Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 14.-15. listopadu

Pokud jste nestačili ochutnat svatomartinské víno na některé z akcí 11. listopadu, tak budete mít celou řadu příležitostí tento víkend. Akce spojené s mladým vínek se konají snad ve všech krajích. Vyrazit ven můžete ale i za kulturou, sportem nebo poznáním.

Pokud jste nestačili ochutnat svatomartinské víno na některé z akcí 11. listopadu, tak budete mít celou řadu příležitostí tento víkend. Akce spojené s mladým vínek se konají snad ve všech krajích. Vyrazit ven můžete ale i za kulturou, sportem nebo poznáním.

Praha

Již tradiční lampionový průvod v Zoo Praha připomene hinduistický svátek světel Diwali. Průvod projde zoo tuto sobotu. Vyhlášená electro-swingová událost Electro Swing Fever, kde vystoupí různí protagonisté a účinkující, se koná v sobotu v klubu Roxy

Pohádková sobota Vás možná zavede na Chvalský zámek v Horních Počernicích, kde na Vás čeká princezna a ta vás provede zámkem i výstavami. Letenská husa a Košt Svatomartinského vína to je tradiční slavnost, která se koná v Národním zemědělském muzeu Praha tuto sobotu.

V neděli se můžete vydat na festival Den poezie nazvaný Poezie z doby Přemyslovců, pouť po Svatojakubské cestě, který se koná k 900. výročí Zbraslavi

Středočeský kraj

V sobotu můžete zamířit na Svatomartinské posvícení na zámek Loučeň, kde Vás čekají rytíři, šermíři, rytířský turnaj o srdce Bílé paní, příjezd svatého Martina na koni a mnohé další. Svatomartinské hody se konají také v Kutné Hoře tuto sobotu s prostorách Galerie Středočeského kraje.

Královéhradecký kraj

V sobotu určitě nezapomeňte vyrazit na známé Čokoládobraní, které se koná na hradu a zámku Staré Hrady, kde bude připraven vinný a čokoládový jarmark, dobová řemesla nebo velký rytířský turnaj.

Karlovarský kraj

V sobotu je pro děti připraven pohádkový program na hradě Loket. Tentokrát to bude loutkové divadlo s pohádkou o Sněhurce.

Kraj Vysočina

Na sobotu zavítá do Třebíče loutkoherecká skupina Divadlo Loudadlo, která bude hrát divadlo Veselá pouť pro děti, ale pobaví i dospělé diváky.

Jihomoravský kraj

Jihomoravský kraj jako už tradičně nabídne řadu akcí spojených s vínem, v tomto období Svatomartinským. Například Husí hodování, v doprovodu mladého vína, se koná od čtvrtku do soboty ve Valticích. Svatomartinské slavnosti budou probíhat od pátku do soboty také v Bzenci, kde je připraven i zajímavý a pestrý doprovodný program.

Ve Futuru Brno na se o víkendu koná festival mezinárodní kuchyně zvaný S chutí kolem světa. V Jihomoravském kraji můžete navštívit také řadu malých i větších vinařství v rámci Dnů otevřených sklepů. Navštívit tak můžete třeba Martinské Šidleny v Miloticích, nebo sklepy ve Velkých Pavlovicích nebo v Rakvicích. Svatomartinské víno můžete okoštovat netradičně také v sobotu ve valtickém podzemí.

Olomoucký kraj

Ve Velkých Losinách si můžete jít zasportovat Badcup, badmintonový turnaj smíšených dvojic i mužů a žen. Turnaj pořádá Areál zdraví v sobotu.

Zlínský kraj

I ve Zlínském kraji můžete vyrazit na slavnosti vína a mladého vína, které se konají v sobotu na hradě Malenovice.

Moravskoslezský kraj

Svatomartinské víno můžete ochutnat o víkendu na hradě Starý Jičín a zároveň ochutnat zabijačkové speciality. Richard Műller & Band & Andrej Šeban vystoupí v sobotu v ostravském klubu Garáž.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

17.08.2024 - 17.08.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na sobotu 17. srpna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy, které…

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. červenec

Dnes má svátek Věroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete