlédnout s průvodcem nebo si ho projít od sklepů až po půdu sami. V několika patrech studených a vlhkých kobek naleznete expozici útrpného práva. Hrad je pro návštěvníky otevřen denně.

 

Ústecký kraj

Nahlédnout do historie můžete v sobotu na komentované prohlídce Židovského ghetta v Terezíně. Provázet vás bude pan Lukáš Lev, kterému se jeho práce stala koníčkem. Během prohlídek Terezína si projdete místa, kam se klasický návštěvník nemá šanci dostat. Dále bude pan Lev přednášet na téma holocaustu po České republice, Rakousku nebo Německu. 

 

Liberecký kraj

Město Rovensko pod Troskami pořádá v sobotu vzpomínkovou pietní akci u příležitosti 80. výročí hrdinné smrti členů paraskupiny Antimony. Akce proběhne ve spolupráci s Libereckým krajem a Rotou Nazdar. Přichystána pro vás bude výstava s dobovou tématikou, hraný film Antimony. Od 14.00 hodin na rovenském náměstí před radnicí a pak před domem MUDr. Kruse proběhne pietní akt, který zahájí přelet gripenů a státní hymna. Pozváni jsou významní hosté.

 

Královéhradecký kraj

Na děti tento víkend čeká pohádková zábava na Hradu a zámku Staré Hrady. Na hradě se usídlili draci – pojďte s námi do pohádky zachránit princeznu Laskonku, najděte zaklínadlo a pohádková odměna vás nemine. Na dospěláky čeká ochutnávka pravé starohradské medoviny. Uvidíte, jak slavily Vánoce naše prababičky, dozvíte se něco o historii hradu a nakonec Vás přijme na audienci samotný dračí král, Jeho Veličenstvo Rozumbraďák XVI.

 

Pardubický kraj

sobotu se můžete od 13:00 hodin zúčastnit prohlídky Pernštejnské truhly v Pardubicích ve Východočeském muzeu. Nutná rezervace. Po staletí nikdo netušil, že se v podzemí Zámku Pardubice skrývá pokladnice. Masivní tři a půl metru dlouhou a metr širokou truhlici z hrubě tesaných fošen pobitou železnými pásy objevil v malém sklepení pod zámeckou kaplí správce zámku teprve v 20. století. Truhla sloužila jako trezor uchovávající nejvýznamnější listiny, smlouvy, zlato a cennosti. Dnes je to jediná dochovaná součást pozdně gotického mobiliáře zámku.

 

Jihomoravský kraj

Město Brno má na tuto neděli přichystané interaktivní divadelní pro děti od 3 let. Inscenace vychází z předlohy od Astrid Lindgrenové Země soumraku. Herec vypráví dětem příběh a díky mikrofonu a vokálnímu procesoru, který může modulovat hlas a vytvářet různé efekty, vykouzlí pro děti iluzi různých prostorů a postav. Během představení si děti budou moct různé efekty a práci s mikrofonem vyzkoušet a díky tomu si některé postavy a atmosféry zažijí opravdu na vlastní kůži. 

Pokud máte rádi humor, navštivte v neděli divadelní komedii: 2X Woody AllenDělnickém domě Brno – Židence. Opravdoví lidé, kteří chtějí žít vymyšlené životy a fiktivní postavy, které chtějí vést opravdový život. Humorné postřehy ze života od legendárního newyorského neurotika Woodyho Allena ožijí ve dvou sexy komediích na jedno téma. Nechte se zlákat divadelním zamyšlením se nad otázkami lásky, tvorby a lidské existence. 

 

Zlínský kraj

Rádi byste tento víkend protančili střevíčky? Přijeďte v sobotu do města Kunovice, které pořádá již 24. ples. Ples začíná v 19:30 hodin ve Sportovní hale Kunovice. Při předtančení se můžete těšit na taneční skupinu Unique Queens a hudební doprovod během večera zajistí Plesový orchestr Coppelia a DJ Miss Reny.

 

Olomoucký kraj

Říši ledového království můžete navštívit u stanice lanovky na Kopřivné. Od 14.1. 2023 se zde budou opět nacházet ledové sochy. O tuto ledovou nádheru se postaral tým zkušených řezbářů a sochařů, zvířata vytesali ze 170 krychlí ledu. Atrakce bude v areálu k vidění tak dlouho, jak to počasí dovolí, takže neváhejte vyrazit.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravu tuto neděli navštíví baletní soubor FESTIVAL BALLET se svým představením Labutí jezero v doprovodu orchestru. Vynikající herecký soubor, ztělesňující vše to, čemu se říká "škola klasického baletu" – tedy přísně klasickou eleganci, svěží dech jednadvacátého století, dokonalou techniku provedení a neomezenou šíři ruské duše v kombinaci s vpravdě královskou nádherou kostýmů a dekorací.

Zajímavé akce v okolí

P/\ST + live bands & dnb party ∗ Ta…

23.03.2024 - 23.03.2024
Kiwi Bar

Srdečně Vás zveme na hudební koncert v Tachově v Kiwi Baru. Spojili jsme síly, energie, nadšení a připravili další…

Lyžařské family kempy a kurzy 2024 …

16.03.2024 - 20.03.2024
Salbach

Kuba Cykloškola přináší jedinečnou příležitost pro rodiny s dětmi - Family Lyžařský Camp v Saalbachu.

Quatro Por Cinco 2024 - Praha

19.03.2024 - 19.03.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Jazzový projekt, který se zrodil na Kubě. Čtyři…

LiStOVáNí.cz: Holčička a cigareta 2…

19.03.2024 - 19.03.2024
Masarykův kulturní dům…

Akční scénické čtení

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete