Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na víkend 14. – 15. prosince 2019

Třetí adventní víkend můžete načerpat vánoční atmosféru na Královském adventu na Křivoklátu, adventních trzích nebo třeba na České mši vánoční J. J. Ryby na Karlštejně.

Fotogalerie k článku

Praha 

Národní muzeu zve na komentovanou prohlídku výstavy Doba genová. Navštívit ji můžete v sobotu v Nové budově Národního muzea. Do Národopisného muzeum Národního muzea můžete v sobotu vyrazit za adventní atmosférou a vyzkoušet si v dílnách výrobu jedné z tradičních mikulášských a vánočních nadílek – čerta ze sušených švestek.

Pokud máte ale raději chuť na nějaký pěkný film, pak ty nejlepší najdete na Best Film Festu. V kinech Atlas, Evald, Lucerna a Mat se totiž promítají ty divácky nejúspěšnější filmy. 

Za originálním českým designem se můžete vypravit na Dyzajn market na Výstaviště Praha v Holešovicích. Najdete tu spousty originálních dárků, šperků, doplňků, kabelek a batohů, porcelánu, dekorací, oblečení, hraček nebo papírenského zboží.

V duchu adventních tradic a zvyklostí, a hlavně středověku, se ponese historický ples v Divadelním sále pražského Emauzského opatství.

Středočeský kraj

Tradiční Českou mši vánoční J. J. Ryby si můžete poslechnout tuto neděli v Rytířském sále Císařského paláce na Karlštejně. Na Křivoklátu pokračuje Královský advent a v sobotu i v neděli se na něj můžete vypravit historickým vlakem taženým parní lokomotivou ze Smíchovského nádraží.

Karlovarský kraj

Zveme vás na hrad Seeberg - Poustka, kde bude v sobotu připraven adventní program. Pohodové adventní odpoledne nabídne dvě hudební pásma a vezme vás na cestu do Betléma.

Ústecký kraj

Vánoce na Tvrzi Divice v Lounech zvou na pravou vánočně-zimní atmosféru. V areálu tvrze najdete výstavu betlémů, čeká vás vystoupení dětského pěveckého sboru nebo koncert Moniky Absolonové a jejích hostů.

Liberecký kraj

Vánoční atmosféru můžete o víkendu načerpat na adventních trzích na zámku Svijany. Kromě tradičního vánočního zboží a dobrot vás čeká vánoční koncert turnovského sboru Carmina v zámecké kapli.

Také zámek Zákupy zve v sobotu na adventní program. Čekají vás tu adventní prohlídky "Vánoce u pana nadlesního" s ukázkou varhanní hudby v zámecké kapli, nadílka zámeckému medvědu Medouškovi na prvním nádvoří a adventní koncert.

Královéhradecký kraj

Vánoce z časů našich babiček vás čekají v Podorlickém skanzenu v Krňovicích. Můžete tu nasát atmosféru vánočních interiérů, ochutnat tradiční vánoční dobroty (jako je cukroví anebo kuba) a poslechnout si výklad o tom, jak slavili Vánoce naši předci.

Kraj Vysočina

Chanuku, židovský svátek světel, můžete oslavit v neděli v Zadní synagoze v Třebíči. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na nové divadelní zpracování Příběhu o stvoření Golema.

Nenechte si ujít působivý živý betlém v neděli v Želivě. Příběh o zrození Krista v klášteře Želiv Vám ukáže nejen příběh, ale i místa, kam se běžný návštěvník nepodívá.

Vydejte se se svými dětmi v sobotu do třebíčského Předzámčí, kde bude při­chystané povídání o starých vánočních zvycích a tradicích, ale i malé dílničky.

Jihomoravský kraj

V Brně se koná festival Lux Film Days, v rámci něhož, můžete až do neděle vidět tři finálové snímky. Promítání se koná v Univerzitním kině Scala a vstupné je zdarma.

Zajímá vás, jak se vyrábějí sýry a rádi byste se to také naučili? Pak právě pro vás je odpolední kurz výroby sýrů v Bučovicích, kde se naučíte správné technologické postupy výroby, vyzkoušíte si celou výrobu od zaočkování mléka až po finální produkt.

Moravskoslezský kraj

Již podruhé se letos konají v Orlové Gospelové Vánoce, kde se představí mládežnická kapela TenSing. Hlavním bodem programu bude Keep Smiling Gospel a její host.

Vánoce na Slezskoostravském hradě nabídnou i tuto sobotu vánoční jarmark s ukázkami řemesel a vánočních zvyků jako např. lití olova, krájení jablíček nebo pouštění lodiček ze skořápek ořechů. Čeká vás i vánoční představení pro děti i dospělé, taneční a hudební soubory, koledy a lidová tvorba, chybět nebude ani mistr kovář.

Olomoucký kraj

Na zámku Čechy pod Kosířem budete moci o víkendu nasát zámeckou vánoční atmosféru. Na programu jsou tematické prohlídky zaměřené na Vánoce u hraběcí rodiny, ale také dílničky a krásně vyzdobené interiéry.

Zajímavé akce v okolí

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Vsetinský filmový maraton 2024 - Vs…

19.04.2024 - 21.04.2024
kino Vatra

Vsetínský filmový maraton s pořadovým číslem 26 se uskuteční v kině Vatra Vsetín o víkendu od 19. do 21. dubna 2024.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete